Klasa RWD w PPZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Walezy » czwartek, 8 lut 2007, 11:18

kiedys dzwonilem do goscia(z tego co pamietam to jest wysoko postawiony - Radovan Novak o ile pamietam) to bylo dwa lata temu. wiec z tego co pamietam wygladalo to tak:
1.pozwolenie PZM na przepisaqnie sie do CZ
2.wypisanie sie z PZM
3. zapisanie sie w CZ
4.sciganie sie :)

chyba tak to wygladalo jednak dostajemy jak zostalem zapewniony przez mojego rozmowce licencje miedzynarodowa a nie nasze r2 wiec gra warta swieczki.
Walezy
N1

Postprzez rwd zawodnik » czwartek, 8 lut 2007, 11:27

rozumiem nasz pzm to taka sama lipa jak pzpn czlowiek tyra zeby przygotowac glupiego malucha a oni tylko klody pod nogi zero pomocy i pomyslu najlatwiej zrobic z rajdow zabawe dla bogatych a dziwi tez to ze nikt z zawodnikow z 1 ligi nie zabral glosu w sprawie na forum
czyzby strach przed pzm??
szkoda bo pomoc jakiegos topowego zawodnika mogla by cos zmienic
ale niestety jestesmy sami dla siebie.
rwd zawodnik

Postprzez Kamińsky » czwartek, 8 lut 2007, 14:54

Delikatnie mówiąc to postawa Szerli i jemu podobnym zaczyna mnie wkurw... jak te młoty chcą żeby rajdy w polsce odżyły???
Pierdzenie w stołek i cieszenie się z tego że na magurskim jechało ponad 20 aut N-4, gówno daje bo to nie ich zasługa, jakby barany się postarały to pewnie w innych klasach też by było więcej aut...
Ale po co im to???
Po co puchar markowy???
Po cholerę wstać swoją leniwą dupą ze stołka i coś robić jak można na nim wygodnie siedzieć i pierdzeieć w stołek :!:

chcę widzieć rajd elmot pewnie z 30 n-4 plus może 10 innych aut i tyle jeśli nie będzie Pucharu Peugeota...

oni wręcz pewnie się cieszą że na magurskim w pzm jechało tylko około 30 aut, bo po co więcej. Zapłacili ok, niech jadą ale nie zawracają nikomu głowy. Bo kogo oni obchodzą??? Przecież taki Kuzaj, Kuchar, Dytko, Sołowow itd. będą jeździć jeszcze z 30 lat w MP węc po co ułatwiać młodzieży dostęp do rajdów?! Przecież nie są potrzebni!!! Skandal i tyle...
Szkoda słów:!:

Konrad - myślę że zrobienie takiego pucharu na słowacji byłoby łatwiejsze tylko że jak ktoś ma licencję polską to musi pisać do PZM o pozwolenie na start za granicą:!: Chyba że wszyscy przekwalifikują licencję na Słowackie lub Czeskie :D

Swoją drogą pismo do FIA nie było by głupie bo na góże w PZM są pewnie takie przekręty jak w PZPN którym zajeła się FIFA :!: Moim zdanie po prostu trzeba by było zabrać się im za dupę...
Kamińsky
N3

Postprzez _Mateo_ » czwartek, 8 lut 2007, 15:24

hmm sprawa wyglada jeszcze prościej jak ktoś niema licencji... :) Znacie jakąś stronę czeskiego albo słowiackiego odpowiednika PZM?
_Mateo_
N1

Postprzez jurek » czwartek, 8 lut 2007, 16:50

moge conieco powiedziec o startach na slowacji poniewaz startowalem tam przez 2 lata nawet w ME wsp.10 jechalem i organizatorzy sa b. mili przychylni za kazdym razem dostawalem zwolnienie z wpisowego jako gosc. W moim przypadku b. chetnie bym jezdzil za granice ALE mam kase od sponsora (niewielka) na starty w polsce wiec nici z tego..;(

ZASTANOWMY SIE JAK MOZEMY JESZCZE WPLYNAC NA PZM moze konrad podaj publicznie nr tel do ktoregos z kolesi do ktorych wydzwaniasz niech kazdy z nas zadzwoni 3 zl. go nie zbawia a jak P.Szerla czy inny odbierze ilestam tel o takiej samej tresci to sie zatanowi wkoncu....;( w kazdym razie smutno mi troche ze tak to wszystko wyglada... auto mam przygowowane... kasa jakas jest.. nawet opony sportowe posprzedawalem.....dramat poprostu
jurek

Postprzez rwd zawodnik » czwartek, 8 lut 2007, 17:54

panowie prosty przyklad rajd zubrow astra 2 litry sunie po odcinku 160 km/h bez klatki kublow itd
panie Szerla na pewno wie pan o tym forum na pewno zaglada pan tu wiec prosze o odpowiedz jest szansa na rwd trophy??
jesli nie to trudno koledzy wydam swoja kaske na tlumacza itd i wysle prosbe z podpisami zawodnikow i opisem sytuacji do fia ,.
trudno jesli pomoc mlodym zawodnikom too taki problem moze fia pomoze .
rwd zawodnik

Postprzez Felix » czwartek, 8 lut 2007, 19:13

Co za kraj.. ręce opadają.
Faktycznie starty w Czechach lub w Slowacji bedą chyba lepszym pomysłem niż użeranie się z tą bandą.
Felix
N1

Postprzez kolo115 » czwartek, 8 lut 2007, 20:17

Zdadam dosc dziwne pytanie... Gdzie jest napisane ze w klasie RWD moga startowac tylko i wylacznie samochody wysposazone w tylni naped? Bo ja jakos szukam i szukam, a znalesc nie potrafie... Pomoze ktos?
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez Kamińsky » czwartek, 8 lut 2007, 23:59

kolo115 napisał(a):Zdadam dosc dziwne pytanie... Gdzie jest napisane ze w klasie RWD moga startowac tylko i wylacznie samochody wysposazone w tylni naped? Bo ja jakos szukam i szukam, a znalesc nie potrafie... Pomoze ktos?

Gościu RWD to angielski skrót który po polsku znaczy dosłownie TYLNIE KOŁA NAPĘD:!: Tłumacząc na bardziej polski napęd na tylne koła:!:

Już wiesz czemu mogą startować tylko auta z tylnim napędem?? Bo to ma być puchar dla takich aut, które są obecnie rzadkością w rajdach:!:
Kamińsky
N3

Postprzez SoszkA » piątek, 9 lut 2007, 00:36

yyyy z tego co mi wiadomo co do startów zagraniczynych ..... ktoś kiedyś już to napisał na forum...... że jeśli chcesz startować w 2 lidze za granicą a jest to państwo UE to możesz od tak wystartować bez zgody z licencją K (RII)..... Rajd Lausitz bodajże tak właśnie wyglądał..... jest to do sprawdzenia ale prawdopodobnie tak jest.
SoszkA

Postprzez Kamińsky » piątek, 9 lut 2007, 11:46

Tylko SoszkA nie wiem czy pamiętasz że wszystkim co tam jechali z licencją K (RII) bez zapytania PZM o zgodę.
Chcieli później odebrać licencję :!:
Kamińsky
N3

Postprzez Marmetal » piątek, 9 lut 2007, 12:46

Nie chcę się mieszać, ale moim zdaniem wysłanie jakiegoś pisma do FIA z opisem całej sytuacji i podpisami chętnych to ostateczność. Może oni coś z tym zrobią.
Marmetal
S2000

Postprzez martin.h » piątek, 9 lut 2007, 14:32

Nie wiem ile osób by poszło na starty za granicą bo jak ktoś ma umowę ze sponsorem (mała firma) to raczej nie na starty poza krajem.
Ten cały PZMot trzeba rozpier.dolić bo to co oni wyprawiają jest nienormalne. Zachowują się jak królestwo z królem (ciul.em) Szerlą na czele.
Zawodnicy wychodzą z incjatywą, biorą wszystko na siebie, a oni nie umią stworzyć regulaminu... albo jest im to nie na rękę. Pewnię myślą "będziemy czekać z regulaminem to się od nas odczepią".

Ale i tak ja mam nadal nadzieję i trzymam kciuki za RWD Trophy bo to jest coś czego polskie rajdy potrzebują (czyt. show).
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez rwd zawodnik » piątek, 9 lut 2007, 15:26

jesli pan szerla mysli ze sie odczepimy jest w bledzie nie ma takiej opcji nawet jesli konrad sie podda my bedziemy szponcic do skutku
rwd zawodnik

Postprzez kolo115 » piątek, 9 lut 2007, 15:34

Kamińsky napisał(a):Gościu RWD to angielski skrót który po polsku znaczy dosłownie TYLNIE KOŁA NAPĘD:!: Tłumacząc na bardziej polski napęd na tylne koła:!:
Już wiesz czemu mogą startować tylko auta z tylnim napędem?? Bo to ma być puchar dla takich aut, które są obecnie rzadkością w rajdach:!:

Tak, fajnie... Pokazales ze doskolnale znasz angielski... Ale moim zdaniem musi gdzies to zostac oficjalnie napisane! Jakis paragraf dodatkowy czy cos takiego. No niewiem, nie znam sie na regulaminach. ( to tez sie pytam...)
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM