32 Rajd Kormoran

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

32 Rajd Kormoran

Postprzez www.rajdy.olsztyn.pl » poniedziałek, 7 lip 2008, 21:54

Tej imprezie jest chyba bliżej do PPZM niż RD 3L więc tu zakładam ten temat.

Rajd odbędzie się 06-07 Września w okolicach Braniewa.

Sobota
- Prolog w identycznej konfiguracji jak rok temu

Niedziela
- OS 1 / 4 PIENIĘŻNO (8,82 km) - Nowy OS
- OS 2 / 5 LELKOWO (14,51 km) - OS z ubiegłorocznej edycji, puszczony w przeciwnym kierunku i przedłużony
- OS 3 / 6 ŻELAZNA GÓRA (12,60 km) - OS z ubiegłorocznej edycji, puszczony w przeciwnym kierunku i przedłużony

= 71,86 km (211,11 km z dojazdówkami)

Organizatorem będzie OKR więc impreza na pewno będzie na wysokim poziomie.

Chyba bardziej opłaca się wpaść na Kormoran niż na Wisłę :)
"wolniej wolniej mamy przewagę"

www.Doktor-Abram.pl
www.rajdy.olsztyn.pl
N2

Postprzez Beret » poniedziałek, 7 lip 2008, 23:12

no to moj cichy plan na debiut o ile sie uda :)
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Re: 32 Rajd Kormoran

Postprzez WRX_STI » poniedziałek, 7 lip 2008, 23:25

www.rajdy.olsztyn.pl napisał(a):Chyba bardziej opłaca się wpaść na Kormoran niż na Wisłę :)

Termin macie super, ale nie wiem który ZO PZM zatwierdził tą impreza w tym samym czasie co rajd PPZM . O ile wiem w terminie imprez RSMP oraz PPZM nie wolno orgaznizować innych imprez.

Mniejsza o to , natomiast jeżeli chodzi o zawodników to gwarantuje że ten kto startuje regularnie w PPZM odpuści sobie szuter na 100% i będzie zdobywał w beskidach punkty do Pucharu PPZM ( Przynajmniej logika tak podpowiada jak mają popodpisywane umowy ze sponsorami )
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez www.rajdy.olsztyn.pl » poniedziałek, 7 lip 2008, 23:28

Bardziej chodzi o GOŚCI ;) Trening przed Orlenem.
"wolniej wolniej mamy przewagę"

www.Doktor-Abram.pl
www.rajdy.olsztyn.pl
N2

Postprzez Beret » poniedziałek, 7 lip 2008, 23:29

niekoniecznie, jest 11 rund, liczy sie wynik z 6... wiec troche zawodnikow sie pojawi :) zwlaszcza, ze w zeszlym roku nie bylo chyba zadnego regularnie punktujacego w ppzm kierowcy...

a kierowcy z rwd na pewno wybiora kormoran a nie wisle :)

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Zygo Z Kolebocji » wtorek, 8 lip 2008, 00:17

Na 100% Beret :D
Rok temu jako zerówka Betą 320, w tym już jako zawodnicy Is-em.
Może i hopek nie ma, ale są partie zakrętów, że ho ho...
http://www.rajdpodlaski.pl/?pg=galeria&directory=2011-05-30%2030.%20RAJD%20PODLASKI--%20%20--%20Foto_Ralph
Zygo Z Kolebocji
N2

Postprzez Konrad » wtorek, 8 lip 2008, 01:13

Siemka Felix!

Ja jadę, a co mnie PPZM obchodzi! Nie umiem po nich jeździć, ale kocham szutry.

Startowałem tam przed rokiem i powiem szczerze: zero idiotycznych łapanek radarowych (był radar w miejscowości, koło szkoły - co uważam za słuszne), organizacja naprawdę dobra (biorąc pod uwagę fakt, że wpisowe było chyba 300-400 pln, nie pamiętam nawet), atmosfera - kapitalna!!!!

Na ten rajd przyjechało wielu zawodników, w większości zdecydowanie lepszych od mojej skromnej osoby. Przez chwilę nawet nie poczułem się jednak "złem koniecznym". Dbano o mnie, jak o conajmniej Gronholma.

Z drugiej strony, nie są to zawody dla debiutantów. Poza pierwszym OS-em, cała reszta wymagała umiejętności opisu trasy i doświadczenia. Trzecia próba - na wykruszenie. Jak cię ciut poniesie, kończysz! Nie jestem czempionem, ale doturlałem się do mety. Kolegów, z całym szacunkiem, po kilku KJS-ach, raczej bym tam nie wpuścił. Bo to się musi źle skończyć.

Ten rajd powinien być w PPZM! I niech mi ktoś powie, że lepiej jechać w rundzie łączonej z RSMP. Jako koleś z TV powiem - nie! Ale to już temat na inną rozmowę.

KORMORAN - TAK. Tylko szkoda, że w terminie Wisły, bo to też rajd, który powinien być w RSMP...
Konrad
N2

Postprzez Beret » wtorek, 8 lip 2008, 08:28

Konrad, Ty na zapoznaniu byles jak nadgorliwy policjant chcial odebrac pod biurem rajdu dowod z Twojej BMW bo dopatrzyl sie dlugich szpilek :) cale szczescie, ze koordynator z inzynierem sie nie dali :))

a pierwszego OSu z zeszlego roku i tak nie ma :)

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Whitek » wtorek, 8 lip 2008, 09:29

Ten nadgorliwy policjant szczycił się później że zabrał trochę dowodów rejestracyjnych... Ale to jest ten sam typek który później wjechał pod prąd odcinka. Miejmy nadzieję że jeżeli jeszcze pracuje w policji to dostanie wolne na czas rajdu. Zresztą trochę sobie porozmawiałem z miejscowymi i gość jest "znany i lubiany" :wink:
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez Zygo Z Kolebocji » wtorek, 8 lip 2008, 10:08

Cześć Konrad.
Felek ma nick bodaj FelixBMW. Tu pilot Felka.

Niby Kormoran to RSMO, ale pod względem tras to PPZM. Atmosfera bardzo fajna, bez pośpiechu, bez nerwów. Polecam.
http://www.rajdpodlaski.pl/?pg=galeria&directory=2011-05-30%2030.%20RAJD%20PODLASKI--%20%20--%20Foto_Ralph
Zygo Z Kolebocji
N2

Postprzez Beret » wtorek, 8 lip 2008, 10:19

wiesz Whitek, rozmaiwalem troche z niektorymi organizatorami i powiedzieli cos smiesznego ale tez madrego. otoz w tych stronach nigdy dotad nie bylo rajdowi policje trzeba troche "wychowac"... mam nadzieje, ze tak sie stanie i jedyny zgrzyt tego rajdu w postaci tegoz policjanta nie bedzie utrudnial zycia zawodnikom, organizatorom i kibicom :)

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Whitek » wtorek, 8 lip 2008, 14:35

Beret, dokładnie tak jest. Myślę że w tym roku pod kątem policji będzie o wiele lepiej. W końcu nie o to chodzi żebyśmy sobie w drogę wchodzili ;) A że rajd w tamtych stronach jechał po raz pierwszy. To były jego plusy i minusy. Minusem było właśnie to że znalazło się dwóch policjantów którzy byli nieobyci z rajdami natomiast ogromnym plusem było to że mieszkańcy byli bardzo zdyscyplinowani i nie było żadnych problemów z kibicami. To, co jest zmorą elmotu, świdnickiego i innych, tu nie występowało. Mieszkańcy przyszli pooglądać bezpiecznie rajd a nie się użerać i zapić. I oby tak zostało :wink:
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez złomek » wtorek, 8 lip 2008, 19:23

Kormoran petarda!
Ja jade go w tym roku na 100%. Rok temu nie wydało na jednym zakrecie i musieliśmy odpoczywac w rowie, ale dzieki uprzejmemu Dyrektorowi Rajdu pojechalismy dalej w SupeRally :)

Polecam rajd z całego serca..

pozdro
złomek
N1

Postprzez petro_z » wtorek, 8 lip 2008, 21:47

złomek napisał(a): dzieki uprzejmemu Dyrektorowi Rajdu pojechalismy dalej w SupeRally :)
pozdro

Czym zaskoczyliście w kilku miejscach schodzących z trasy kibiców. ;)
Mam nadzieję, że w tym roku będzie jeszcze więcej zawodników i jeszcze więcej frajdy dla nich i dla kibiców. :)
petro_z
N2

Postprzez Zygo Z Kolebocji » wtorek, 8 lip 2008, 23:41

Jednak będą hopy. Nawet dwie ;-)
Zygo Z Kolebocji
N2

Następna strona

Powrót do Puchar PZM