GSMP Góra Św. Anny 2005

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez ccsrally » niedziela, 30 paź 2005, 21:05

no wlasnie czyli cienias przechodzi do H-grupy
moze jeszcze podepna go do A-1150 bo to takie same auta jak seje tylko buda sie roznia lub stworza tak zwana klase markowa cc i sc
ccsrally

Postprzez nick555 » niedziela, 30 paź 2005, 22:01

moim zdaniem jak mu się skończy homologacja to zostanie tylko h grupa. Nie będą robić wyjątków. A co do Hila to słyszałem że zawory miał za duże...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez m_sport » poniedziałek, 31 paź 2005, 00:13

Kiedyś była taka propozycja chyba FIA, żeby w mistrzostwach krajowych samochody mogły startować nawet po wygaśnięciu homologacji przez okres 2 czy 5 lat (nie pamiętam dokładnie). Nie wiem czy to przyjęli.
Ale chyba gdyby była wystarczająca ilość chętnych to PZM mógłby na to pozwolić.

A co do A1150 i protestu na Hila, to chyba auto składającego protest też powinno być rozbierane. Dlaczego skoro chodziło o tytuł w gr A, oprotestował go zawodnik z Nki. Wg mnie (możecie uznać to za teorię spiskową :twisted: ) Miłosz nie chciał, żeby rozbierać jego silnik i napuścił MOPa, tylko dlaczego :?:

ps
Nie traktujcie mojej wypowiedzi jako obronę przekrętów u Hila. Ale moim zdaniem wszystkie samochody powinny być częściej i dokładniej rozbierane z urzędu.
m_sport
N1

Postprzez luks » poniedziałek, 31 paź 2005, 00:33

zwracam honor, wygląda na to, że gość miał lewe auto.. tylko dlaczego dopiero teraz? (wyglądało to na początku jak podpierducha przy przegranym tytule heh).. no i czemu nie miłosz (na razie było tłumaczenie 'bo coś tam')...
tak czy owak gratulacje
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez mop » poniedziałek, 31 paź 2005, 01:17

poniewaz nie ukonczyl podjazdu, tylko zawodnik ktory ukonczyl podjazdy moze skladac protesty.
w wypadku jak nie ma zebow na przelozeniu glownym to ciezko jechac :)
mop
A5

Postprzez Ari_Krakow » poniedziałek, 31 paź 2005, 10:53

m_sport napisał(a):Kiedyś była taka propozycja chyba FIA, żeby w mistrzostwach krajowych samochody mogły startować nawet po wygaśnięciu homologacji przez okres 2 czy 5 lat (nie pamiętam dokładnie). Nie wiem czy to przyjęli.
Ale chyba gdyby była wystarczająca ilość chętnych to PZM mógłby na to pozwolić.

A co do A1150 i protestu na Hila, to chyba auto składającego protest też powinno być rozbierane. Dlaczego skoro chodziło o tytuł w gr A, oprotestował go zawodnik z Nki. Wg mnie (możecie uznać to za teorię spiskową :twisted: ) Miłosz nie chciał, żeby rozbierać jego silnik i napuścił MOPa, tylko dlaczego :?:

ps
Nie traktujcie mojej wypowiedzi jako obronę przekrętów u Hila. Ale moim zdaniem wszystkie samochody powinny być częściej i dokładniej rozbierane z urzędu.

No i tak jest tylko ani 2 ani 5, a cztery lata po wygaśnięciu ważności karty homologacyjnej, dany model może brać udział we wszystkich rajdach mistrzowskich FIA oprócz RSMŚ. Niestety nie wiem jak to się ma do wyścigów.
Ari_Krakow
N3

Postprzez ccsrally » poniedziałek, 31 paź 2005, 10:59

wyscigi tez sa pod patronatem FIA wiec ten przepis powinien byc wazny w wyscigach
ccsrally

Postprzez nick555 » poniedziałek, 31 paź 2005, 19:48

m-sport:Miłosz nie jechał w 16 rundzie a jako że nie jechał to nie mógł składać protestu. W sumie dobrze wyszło bo jakby mm odwołał się od decyzji przyznającej hilowi nagane czy tam upomnienie za zatrzymanie się na trasie podczas 15 rundy to dopiero byłaby awantura, że warszawa przy zielonym stoliku sobie tytuły załatwia. A tak wyszło szydło z worka :) ciekawe od kiedy hilowe auto takie było...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Ari_Krakow » poniedziałek, 31 paź 2005, 20:02

nick555 napisał(a):m-sport:Miłosz nie jechał w 16 rundzie a jako że nie jechał to nie mógł składać protestu. W sumie dobrze wyszło bo jakby mm odwołał się od decyzji przyznającej hilowi nagane czy tam upomnienie za zatrzymanie się na trasie podczas 15 rundy to dopiero byłaby awantura, że warszawa przy zielonym stoliku sobie tytuły załatwia. A tak wyszło szydło z worka :) ciekawe od kiedy hilowe auto takie było...

Oczywiście snuję tu tylko domysły, ale sądzę, że odkąd wyjechało od Pana Kałuży, czyli od początku, szczerze wątpię, żeby Hill sam cośtam grzebał, a to autko od początku całkiem zapier...
Ari_Krakow
N3

Postprzez Pancin » poniedziałek, 31 paź 2005, 23:35

Ari_Krakow napisał(a):Oczywiście snuję tu tylko domysły, ale sądzę, że odkąd wyjechało od Pana Kałuży, czyli od początku, szczerze wątpię, żeby Hill sam cośtam grzebał, a to autko od początku całkiem zapier...

Myślę, że to auto wiele już przeszło odkąd wyjechało od Kałuży. Znacznie więcej zrobili z nim później. Po wyjeździe od Kałuży aż tak nie zapierniczało.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez nick555 » wtorek, 1 lis 2005, 01:34

pamiętacie kiedy mogło wyjechać z "tuningu" oczywiście teoretycznie? bo próbuje sobie skojarzyć od kiedy tak szybko jeździ i jakoś nie mogę. Dla mnie od dawien dawna było cholernie szybkie...
nick555
A6

Postprzez mm » wtorek, 1 lis 2005, 03:32

Gdybacie i gdybacie, ale nie zapominajcie o jednym i bardzo waznym - :!: zaden samochod, nie wiem jak szybki, jak dobrze przygotowany nie pojedzie SAM szybko.
Nie mam pojecia co bylo niezgodne u Hila w samochodzie, on sam pewnie tez nie, bo sie na tym nie zna - on tylko jezdzi i trzeba przyznac, ze ma bardzo duze doswiadczenie i jest bardzo szybkim zawodnikiem :!:

ktos dal ciala w przygotowaniu samochodu i tyle.
i nie wieszajcie tu psow na firmach tuningowych, bo nikt z nas nie wie czyja to wina - auto rzeczywiscie kiedys przygotowal Pawel Kaluza, ale pozniej przeszlo wiele ewolucji - kto zrobil cos nie tak zapewne wie tylko Hil lub jego mechanicy...

zgodze sie z tym,ze komisja techniczna powinna czesciej sprawdzac cos z urzedu, nie tylko w eNkach, ale i w innych grupach.
Jako tlumaczenie slyszalem kiedys stwierdzenie, ze "jak zaczniemy sprawdzac to bedzie mniej zawodnikow przyjezdzalo na zawody"...
Nie wiem czemu tak mialoby byc, ale wszystkim powinno zalezyc na rownej walce - jezeli chodzi o przepisy!
wiadomo, ze kazdy moze lepiej lub gorzej przygotowac samochod (kasa, doswiadczenie,itp), ale w oparciu o ramy wyznaczone przepisami, homologacja, itp.
Jednak i tak jednym z najwazniejszych czynnikow jest sam kierowca, potem przygotowanie samochodu, a na koncu ...fart, badz szczescie jak zwal, tak zwal.
mm
N3

Postprzez Ari_Krakow » wtorek, 1 lis 2005, 14:55

Nigdy nie śmiałem kwestionować tego, że Paweł jest szybki, bo jest i to bardzo, pokazał to m.in. Alfą. Ale Seicz też był zajebiście szybki, najszybszy jakiego widziałem...Tak czy owak zwycięzcom gratuluję tytułu, przegranym życzę więcej szczęścia, a wszystkim czystej walki. Ode mnie to EOT.
Ari_Krakow
N3

Postprzez bartekba » wtorek, 1 lis 2005, 15:39

Macie jakieś filmy z anki?
bartekba

Postprzez mop » wtorek, 1 lis 2005, 15:42

Gdybacie i gdybacie, ale nie zapominajcie o jednym i bardzo waznym - zaden samochod, nie wiem jak szybki, jak dobrze przygotowany nie pojedzie SAM szybko.

nie prawda, moj sam jezdzi szybko :D
mop
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi