(PPZM) RAJD BARBÓRKA CIESZYNSKA

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez eos » poniedziałek, 21 lis 2005, 14:31

eos

Postprzez P.I.M.P. » poniedziałek, 21 lis 2005, 15:10

Dla tych co nie byli, a widzieli.
- Zmyliła mnie oszroniona droga - mówi popularny Stanik. - Wypadek z pewnością wyglądał groźnie, jednak nic poważnego nam się nie stało. Zostaliśmy przewiezieni do szpitala w Piekarach Śląskich na obserwację. Taki wypadek z pewnością nie zniechęci mnie do rajdów, a wręcz przeciwnie - jestem zły, że nie mogliśmy pojechać w tych zawodach.
P.I.M.P.
N3

Postprzez oli » poniedziałek, 21 lis 2005, 16:50

Stalam 15 m od tego wypadku na spadaniu ,to stalo sie tak szybko gwaltowne hamowanie, a pozniej jakby stop klatka, koles przelatujacy nad clio hukuku nie slyszalam zatkalam uszy,to prawda ze upominali ich by nie stali tam poszli za tasme,ale oni nie ze na wlasna odpowiedzialnosc ,szkoda ze na rajdach nie ma takich ludzi z zabezpieczenia jak na wyscigach gorskich,''wlazisz za tasme i koniec gadania''
oli
N1

Fotki nr. 88

Postprzez pasiuTGR » poniedziałek, 21 lis 2005, 18:27

Witam! Miałbym prośbę, jeśli ktoś posiada zdjęcia jakiekolwiek załogi nr. 88 (czerwone cc), prosiłbym o kontakt.
mail: pasiu_rally@o2.pl
Pozdrawiam serdecznie!
pasiuTGR
N1

Postprzez kirloy » poniedziałek, 21 lis 2005, 18:32

Wypadek Herbana i zachowanie poszkodowanych.
Kurde - to ich praca. Jedni ryzykuja i zjezdzaja na dol kopalni, inni wsiadaja do rajdowki, a jeszcze inni staja na zwenetrznej winkla i poluja na material zycia.
Jak sie gosc uprze to co mu zabezpieczenie zrobi. Przeciez nie beda sie z nim trzaskac. Szczegolnie jak idzie o media. Jesli chodzi o zwyklych kibicow to trzeba sie jeden 2 pilnowac. I tak nie ma bezpiecznych miejsc i na rajdzie i na zwyklej drodze.

PIMP napisał(a):Dla tych co nie byli, a widzieli.

Nie rozumiem. Znaczy sie ze nie popelnil bledu bo go zmylila oszroniona droga?Heh mnie tez na tej rannej dojazdowce zmylila myslalem ze bedzie slisko a trzymalo jak cholera - i to sie nazywa wyobraznia:)

Pancin napisał(a):Moim zdaniem zawodnik, jak nikt inny, powinien uważać na drodze, żeby takich sytuacji nie powodować. Każda taka sytuacja to mały gwóźdź do trumny polskich rajdów.

Miedzy innymi o to mi chodzilo i o tym pisalem gdy zaczynalem dyskusje o Staniku.
kirloy
N3

Postprzez KMart » poniedziałek, 21 lis 2005, 23:14

Bardzo fajna galeria z rallyart.pl a ja dalej czekam na zdjęcia Pana Kalamusa pewnie jak zwykle wymiata... :wink:
watersplash- najefektowniejsza forma mycia rajdówki
KMart
A5

Postprzez micz » wtorek, 22 lis 2005, 00:06

RaQ napisał(a):jak się dowiedzialem co ten samochód ma pod maską :D Ale to juz taka dygresja.

a co takiego tam ma? Bo jestem strasznie ciekaw. Bo ztcw to raczej nic specjalnego

A odnośnie fotorelacji i na podstawie tych zdjęć oraz własnego doświadczenia mam kilka przemysleń

1: na pierwszym zdjęciu widzę ylko jedną osobę, która ma prawo stać tam gdzie stoi

2:musi być debilem bo inaczej nie nazwę kogoś, kto poświęca zycie czy zdrowie dla dobrego ujęcia. Kilka razy byłem na rajdzie z Dominikiem K. I mimo, że stawał w miejscach "gorących" to zawsze ma jakąs barierkę lub drzewo za które może się shcować

3:Reporter był z tgo co podają z Polsatu. Czyli nikt od Kiwatka. Nikt z ludzi, którzy mają związek z rajdami. Gośc pewnie na co dzień robi lokalne imprezy dla notabli i dozynki. Wysłali go na rajd i mógł nie wiedzieć, że to niebezpieczna zabawa

4: zdjęcie czwarte. Jak zwykle w PL safety zaczyna latać po wypdku. Podobnie było po dzwonie Maroszka na Agapicie. Kolesie zareagowali jak autosię zatrzymało o 7 dachach. Usłyszeli wtedy prae miłych słów.

Na kociec dodam, że uważam, że w takiej sytuacji safety powinno prosić o pomoc policję. Dzienikarz-niech zostanie, to jego praca. Każdy kibic-500 PLn mandatu, a jak się rzuca to do sądu grodzkiego. Nauczą się szybko.

PS: i fajnie, że kibic byli tacy aktywni. Gościowi leciała paraz rozbitego zbiorniczka wyrównawczego a oni lali go gasnicą :D :D :D :D :D

PS2: a co to za konusek :D :D :D :D :D :D :D
http://pliki.kx.pl/photoreport/barborka ... ze/020.jpg
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Kruk » wtorek, 22 lis 2005, 00:37

MSG Racing napisał(a):No tak. Ale nasi się wycwanili i robią krajową klasyfikację jak ktoś przyjeżdża :cry:
MArcin Frycz ma ponoć słowacką licencje a organizator nieźle z jego osobą namieszał. Dali mu 50nr -> startowy ale wsadzili go do pierwszej 20 (gości) wiadomo czemu. A na aucie miał flagi polskie.
Jak będzie w 06 jeździł. Pewnie albo w PPZM albo RSMP tylko że nie będzie zbierał punktów.

