28 edycja Rajdu Krakowskiego odbędzie się 12 sierpnia w randze Pucharu PZM, ale dyrektor imprezy, Paweł Owczyński nie wykluczył starań o powrót do mistrzostw Polski w 2007 roku. - Na razie zostajemy w Łapanowie, bazę stanowić będzie Dom Kultury, szykujemy nową koncepcję trasy z trzema różnymi odcinkami specjalnymi. Głównym sponsorem będzie Platinum - powiedział Paweł Owczyński.
- Kolejnym krokiem byłby awans do RSMP. Wtedy chyba przeniesiemy się do innej miejscowości, ponieważ Łapanów posiada zbyt ubogą bazę noclegową. Władze Myślenic, które doprowadziły do zorganizowania w tym roku mistrzostw świata w trialu, chcą mieć rajd u siebie, tam jest jednak gorzej z oesami. W ogóle sytuacja uległa zmianie i gminy zaczynają rywalizować o takie imprezy. Przekonały się, że na rajdzie można zarobić - korzystają hotele, restauracje, bary, sklepy. Dla całej okolicy jest to niezły biznes.
autoklub.pl
i to mi sie podoba wreście burmistrz Myślenic zrozumiał, że sport to dobra rzecz i na tym można "zarobić" czyżby planował się powrot do przeszłości? Dawniej Myślenice też organizowali MŚ w Trialu teraz nastąpił powrót, czyżby tak samo było z rajdami? Myślę, że mieszkańcy okolic Myślenice zapewne pamiętają , że OSy były rozgrywane w okolicznych wsiach. Co do sytuacji osów. Wiadome, że tych OSów co były dawniej np. na rozgrywanym dawniej kryterium asów nie ma, jednak napewno znalazły by się odpowiednie OS na rozgrywanie takiej imprezy, w końcu nawet rajdowcy chyba o tym wiedzą bo często przed rajdem Krakowskim lub tak jak ostatnio Wawelskim można było ich spotkać w okolicach Myślenic (pozdrawiam Pana Steca:) który rok temu prawie mnie potrącił:)) gdy jeszce rajd Krakowski był eliminacją MP często organizowane były testy w okolicach Myślenić na zamkniętych trasach:) Może warto spróbować osobiście bardzo bym chciał zobaczyć znów samochody rajdowe pod swoim oknem:D