Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Piotr_83 » niedziela, 5 lut 2006, 16:43

Brawo Marcus!!!!!!!!!! Wygrywaj dalej !!!!!!!!!!!!!!!
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez Zepter » niedziela, 5 lut 2006, 16:47

Tercet: Groszek, Rautiainen, Ford Focus wygrał.... :!: :!: :!: yes yes yes :!: :!: :twisted:
Wspaniała walka o pierwsze i kolejne miejsca...... Szkoda Hirvonena :?
Ostatnio edytowano niedziela, 5 lut 2006, 17:45 przez Zepter, łącznie edytowano 2 razy
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez SiwY » niedziela, 5 lut 2006, 17:22

No i odrazu mam lepszu humorek :D Marcus oby tak dalej :D dziennie dokładał po 10s. Loebowi... :twisted:
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez Kruk » niedziela, 5 lut 2006, 17:39

Booogi napisał(a):no niezupełnie tak to rózowo wygląda, sołowow nie dojechał bo odpadł dzisiaj ale dzieki SR zostałs sklasyfikowany, podobnie Mancin i Karnabal tez poodpadali, tymbardziej dziwi takie wysokie miejsce Stefana, jako jedyny wszystkie odcinki przejechał Junior, taki miał cel do tego 2 punkty wiec własciwie całkiem nieźle ale jak dla mnie to za dużo tych strat, Beresa można było spokojnie objechać

Chłopie :roll: , wiesz co to kropka :!: . Jak to czytać :? .

Ale nie o tym chcciałem napisać :wink: . Junior ma jeden , a nie dwa punkty. Tak mi się wydaje , że za ósme miejsce jest jeden punkt :wink: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez grizlyyy » niedziela, 5 lut 2006, 17:56

Rajd byl doskonaly, 3mal w emocjach do ostatniego OES-u.
Co do wystepow Polakow, to nie jestem tak zadowolony, jak przedmowcy.
Pojechali na miare swoich mozliwosci. Nie uzyskali oszalamiajacych wynikow, tak wiec na pewno nie napisze, ze naleza im sie Wielkie Brawa :-)
Los Nartos Unitos Muciacos
grizlyyy
N1

Postprzez makburko » niedziela, 5 lut 2006, 18:19

Niestety Loeb nie zdołał obronić straty. W klasyfikacji mistrzostw traci do Marcusa 4 punkty. Mam nadzieje że je szybko odrobi. Poza tym cieszy mnie dobra 5. pozycja Thomasa Raadströma- od dawno go w WRC nie widziałem a to przecież niezły rajdowiec (był 3-ci w Rajdzie Safarii 2002).
Co myślicie o jego występie?
Jego strata: 5.53,3
makburko

Postprzez Marmetal » niedziela, 5 lut 2006, 19:04

To był naprawdę ciekawy rajd. Marcus cały czas kontrolował sytuację i nie dał zbliżyć się Loebowi. 10 punktów dla niego, 8 dla Sebastiena, jak w Monte Carlo. Obaj będą w tym roku zapewne walczyć o tytuł. Cieszy dobry występ dwóch Mitsubishi - Carlsson i Galli pojechali wyśmienicie. Radstrom po czteroletniej przerwie w Svenska Rallyt dojechał na dobrym piątym miejscu. Za nim zwycięzca Rajdu Arktycznego Kosti Katajamaki, najlepszy ze Stobart'owskich Fordów. Potem Pons, siódme miejsce to niezły wynik jak na niego, Henning Solberg (szkoda, że miał wypadek), Jimmy Joge w leciwej 206-stce i Janne Tuohino, który pod koniec rajdu nie ustrzegł się błędu i stracił dobre miejsce w klasyfikacji. Minusy? Zdecydowanie zespół Subaru i Skody. Ekstrom jechał znakomicie, ale niestety nie dane mu było dojechać do mety. Z kolei Solberga prześladuje jakiś pech z tym nowym Subaru. Atkinson i Aigner także słabo. Inni pechowcy? Stohl i Hirvonen. Junior WRC? Andersson pokazał, że jego umiejętności w jeździe Swiftem są bardzo wysokie i zapewne będzie jednym z pretendentów do mistrzostwa. Kościuszko ósmy, zupełnie nieźle jak na pierwszy start w MŚ. Sołowow miał przez cały weekend pecha, szkoda, że nie mógł zawalczyć o lepszą lokatę. Karnabal pojechał bardzo dobrze, a Mancin nieźle. Wnet Rajd Meksyku, ciekawe czy ktoś przełamie zwycięską passę Marcusa? Liczę, że Petter. Zresztą, zobaczymy za miesiąc...
Marmetal
S2000

Postprzez stein911 » niedziela, 5 lut 2006, 19:05

Jak miło po raz kolejny zobaczyć Marcusa jako zwycięsce! Ciężko jeszcze cokolwiek prorokować, ale myślę że między nim a Sebastianem moze rozegrać się bardzo ciekawy pojedynek o tytuł. Wydaje mui się że Leob jest szybszy, ale z biegiem czasu jego samochód bedzie coraz bardziej odstawał od forda, który trzeba powiedzieć jest zaskakująco dobry jak na zupełnie nową konstrukcję. Swojoą drogą już za tyle lat w WRC ford mógłby zdobyć tytuł mistrza konstruktorów. No i mitsubishi, wreszcie nie w ogonie.
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez Saruto » niedziela, 5 lut 2006, 19:09

Junior całkiem nieźle jak na pierwszy start w MŚ :)
teraz czekam na Kuziego w Meksyku...
hmm... zapowiada się ciekawy sezon :D
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Booogi » niedziela, 5 lut 2006, 20:18

Co racja to racja Ford po tylu latach startów zasłużył na tytuł, o dziwo Malcolm Wilson zawsze mówi, że to jeszcze za wcześnie, że auto niedopracowane ale kiedyś trzeba!!! i czemu akurat nie w tym roku:D
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez rallyfahrer » niedziela, 5 lut 2006, 21:16

Widać, że Seb będzie miał godnego rywala w dobrym aucie w tym sezonie i nie pójdzie mu tak gładko jak przed rokiem. Martwi za to początek sezonu w wykonaniu Pettera Solberga. Za miesiąc Meksyk: ciekawe czy Solberg przerwie fatalną passę no i jak pojedzie nasz "mistrzunio" tak zwany KUZI :D:D:D:D:D:D:D
rallyfahrer
N2

Postprzez Ohlins » niedziela, 5 lut 2006, 21:43

bzyq napisał(a):Szkoda Loeba.

co wam tak szkoda tego loeba to jak juz nie wygrywa to juz mu trzeba współczuć:/:/ weźcie sie zastanówcie, po prostu w szerwcji nie dał rady marcusowi.

a patrząc w przyszłość to załoze sie ze jeśli marcusowi będzie dalej tak szło to zacznie gadanie tutaj ze loeb nie wygrywa bo ma xsare która nie jest dopracowywana i inne terele morele, po prostu jak konkurencja jest w równie dobrych samochodach jak loeb to on wcale nie jest jakis nie osiagalny itp itd
Ohlins
A6

Postprzez Mars » niedziela, 5 lut 2006, 22:22

Cudowny rajd ... dawno nie było tak wspaniałego rajdu. A Loeba w żadnym wypadku mi nie szkoda, ogromnie się ciesze, że dostał łomot i mam nadzieję, że będzie go dostawał dalej. I to od Marcusa. Marcus OGNIA !! ;)
Jak tak dalej pójdzie to będzie trzeci tytuł mistrza świata, ale po 2 rajdach jeszcze ciężko coś powiedzieć. Narazie to niech Marcus wygra Meksyk, potem pogadamy :D
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez bzyq » niedziela, 5 lut 2006, 22:27

Ohlins napisał(a):
bzyq napisał(a):Szkoda Loeba.

co wam tak szkoda tego loeba to jak juz nie wygrywa to juz mu trzeba współczuć:/:/ weźcie sie zastanówcie, po prostu w szerwcji nie dał rady marcusowi.

a patrząc w przyszłość to załoze sie ze jeśli marcusowi będzie dalej tak szło to zacznie gadanie tutaj ze loeb nie wygrywa bo ma xsare która nie jest dopracowywana i inne terele morele, po prostu jak konkurencja jest w równie dobrych samochodach jak loeb to on wcale nie jest jakis nie osiagalny itp itd

Heh. A czemu Ty jestes nastawiony anty ?? taka sama gadka.
Nie bede sie z Toba przekomarzal, bo nie masz racji z samochodami, i z drugiej strony nie bede sie odzywal, bo zaraz zaczniesz mowic : a nie mowilem. tyle w tej kwestii.
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez qbus » niedziela, 5 lut 2006, 22:31

Heh... łomot od Marcusa powiadasz a to ciekawe... bo jak dla mnie ten rajd wyglądał zupełnie inaczej... Loeb podąrzał za Gronholmem krok w krok... dawno nie było takiego rajdu... i teraz porównaj sobie w jaki sposób ta walka wyglądała na Monte (powiedzmy że domowy rajd Loeba) i teraz w Szwecji (powiedzmy ze domowy rajd Gronholma, w kazdym razie dawno nie bylo tak zeby ktos tu za nim nadarzal)... mysle ze te dwa rajdy pokazuja ze Loeb jest niesamowicie szybki i ciezko bedzie komukolwiek z nim wygrac na neutralnym terenie... napewno nie jestesmy jeszcze w stanie tak do konca stwierdzic jaki bedzie uklad sil w tym sezonie... ale mysle ze nie bedziemy swiadkami dominacji Gronholma... ba jestem tego pewny.

Raczej na szutrach to Marcus bedzie musial gonic Sebastiana... nie na odwrot jak w tym przypadku... a Solberg... Subaru daje dupy za przeproszeniem. on sam zreszta tez.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata