Renault Clio Williams

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Renault Clio Williams

Postprzez Kamo_DBWC » poniedziałek, 20 sie 2007, 08:49

Witam!!!
Chce kupic Renault`a Clio Williams tylko nie wiem nic na temat tego auta i potrzebuje pare wskazowke na co zwrocic uwage.Auto startowalo w GSMP i WSMP wyczytalem to z Ksiazki sportowej ktora posiada ten samochod.Ale nie jestem do konca pewny czy tym autem moge startowac w PPZM poniewaz obecny wlasciciel uzywa tego auta do KJS. Wiem ze ma klatke z ireco pasy i fotele z aktualnymi homologacjami jedyne co tzeba wsadzic to jeszcze system gasniczy zeby wystartowal w PPZM.Jest tylko jeden problem zostal zmieniony silnik w tym aucie jak auto bralo udzial w WSMP.Buda jest ze zwyklego Clio a silnik zostal wsadzony seryjny z Clio Williams ma podobno 157KM. I tu jest moje pytanie czy po zmianie silnika moze takie auto startowac w PPZM. Własciciel mowi ze ma jakas homologacje na to auto ale jeszcze tej homologacji nie widzialem. Prosze o pare cenny rad jak kupic takie auto zebym potrafil wystartowac tym autem w rajdzie Wisly w tym roku. Pozdrawiam!!!!
Kamo_DBWC
N1

Postprzez cmpr » poniedziałek, 20 sie 2007, 19:29

Jeżeli buda jest od serii a silnik od Williego to może być problem. Co prawda homologowane były clio 1,4 w tej wąskiej budzie, ale po włożeniu silnika to moim zdaniem traci homologacje. No chyba, że ta zwykła buda ma nabite numery od Williego...

Moim zdaniem kombinacja, której nie warto ruszać...
cmpr
N2

Postprzez Kamo_DBWC » wtorek, 21 sie 2007, 17:15

dzieki za odpowiedz ale juz sam doszle do wniosku ze sie nie oplaca kupowac tego auta poniewaz niema czesci do silnikow z williamsa a jak juz sa to strasznie drogie no i ta kombinacja z silnikiem wiec odpuszcza raczej temat mozna zamknac
Kamo_DBWC
N1

Powrót do Puchar PZM