regulamin PPZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

regulamin PPZM

Postprzez rav » wtorek, 11 sty 2005, 12:45

Czy ktoś wie za co w tym roku będzie się płaciło 300zł więcej wspisowego.
Rozumiem poprzednią podwyżkę, bo wydłużono rajdy, natomiast ta jest kompletnie nieuzasadniona. Dlaczego mam płacić 30% więcej za rajd gdzie będe miał 30% mniej rywali? Ja wiem że jak zbieramy kasę na rajdy to przy średnich kosztach 5000zł 300zł więcej nie jest istotną różnicą, jednak jak płacę to tyle, ile coś jest warte, a nie tyle ile potrzebuje organizator, tym bardziej że wielu okazjonalnie startujących kierowcdów w N0 przez to 300zł zrezygnuje.
rav
A6

Postprzez cmpr » wtorek, 11 sty 2005, 13:41

Witam!

Jak widać PZM przygotował więcej niespodzianek w nowym regulaminie 2005 niż tylko wprowadzenie obowiązkowego systemu gaśniczego. Chyba najbardziej nie na miejscu jest podniesienie wpisowego do 1000zł! Ale niby za co zawodnicy mają płacić o 300 zł więcej niż dotychczas? Mnie również nie udało się znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Następne zmiany to obowiązkowy zewnętrzny wyłącznik prądu we wszystkich autach, niepalne okładziny rur klatki. Tylko do końca roku zezwala się na stosowanie kombinezonów standardu 1986. Później chyba pozostanie powiesić je sobie w szafie, bo gdzie indziej będzie można ich używać? Przepraszam, zapomniałem np. o niemieckich czy czeskich rajdach drugoligowych, tam organizatorzy nie stawiają takich przeszkód zawodnikom. No, ale nasz PZM jest przecież lepszy...

Wszystkie regulaminy są dościągnięcia na :arrow: speedzone.pl

Zapraszam i pozdrawiam
cmpr
N2

Postprzez jalowa » wtorek, 11 sty 2005, 20:10

Tym DURNIOM z PZMłota chyba sie w główkach poprzewracało. 1000 zł wpisowego, jestem ciekaw za co.
jalowa
N1

Postprzez kopecky » wtorek, 11 sty 2005, 20:48

wniosek jest prosty PZMłot chce za wszelką cene zmiejszyć róznice miedzy pucharem a PZM niemogą wypatrzec ze w PZmocie może jechac ponad 100 załóg a w RSMP mniejsza połowa o wiele wieksza!!!! osobiscie sam zamierzam w tym sezonie zacząć starty w pzmocie i tnowy regulamin mnie rozpierdala!!! bedzie trzeba zrobic R1 i jezdzić czechy słowacje a nawet węgry!! pozdrawiam
kopecky

Postprzez Berni » wtorek, 11 sty 2005, 20:50

ja buduje auto do N0 no i mowiac krotko.. dupa! ja nie wystartuje raczej koszty mnie przerosly... zobaczymy moze sie uda 1 start ale to by byl sukces...

No i ladnie dziekujemy panom z pzmłotu
"Zycie jest walka":)
Berni
N1

Postprzez Kaktus » wtorek, 11 sty 2005, 22:48

Hi!

Mnie tak samo koszty zaczynaja przerastac :( Nie dosc ze poszla kasa w odbudowe auta po dzwonie, to teraz jeszcze trzeba wlozyc kase w system gasniczy i pare innch .... I w sumie kase jaka bym potrzebowal na 2 PPZM musze wlozyc w auto aby wogole byc dopuszczonym do startu.

Lipa straszna.

A moze ktos chce kupic Kombinezon Sparco rozmiar 60 standard 1986 w Idealnym Stanie za 500zl? Na ten sezon jak znalazl. Ale tylko na ten.
Kaktus
N2

Postprzez mitrok » wtorek, 11 sty 2005, 23:14

nie zapominajcie jeszcze o 700 zł za odnowienie licencji w PZM :)
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez Berni » wtorek, 11 sty 2005, 23:20

taaaaaaaaaaa !!!!!! mowiac krotko dziady ktore maja po 60-70 lat i powinni odlozyc samochody na bok nabijaja sobie kieszenie...

ciekaw jestem czy nie widzac na oczy tez beda rzadzic w pzm-ocie
Berni
N1

Postprzez Kaktus » środa, 12 sty 2005, 00:03

Licencja normalnie kosztuje 350zl!!

Drozej bo 500zl trzeba dac za licencje RI

Informacje sprawdzone... no chyba ze w roznych czesciach polski beda rozne ceny.

Te informacje mam z ZO PZM KATOWICE
Kaktus
N2

Postprzez Berni » środa, 12 sty 2005, 01:38

ja cos przeczytalem ze w wawie 450 zl...
Berni
N1

Postprzez mitrok » środa, 12 sty 2005, 11:37

bardzo mozliwe ze macie racje. myslalem ze wszystkie licencje tyle kosztuja, ale wychodzi na to ze nie. Licencja WT bedzie kosztowac 700 zl
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez yapko » środa, 12 sty 2005, 12:03

YYYY ze co? 700 zl za wydanie/odnowienie????
czyli 800 zl za kurs GPP i jeszcze tyle???

Powiedzcie ze to nie prawda bo rece mi opadly :(
yapko
N2

nowy regulamin do kosza

Postprzez Mariusz Antonow » środa, 12 sty 2005, 13:30

kiedys w to nie wierzylem,ktos powiedzial,ze do 2006 warunki w Pucharze PZM zrownaja sie z Mistrzostwami POlski,a tu wiedze,ze tak jednak jest.Jeszcze nie moege sie otrzasnac po przeczytaniu tego regulaminu.Czy dzialacze nie widza,ze juz w sezonie 2004 Puchar zaczal gnic od srodka? 3 najfajniejsze rundy odwołane, na niektorych rajdach (Baltyk) marna frekwencja,ciezarowki jadace podczas trwania oesow-marne zabezpieczenie. A moze by tak zrobic zamiast 12 rund 6 tylko dobrze zrobionych z dobrym zabezpieczeniem?Frekwencja dopisze,a i kibice beda mieli co ogladac.Kiedys nie popieralem ludzi ktorzy psioczyli na dzialaczy,ale teraz chyba tez taki bede,bo to juz masakra co sie dzieje w 2 lidze.
Mariusz Antonow

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 13 sty 2005, 09:00

Brawo brawo i jeszcze raz brawo. Panom z PZMłotu popie...oliło się w tych starych komunistycznych czaszkach. Wpisowe jest teraz równe niejednemu budżetowi chłopaków w CC... 1000 zł? Za co? Za żenadne przygotowanie, pijanych porządkowych i ogólny burdel na całej trasie? Rozumiem, gdyby rajdy były organizowane na jakimś tam poziomie, ale teraz to PZM przegiął pałeczke. Zamiast stwarzac rajdy bardziej przyjazne i tańsze, aby więcej osób mogło sobie pozwolić na i tak juz drogi luksus startu to przy...ala dodatkowe 300 za co mozna z pilotem miec nocleg na cały rajd. To jest k...a żenada. Mam dość tego pop....olonego PZM i wszystkich żenadnych organizoatorów dookoła. Jeszcze niedawno PZM się użalał, że rajdy w naszym kraju leżą i kwiczą, a teraz co zrobili? K...a od razu przepraszam adminów za wulgaryzmy ale mi sie to nie mieści w głowie. Tyle mam do powiedzenia, bo jak napisze cos wiecej to przestane dawac cenzure.
Kris_WRC
A6

Postprzez Berni » czwartek, 13 sty 2005, 13:05

sadze ze jedynym sposobem zeby moze trcoeh zmadrzeli jest zbojkotowanie jednego z rajdow.. poprostu zeby nikt sie nie zglosil i tyle.. oraz napisanie pisama.. no ale to musieli by sie zebrac wszscy zawodnicy...

z drugiej strony to jednak jest nasz interes czyli zawodnikwo zeby obnizyli te koszty itd..

dla mnie to jest tragedia... Ja nie jestem w stanie przy tych kosztach zebrac budzetu.. zaraz ktos powie ze rajdy to nie jest tani sport zgadzam sie ale koszty sie podwyzsza na rzeczach ktore powinny byc tansze duzo..
Berni
N1

Następna strona

Powrót do Puchar PZM