Marcin Frycz był w klasyfikacji gości i co z tego wynika , grupie startujących gości , ze względu na posiadanie licencji M (międzynarodowej) :wink: . W związku z czym nie mógł startować z zawodnikami z PPZM i być klasyfikowany z nimi , bo w tej klasyfikacji uczestniczą tylko zawodnicy z licencją K (krajową) :lol: .
Na aucie miał flagi Polski , bo jest Polakiem. Ma tylko licencję słowacką :wink: .
Nie wiem , jaki miałaby mieć sens jazda bez zdobywania punktów :roll: . Przecież musi się wykazać na koniec roku , przed sponsorami , co zdobył w danym sezonie i jakie miejsce uzyskał w końcowej klasyfikacji :wink: .
Z wypowiedzi zamieszczonej na stronie głównej wynika , że nie będzie jeździł w pełnym cyklu PPZM i nie będzie starał się o polską licencję.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez MSG Racing » wtorek, 22 lis 2005, 01:30

Kruk >
To wszystko wiem. Chodziło o to, że organizator namieszał, ale to już mało ważne.
Co do flag to powinien mieć flagi odpowiadające posiadanej licencji. Z tego co wiem to takie są przepisy. A Biało-czerwone flagi mu zostały pewnie z czasów KJS gdzie razem startowaliśmy w klasie.
A jego sponsorem była firma "FRYBUD" co widać na zdjęciach, a więc firma jego ojca i brata, a raczej Sebastiana, bo z tego co się orientuję została ona przepisana na właśnie na Sebka.
Więc co do pokazywanie się przed sponsorami to nie ma się o co martwić. No chyba, że masz na myśli potencjalnych przyszłych sponsorów.
Tu jkednak myślę, że Marcin pojechał by za kase Fybudu.
MSG Racing
S2000

Postprzez Kruk » wtorek, 22 lis 2005, 01:46

.
MSG Racing napisał(a):Kruk >
Co do flag to powinien mieć flagi odpowiadające posiadanej licencji. Z tego co wiem to takie są przepisy. A Biało-czerwone flagi mu zostały pewnie z czasów KJS gdzie razem startowaliśmy w klasie.
A jego sponsorem była firma "FRYBUD" co widać na zdjęciach, a więc firma jego ojca i brata, a raczej Sebastiana, bo z tego co się orientuję została ona przepisana na właśnie na Sebka.
Więc co do pokazywanie się przed sponsorami to nie ma się o co martwić. No chyba, że masz na myśli potencjalnych przyszłych sponsorów.
Tu jkednak myślę, że Marcin pojechał by za kase Fybudu.

Co do flag , to wydaje mi się , że flagi mają symbolizować narodowość zawodnika :wink: .
Wiem , że jego sponsorem była firma ojca - "FRYBUD" :wink: . Pytałeś o 2006 rok , a więc miałem na myśli innych , dodatkowych sponsorów , oprócz rodzinnych interesów :D.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez oli » wtorek, 22 lis 2005, 17:07

Wie ktos moze,jaki jest ich stan czy wszystko ok??Tyle co wiem to cala trojka juz w sobo opuscila szpital
oli
N1

Postprzez wrobel321 » wtorek, 22 lis 2005, 18:38

Jutro będzie OES z relacją z Cieszynki! Zgra ktoś?
Janusz Kulig Forever - Nigdy nie zapomnimy!
wrobel321
A5

Postprzez sumo » wtorek, 22 lis 2005, 20:23

Kruk napisał(a):Co do flag , to wydaje mi się , że flagi mają symbolizować narodowość zawodnika

licencje zawodnika - Marcin Biernacki jezdzil z flaga Slovacka... no a ze mlody Fryczu jechal z flaga Polski to po prostu przymkniete oko na BK (tak mi sie zdaje). Na innym rajdzie moze by go niedopuscili z tego powodu i kazali zmienic, no ale to jest pierdółka ktora nikomu nie przeszkadza.. ;)
sumo
N4

Postprzez wojtass » wtorek, 22 lis 2005, 22:18

Proponuje panowi andrzejowi kaszturze aby za pieniadze ze sprzedazy tych zdjec (tania sensacja) kupil sobie tani pistolet i strzelil prosto w leb a reszte pieniedzy oddal na cele charytatywne. Bedzie to zapewne jedna z niewielu dobrych rzeczy jakie zrobil w swym nedznym zyciu. Normalnie nie mam sily do takich skonczonych MATOŁÓW !!!
wojtass

Postprzez micz » środa, 23 lis 2005, 00:46

No jasne krwa. Oczywiście. Dziennikarze powini o rajdach mówić TYLKo dobrze. Powinni pisać, ż rajdówki nie zatrówają środowiska i swoim chałasem nie strasza ludzi i zwierząt. Powinni pokazywać tylko zdjęcia rajdowcówpodczas dokarmiania małych łabędziątek i przeprowadzania dzieci i dziadków przez jezdnię. Wiwat prawda. Wiwat. Wiwat.

PS: Wijass czy jak ty się tam zwiesz. Ja proponuję nie kupuj pistoletu tylko weź się peir.... klawiaturą w łeb. I skomentuj w ten sposób wszsytkie zdjęcia dzwonów w 400 stronnicowym topicu z fotografiami na forum głównym. Precz z prawdą. Niech zyje wyidealizowany obraz rajdów!!!
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum