Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez maciekd » czwartek, 11 maja 2006, 22:44

Tak, ale...
Dobrze, że jest konkurencja i możemy porównać dwa produkty rynkowe, a więc relację na TVP1 i TVN Turbo. Dzisiaj obejrzałem OES i muszę powiedzieć, że obnażył on pewne słabości relacjii Go Rally. W OES'ie bardziej podoba mi się nieliniowa narracja, bardziej dynamiczne ujęcia oraz ciekawsze wywiady z zawodnikami. Realizacja jest bardziej dynamiczna i nowoczesna. Na minus OES'u zapisać należy brak śledzenia wyników w trakcie rajdu (brak czasów) i chwilami zbyt niepoważną konwencję. W relacji na TVP nie pojawił się ani razu nikt spoza czołówki, tymczasem w Oesie widzieliśmy fantazyjną jazdę Karnabala, osiągnięcia Kajetanowicza, Dudę i walkę w S1600. Wydaje mi się, że OES miał lepszy początek a relacja na TVP1 lepsze (bardziej dramatyczne) zakończenie. W OES'ie lepiej oddano atmosfere rajdu, na TVP1 jego przebieg...

Obie relacje były dobre i każdy kibic rajdowy z pewnością z wielką przyjemnością je obejrzał. Chwałą twórcom za to! 8)
maciekd
A6

Postprzez Mroowa » piątek, 12 maja 2006, 01:00

Relacja z TVP bardzo fajna ale ta końcówka.... że pod nieobecność Grzyba Junior dominuje w ośce to z lekka przesada. Dominuje bo dobrze jedzie, a już w zeszłym roku nie było widać Grzyba. Ogólnie relacja na TVN Turbo jak i na TVP bardzo mi się podobały. Oby zawsze się tak starali robić relacje. :)

Dzięki wszystkim którzy wrzucili te relacje na neta bo w TV niestety nie mogłem oglądać. Dzięki jeszcze raz !!!!!
Mroowa
S2000

Postprzez rak818 » piątek, 12 maja 2006, 09:39

:D Fantastyczna relacja z Elmotu na TVN Turbo, a i będzie następna część :D
Niestety poraz kolejny :evil: wku.... mnie wypowiedz Pana Hołowczyca, który to dyskredytuje :evil: rajdy nieszutrowe :evil:
Z całym szacunkiem do osiągnięć i umięjętności Pana Hołowczyca:
"Nikt nie każe się Panu tłumaczyć dlaczego Pan nie startuję w pozostałej części sezonu (poza Kormoranem). Jednoczęśnie Pana wypowiedzi krzywdzą i utrudniają prace organizatorów pozostałych rajdów w Polce."
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez Fryta » piątek, 12 maja 2006, 12:36

Chłopaki!

Dywagujecie tutaj na temat relacji w TVP 1, że za krótka, że o późnej porze itp. itd. Chwalicie, że w ogóle coś było i bardzo dobrze. Ale czy KTOKOLWIEK Z WAS napisał do TVP 1 i podziękował za relację oraz napisał co było nie tak?

Nikt z TVP raczej nie czyta tego forum, więc to co napisaliście tutaj niech każdy teraz przekopiuje i napisze maila do TVP - widzowie@tvp.pl

Jakiś oddźwięk musi być! Skąd oni maja wiedzieć, że cieszymy się z rajdów w TVP?!? PISZCIE jak najwięcej, w jak największych ilościach i z jak najwiekszej liczby kont. Powiem tylko, że takie same akcje przeprowadzaja kibice innych dyscyplin. Nie bądźmy gorsi!
Fryta
N3

Postprzez Mroowa » piątek, 12 maja 2006, 12:45

Może by coś na jedno kopyto napisać, czy lepiej każdy od siebie ??? :)
Mroowa
S2000

Postprzez kolo115 » piątek, 12 maja 2006, 14:46

Fryta napisał(a):Chłopaki!
Dywagujecie tutaj na temat relacji w TVP 1, że za krótka, że o późnej porze itp. itd. Chwalicie, że w ogóle coś było i bardzo dobrze. Ale czy KTOKOLWIEK Z WAS napisał do TVP 1 i podziękował za relację oraz napisał co było nie tak?

No jeszcze czego?! :evil: Moze jeszcze kwiaty kupimy i bedziemy TVP po rekach calowac? Prooosze Cie... Za ta pore emisji to powinnismy ich porzadnie kopnac w glowe! Pewnie powiesz mam sie cieszyc z tego ze relacja wogole byla... No i dobrze ze byla. Ale jakby relacja leciala powiedzmy ok 22-23 to bym byl naprawde zadowolony. Bo jakos nie przemawia do mnie pozna godzina nocna i marna ogladalosc (ogladali to zapewne sami pasjonaci rajdow a przeciez nie o nich tutaj chodzi). Takie cos to sobie panowie z TVP moga darowac... Bo relacje z elmotu i kazdego innego rajdu moge sobie obejrzec na TVN Turbo w miare ludzkiej porze (choc tez nie jestes zbyt dobra :? ). Tyle z mojej strony.
Pozdrawiam:)
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez Marmetal » piątek, 12 maja 2006, 19:15

A ja uważam, że to niegłupi pomysł. Pokażmy TVP, że się nam podobało i że zależy nam na relacjach z polskich rajdów w telewizji publicznej. Z biegiem czasu powinni zacząć puszczać RSMP w lepszych godzinach.
Marmetal
S2000

Postprzez MSG Racing » piątek, 12 maja 2006, 21:25

Skoro twierdzicie że było wszystko OK to wam wierzę bo nie obejżałem, a dlaczego? bo sobie zapomniałem, a dlaczego? bo relacja była o 00:30 czyli godzinie nie dla mnie bo muszę rano wstać a w nocy sie wyspać.
Wszystko byłoby ok gdyby była jeszcze powtórka.
OES pewnie powtórzą ale ja nie mam TVN turbo a na TVP raczej nie liczę a szkoda.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Fryta » piątek, 12 maja 2006, 23:27

kolo115 napisał(a):No jeszcze czego?! :evil: Moze jeszcze kwiaty kupimy i bedziemy TVP po rekach calowac? (...)

Równie dobrze mogli puścić w tym czasie relacje z jakiegoś turnieju golfowego... Człowieku, takim nastawieniem nie pomożesz rajdom w kraju. Zrób coś od siebie a nie tylko narzekaj w kółko! Skad w TVP mają się dowiedzieć, że pora o której puścili rajd i długość relacji były nieodpowiednie? LICZYSZ, ŻE KTOŚ Z TVP CZYTA TO FORUM?!? Jeżeli nie będzie oddźwięku ani zainteresowania z naszej strony to nikt rajdów nie będzie puszczał w TV - lepiej będzie puścić golf czy tenis - bo kibice tych dyscyplin solidarnie będą pisać maile z podziękowaniami do TVP a my będziemy jedynie dalej na forach biadolić jak to jest niedobrze z tymi rajdami bo nie ma ich w telewizji...

Reszta która mimo wszystko postanowiła napisać niech po prostu napisze coś swoimi słowami. Niech to będą 2-3 zdania chociaż... Pokażmy, że rajdy to nasza pasja i chcemy aby pokazywano je na antenie TVP!
Fryta
N3

Postprzez Mroowa » sobota, 13 maja 2006, 00:27

Trzeba pisać do nich, ale już nie płaczcie... że późno aż tak było to o której wy chodzicie spać o 21 czy po dobranocce :) a jak komuś aż naprawdę tak źle to przecież z neta może sobie zassać. Ja tam ze wszystkich swoich maili wyślę :)
Mroowa
S2000

Postprzez Saruto » sobota, 13 maja 2006, 09:39

Fryta napisał(a):
kolo115 napisał(a):No jeszcze czego?! :evil: Moze jeszcze kwiaty kupimy i bedziemy TVP po rekach calowac? (...)

Równie dobrze mogli puścić w tym czasie relacje z jakiegoś turnieju golfowego... Człowieku, takim nastawieniem nie pomożesz rajdom w kraju. Zrób coś od siebie a nie tylko narzekaj w kółko! Skad w TVP mają się dowiedzieć, że pora o której puścili rajd i długość relacji były nieodpowiednie? LICZYSZ, ŻE KTOŚ Z TVP CZYTA TO FORUM?!? Jeżeli nie będzie oddźwięku ani zainteresowania z naszej strony to nikt rajdów nie będzie puszczał w TV - lepiej będzie puścić golf czy tenis - bo kibice tych dyscyplin solidarnie będą pisać maile z podziękowaniami do TVP a my będziemy jedynie dalej na forach biadolić jak to jest niedobrze z tymi rajdami bo nie ma ich w telewizji...

Reszta która mimo wszystko postanowiła napisać niech po prostu napisze coś swoimi słowami. Niech to będą 2-3 zdania chociaż... Pokażmy, że rajdy to nasza pasja i chcemy aby pokazywano je na antenie TVP!

tylko nie tenis :evil: ale golfa bym sobie pooglądał :) a realacja była w miare dobra .
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez KMart » sobota, 13 maja 2006, 09:42

Dzisiaj zarówno Wiślak (Automaniak) jak i Hołek (Pasjonaci) mówili że nie należy sie ścigać na dogach bo w rajdach jest pusta droga, samochód z klatką a kierocy mają doświadczenie... Ale zmartwił i wkurzył zarazem mnie Pan Zientarski (Włodzimierz) bo jak młody w "krótko i na temat" pokazał Elmot to on powiedział że "rajdy są nudne"! No bez przesady! No ale to już zależy od człowieka... Ale w Pajonatach pokazali Szymona Rutę! Co prawda tylko jedno ujęcie z tyłu (może żeby nie było widać prędkości :wink: ) ale było... No to tyle...

Pozdrawiam
Kamil
watersplash- najefektowniejsza forma mycia rajdówki
KMart
A5

Postprzez kolo115 » sobota, 13 maja 2006, 10:26

Fryta napisał(a):Skad w TVP mają się dowiedzieć, że pora o której puścili rajd i długość relacji były nieodpowiednie? LICZYSZ, ŻE KTOŚ Z TVP CZYTA TO FORUM?!?

:lol: :lol: :lol:
Dobre to bylo. No faktycznie, skad ci biedni ludzie maja wiedziec, ze godzina 00:30 jest pora nieodpowiednia (szczegolnie w srodku tygodnia) na puszczanie relacji z Elmotu.... Zastanow sie czasem zanim cos napiszesz. Mnie poprotu chodzi oto, ze taka relacja (tzn puszczana w takich godzinach) nie spełnia swojej roli... Taka relacje ma zobaczyc jak najwiecej osob, a nie tylko garstka wytrwalych. A jesli chodzi to mailowanie to owszem, wysle, ale napewno nie zeby podziekowac...
Pozdrawiam:)
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez padre-mk3 » sobota, 13 maja 2006, 10:45

ja tez jestem za tym aby zasypac tvp mailami od kibicow rajdowych!przeciez napewno ukaze im to jak wazne i jak bardzo lubiane sa rajdy w polsce!a noz zmienia swoje nastawienie i zaczna pokazywac wiecej,czesciej i o "normalnych" porach dla niektorych!
padre-mk3
A5

Postprzez rallyfan2 » sobota, 13 maja 2006, 12:18

o 12 30 V max a pozniej Rajd Argentyny !! na TV4
rallyfan2
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne