przez Martin_B » niedziela, 20 lis 2005, 17:09
Wspaniały występ Roberta! Super jazda! Pokazał się z jak najlepszej strony. Pechowo przegrał. Trudno. Ja płakał nie będę. Dla mnie po tym sezonie i tak jest the best! Smile
Dodam że Merc w tym sezonie wygrywał 80% wyścigów w F3. Kierowcy z którymi walczył o zwycięstow "na co dzień" ścigaja sie tymi wozami. Robert siedział ostatni raz w takim wozie rok temu.
Tutaj jeszcze cytaty:
Trevor Carlin (szef zespołu Kubicy): "Drugie miejsce Roberta w Macau Grand Prix to największy zawód w całej mojej wyścigowej karierze. Jechał doskonały wyścig, a prędkość z jaką oddalał się od di Grassiego najlepiej świadczy o tym, kto był najszybszym kierowcą w Pucharze Interkontynentalnym. Problem polegał na tym, że samochód Roberta był ustawiony tak, by zmaksymalizować przewagę w środkowej, krętej części toru. By dobrze wykorzystać takie ustawienie, trzeba być Robertem Kubicą. Niestety, auto nie było najszybsze na prostej, co ułatwiało ataki przeciwnikom po starcie i restarcie. Niewielu młodych kierowców bardziej zasługuje na miejsce w Formule 1. Jeśli Robert tam trafi, będę najszczęśliwszym człowiekiem świata".
Lucas di Grassi: "Bez neutralizacji nie miałbym absolutnie żadnych szans na wygranie tego wyścigu. Manewr Roberta, który wyprzedził mnie przy dublowaniu rywala, był niesamowicie dobry".