RAJD CYPRU

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez tomas » sobota, 21 cze 2003, 13:22

szkoda Panizziego, naprawde dobrze mu szło. wielka szkoda Fordów :( tak samo szkoda mi Tommiego :( szkoda Marcusa :( taki to jest rajd, ciężki i niezwykle wymagający. wiele załóg już odpadło a do końca rajdu jeszcze wiele odcinków. bardzo ładnie jedzie Solberg i Rovanpera. brawa należą się napewno Loebowi. brawo! Janusz miał dzisiaj kłopoty i spadł. no cóż, pech go dopadł, taki to jest rajd. mam nadzieję, że pomimo tych przygód Janusz osiagnie dobry wynik.
a cytrynki może nie są najszybsze w takich warunkach, ale trzeba przyznać, że narazie się dobrze trzymają. wszystkie trzy w pierwszej piątce :shock: pierwsza N-ka - Arai - 12 pozycja. to świadczy o tym ile załóg już odpadło.
pzdr
tomas
A5

Postprzez żółtodziób » sobota, 21 cze 2003, 14:00

Zawsze wierzyłem w Subaru, zawsze wierzyłem w Makinena... Choć ostatnio moja wiara w Maka trochę podupadła. Ale jest cholernie szybki, miał pecha, ale jdzie cholernie szybko. Brawo! Rajd się jeszcze nie skończył, trzymam kciuki za Solberga, ale jego przewaga nad Harrim nie jest wielka, walka bedzie ostra a w takiej sytuacji łatwo o uszkodzenie auta, szczególnie w takim rajdzie jak ten.

Szkoda Janusza i jego kapcia, ale jak powiedziałem rajd się nie skończył, nie wiadomo czy czołowej trójce też się coś nie przytrafi. Oczywiście nikomu tego nie życzę, ale biorę taką ewentualnośc pod uwagę. Fakt że sytuacja w PC jest już ułożona, nikt nie będzie więc szalał, chłopaki będą pilnować swoich pozycji, ale w tego typu rajdach nawet jazda "na dojechanie" nie gwarantuje braku awarii czy kapcia.
żółtodziób
A8

Postprzez kocie_ruchy » sobota, 21 cze 2003, 18:11

Witka,
No i kolejny dzien cypryjskich jaj za nami.
Czyzby dzieki tym zawodom zrodzila sie nowa swiecka tradycja i do slownika
jezyka naszego ojczystego weszlo nowe powiedzenie?
Jaja jak na Cyprze, hle hle...

Wielcy tego swiata niejada,
Zawodnicy z programu wioski Forda(Alistair Ginley) zajmuja punktowane miejsca,
Czolowka grupy n bedzie na eurosporcie w wynikach,
Cytryny znowu zdobeda maksimum punktow dla producentow,
choc pewnie i tak bedzie ich mniej z racji odsiewu wsrod fabryk.
A nasz Jas walczy jak lew i z odcinka na odcinek zmniejsza przewage do Stiga.
Jutro czeka nas jeszcze 6 odcinkow,wiec sie moze okazac,ze Jas bedzie mial
punkty w klasyfikacji generalnej.
I tego mu ( i nam ) zycze very mucho !
pozdrawiam
Filip
...Drive the Revolution....
kocie_ruchy
N2

Postprzez +RAFAŁ+ » sobota, 21 cze 2003, 19:33

Hehe ale ciekawa klasyfikacja :). Kulig na 12 miejscu :shock: :D :shock: Oby jutro wskoczył na podium...
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez tomas » sobota, 21 cze 2003, 19:52

dzisiajszy dzień to istny poligon... jeszcze się okaże, ze do mety dojedzie 10 samochodów :lol: Janusz może wskoczyć na wyższą pozycję jeśli któryś z kierowców Subaru będzie miał pecha, inaczej będzie bardzo ciężko, ale życzę mu tego! Harri na pewno nie odpuści i od pierwszego jutrzejszego odcinka będzie chciał zmienijszyć strate do Solberga, będzie ciekawie. ja trzymam kciuki za Solberga i mam nadzieję, że będzie to jego pierwsze i nie ostatnie zwycięstwo w tym sezonie. Sebastian nadal spisuje się świetnie, cały czas kręci lepsze czasy niż Colin czy Carlos. jeśli rajd zakończyłby się w tej chwili to jestem przekonany, że Mikko Hirvonen cieszył by się jak małe dziecko :) w końcu pierwsze punkty w MŚ :)
pzdr
tomas
A5

Postprzez żółtodziób » sobota, 21 cze 2003, 19:58

Tak, Loeb to jednak wielki talent. Marnuje się chyba w Cytrynie, gdyby jeździł Pugiem albo Fordem pewnie by wygrywał także szutrowe rajdy...
żółtodziób
A8

Postprzez tomas » sobota, 21 cze 2003, 20:00

ale na asfalcie ciężko byłoby wygrać focusem ;)
pzdr
tomas
A5

Postprzez kocie_ruchy » sobota, 21 cze 2003, 20:15

na asfalcie ciężko byłoby wygrać focusem

No jeszcze nikt niewidzial tej pokraki (IMHO) na asfaltach,
więc wszystko okaże się w Niemczech.
...Drive the Revolution....
kocie_ruchy
N2

Postprzez tomas » sobota, 21 cze 2003, 20:23

pisząc to sugerowałem się wynikami starego Focusa w rajdach asfaltowych. masz rację, nowy focus to całkowicie nowy samochód i na afaltach może się okazać bardzo szybki :oops: pozatym Loeb na asfaltach ustępuje chyba tylko Panizziemu albo i nie, Loeb poradziłby sobie pewnie innym samochodem niż Xsara.
pzdr
tomas
A5

Postprzez Schumi03 » sobota, 21 cze 2003, 20:24

Masz rację,a "pokraka " to mówiąc delkatnie... Owszem wyższa konieczność - podobno poprawiła aerodynamikę.Ale na Boga JAK MOŻNA BYŁO Z TAK PIĘKNEGO AUTA ZROBIĆ TAKIE COŚ :? :? :? Ja nie wiem... Jak Focus w końcu nie wyjeździ tytułu ,to chyba osobiście zatłukę tego Loriaux :P
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez Hultay WRC » sobota, 21 cze 2003, 21:13

Wow! Jak tak patrzę na ten odsiew to aż nie mogę uwierzyć :shock: Jak tak dalej pójdzie to n-ki wjadą do pierwszej dziesiątki! :!: :!: :!: Ale byłaby sensacja. Janusz oby tak dalej! Jeszcze trochę a pudło będzie twoje! :D :D :D Szkoda mi tylko Groszka, a wszczególności Makinena(były by kolejne punkty :x ). Jak Solberg wygra to Subaru wyprzedzi Forda w klasyfikacji producentów 8) Zapowiada się jutro ciekawa rywalizacja.

offtopic:
Pamiętacie może jak na rajdy.hoga.pl napisali, że Kuchar wystąpi w programie rozrywkowym? Wiadomość ta znalazła się nawet na wrc.com! :shock: Wpominali że będzie się nazywał"Gwiazdy kontra gwiazdy". W programie telewizyjnym wylukałem, że będzie nadawany dziś o 21:50 w tvp 1 :lol: Można obejrzeć, ale nie jestem pewien czy to akurat dziś będzie występował Kuchar...

Pozdrawiam
Hultay WRC
A6

Postprzez Hultay WRC » sobota, 21 cze 2003, 21:20

No i stało się. Najwyżej sklasyfikowana n-ka jest na 9. miejscu :shock: (Arai na Subaru pół n-kowym :lol:). A przed nimi jeszcze jeden dzień. Jak obstawiacie: ile samochodów dojedzie do mety? :wink:
Hultay WRC
A6

Postprzez tomas » sobota, 21 cze 2003, 21:25

myślę, że na mecie zamelduje się około 10-12 załóg. nikomu źle nie zyczę, ale rajd jest naprawde ciężki a jutro jeszcze 6 odcinków do przejechania.
pzdr
tomas
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » sobota, 21 cze 2003, 22:00

Hultay WRC napisał(a):offtopic:
Pamiętacie może jak na rajdy.hoga.pl napisali, że Kuchar wystąpi w programie rozrywkowym? Wiadomość ta znalazła się nawet na wrc.com! :shock: Wpominali że będzie się nazywał"Gwiazdy kontra gwiazdy". W programie telewizyjnym wylukałem, że będzie nadawany dziś o 21:50 w tvp 1 :lol: Można obejrzeć, ale nie jestem pewien czy to akurat dziś będzie występował Kuchar...

Pozdrawiam

Dziś Kuchar nie występuje. Jest za to inny kierowca-taxówkarz-RYSIO LUBICZ Z KLANU :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez tomas » sobota, 21 cze 2003, 22:37

obejżałem ten program i moge powiedzieć tylko tyle: strata czasu :( wedłóg mnie to jest to program dla dzieci... aczkolwiek fajnie bączki kręcili tymi quadami :) no i jazda na dwóch kóleczkach też fajnie wyglądała :)
pzdr
tomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata