!!! COLIN MCRAE RALLY 4 !!!

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 19 maja 2003, 17:10

tak nam poprawią model jazdy a w tym czasie na konsole wejdzie juz dużo lepszy colin 4
dlaczego oni tak długo czekają z tym wejściem na pc???
LIPciu
A5

Postprzez Wilu » poniedziałek, 19 maja 2003, 21:14

bo widzisz idą na łątwiznę, robią gierki dla dzieciaków na jakieś pudełka do tv a klasycznego pieca odpuszczają, bo tu kitu się wcisnąć nie da i czerpać z niego koryści finansowych. gierki trzeba dopracowywać, a oni leniwce pier... albo pudełka są przyszłością gierek i chcą nas naciągnąć na dodatkowe koszty.
Wilu
N4

Postprzez maciekd » piątek, 23 maja 2003, 23:56

Jakiś czas temu na oficjalnej stronie Colina 04 pojawiła się spora galeria screenów zaprezentowanych na targach E3. Jakość ich niestety nie jest najwyższa ale chwilami naprawde jest na czym zawiesić oko :!:
maciekd
A6

Postprzez żółtodziób » sobota, 24 maja 2003, 11:30

myślę że tak szybka premiera 4.0 ma związek z dwiema rzeczami: po pierwsze cmrr3.0 został zdetronizowany przez WRC II Extreme a po drugie jest już nieaktualny, Colin już nie jeździ Fordem.

Poza tym nie dziwię się polityce przechodzenia na konsole. Dużo łatwiej zabezpieczyć taki sprzęt przed piractwem, w zasadzie można powiedzieć że już "szarak" był dobrze zabezpieczony, wprawdzie po wlutowaniu chipa piraty chodzily, ale były problemy z kartami pamięci, z wieszaniem się, o problemach z NTSC już nie wspomnę, no i były przypadki przyspieszonego zużycia się lasera. Poza tym brak konfliktów sprzętowych czyli brak konieczności opracowywania patchy, konsole też nie rozwijają się w tak szybkim tempie jak PC, nie ma więc ryzyka że za pół oku ktoś opracuje lepszą graficznie grę bo sprzęt będie to umożliwiał... Z punktu widzenia producenta same plusy.
żółtodziób
A8

Postprzez thompson40 » sobota, 24 maja 2003, 12:01

ale gry na konsole nie ma możliwości poprawić. jeśli jakiś malutki błąd zostanie nieuchwycony przy testach beta to już się tego nie da naprawić. a w wersji na pc wystarczy jakiegoś patha wypuścić i problem z głowy. poza tym gry na pc takie jak colin 2 bardzo długo utrzymują się przy życiu. ciagle wychodzą jakieś nowe tekstury, modele, mody i pathe i ciągle wielu zapaleńców gra w colina 2. sam pogrywam jeszcze czasami w colin 1 - klasyk :twisted: oczywiście znam zalety konsoli i szczerze mówiąc gdybym miał dzisiaj 1000pln w ręku to kupiłbym sobie konsole. niestety drogie gry i możliwość tylko grania i oglądania filmów DVD które też są drogie, to muszę niestety stwierdzić, że niestać mnie na konsole. mam pc'ta i mogę robić wszystko, grać, oglądać filmy, siedzieć w necie i słuchać muzyki. niestety niestać mnie na to żeby mieć pc i konsole. szkoda bo czasami jeżdżę do kafejki w warszawie i gram sobie na kosoli i musze powiedzieć, że to naprawdę fajna rzecz ;]
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez żółtodziób » sobota, 24 maja 2003, 12:10

piszę jak to wygląda z punktu widzenia producenta. Paradoksalnie jemu wcale nie zależy żeby gra żyła długo. Im szybciej gra zdechnie tym szybciej można wypuścić następną część i mieć gwarancję ze się sprzeda. Najlepszy przykład to GT3. jest tam 150 samochodów i kilkanaście tras, sporo mniej niż to do czego wytwórnia przyzwyczaiła, wypuścili więc GT3 Concept i doją z tego kasę. Gdyby szło coś takiego ściągnąć sobie z netu wytwórnia g...o by z tego miała.
żółtodziób
A8

Postprzez thompson40 » sobota, 24 maja 2003, 12:45

no masz rację. gry są robione po to żeby na nich zarabiać niestety. takie serie jak cmr czy nfs to najlepsze tego przykłady, niestety. w obu przypadkach pierwsze cześci były udane, a kolejne są robione tylokpo to żeby zbić na tym kase. nie mówię,ze np. colin 3 jest grą słabą, jest grą bardzo dobrą, ale mogło być duuuuużo lepiej. a takiej gry jak need for speed hp2 to nie będę komentował. nie grałem w wersje na konsole [podobno dużo lepsza] ale wersja na pc jest beznadziejna, przynajmniej dla mnie.
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez qbus » poniedziałek, 16 cze 2003, 10:37

z wypowiedzi na oficjalnym forum codemasters wynika coś takiego:
Colin 3 miał być grą o wiele bardziej dopracowaną i dopieszczoną, kiedy codies zauważyli że nie zdąrzą z taką grą na czas zaczeli robić z tego grę bardziej w stronę arcade i wzieli się od razu za prace nad colinem 4, jeden z pracowników firmy powiedział coś takiego "nie podobał wam się colin3 poczekajcie na colina 4" więc gre Colin Mc Rally 3 możemy uznać za swojego rodzaju beta wersje części następnej która ma iść bardziej w strone symulacji :D

pytanie tylko czy Colin 4 wyjdzie na pieca bo takiej oficjalnej informacji nigdzie nie widziałem :(
qbus
S1600

Postprzez tomas » poniedziałek, 16 cze 2003, 11:29

mi się wydaje, że gra wyjdzie na PC,z pewnym opuźnieniem, ale wyjdzie. a jeżeli prawdą jest to co napisaleś to źle świadczy o kolegach z codemasters :evil:
pzdr
tomas
A5

Postprzez qbus » poniedziałek, 16 cze 2003, 16:41

chętnych odsyłam na forum codemasters i do działu o colinie 4 www.codemasters.com nie znam bardzo dobrze angielskiego ale więcej niż połowe postów zrozumiałem :D
qbus
S1600

Postprzez qbus » poniedziałek, 16 cze 2003, 19:07

na potwierdzenie moich słów http://www.gamesdomain.co.uk/e3_2003/357.html# no i doczekamy się nie tylko jednego samochodu klasy WRC :D tylko oby trasy były dłuższe bo ma być ich tylko 48 :twisted:
qbus
S1600

Postprzez kirloy » poniedziałek, 16 cze 2003, 19:23

Panowie jest przeciez jedna rzecz w ktorej konsoli daleko do blaszaka ->NET!!!!
kirloy
N3

Postprzez qbus » poniedziałek, 16 cze 2003, 20:44

oby Colin 4 był tą grą na którą czekam od dawna... ehh dojazdówki... nie do końca możliwość przewidzenia pogody... możliwość zakładania ciętych slików... możliwość nieukończenia rajdu z powodu jednego potęrznego dzwonu... możliwość zgaszenia silnika itp. no musimy czekać premiera wersji PS 2 chyba w październiku no i pamiętajmy o Richard Burns Rally od ludzi odpowiedzialnych za Rally Championschip :D
qbus
S1600

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 16 cze 2003, 21:06

Dlaczego nikomu nie chce się napisać emulatora PS2????
O ile dobrze pamiętam to na PS1 były.
!ADI!
S1600

Postprzez wartek » poniedziałek, 16 cze 2003, 23:48

ja slyszalem ze ps2 jest za mocna maszyna w porownaniu z PC dlatego nie ma emulatorow, ale nie wiem ile w tym prawdy
wartek
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe