Rajdowy Puchar Polski zlikwidowany ????

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Re: Rajdowy Puchar Polski zlikwidowany ????

Postprzez Sejol » poniedziałek, 26 gru 2011, 00:08

Obecnie RPP nie różni się od RSMP, koszty są niemal takie same. Obecny regulamin jest zrobiony po to żeby za rok z czystym sumieniem oba cykle połączyć. Nie pasuje mi tylko jedno, mniej startujących to mniej kasy dla delegatów itp. Lekka rekompensata będzie z większego wpisowego i droższych licencji. Licencje to ubezpieczenie ale za podwyższenie licencji w trakcie sezonu trzeba zapłacić pełną składkę.
Sejol
N3

Postprzez Beret » poniedziałek, 26 gru 2011, 02:34

kask RRSz klipsami kosztuje 900 zl. dostepnyna autoracing.pl. sam niestety ta metoda zmienie kask ze spraco pro rally carbon na jakis szmelc, ale cp robic :/
uwazam, ze wprowadzenie pelnej grupy r do rpp to blad. grupa r powinna byc tylko w rsmp
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Szeszkin » poniedziałek, 26 gru 2011, 20:09

Bardzo fajne klasy/grupa w RWD na 2012 :( Chyba pożegnaliśmy ten cykl na sezon '12...
Szeszkin
Szeszkin
N2

Postprzez MaxiA7 » wtorek, 27 gru 2011, 01:08

Czy PZM oszalał, R3 230-250KM na sekwencji w RPP? Dlatego tyle ogłoszeń o sprzedaniu zajechanych Typerów, bo w 2012 wyjęcie generalki w rrp będzie bardzo ciężko zrobić słabą hondą :lol: :lol: :lol:
MaxiA7
N2

Postprzez Sebekrally » wtorek, 27 gru 2011, 01:48

Powinni połączyć RSMP z RPP a w drugiej lidze dopuścić tylko auta z utraconą homologacją
Sebekrally
A5

Postprzez MSG Racing » wtorek, 27 gru 2011, 11:10

ictus napisał(a)::D :D :D
rajdy to nigdy nie byl sport dla biedatcwa i plebsu

Dla mnie w tym momencie to Ty jesteś plebs :twisted: .......

Po prostu wk.......ją mnie takie teksty....

Z jednej strony ten reg zaczyna mieć ręce i nogi jeśli o klasy. Dokładniej chodzi mi o połączenie z RSMP w 2013. Ale tylko dlatego.
Jeśli w tym roku tj 2012 rozwinie się 3L pojawią się nowe rajdy to połączenie RPP z RSMP i wzbogacenie 3L da pozytywne efekty.
Obecny reg 3L może też kierować się na nowe które miałby być od 2013 choć nie wiem po co bo wystarczyłoby wydłużyć rajdy z 30 do 50km przy niewiele większym wpisowym np 700-800zł jak już.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » wtorek, 27 gru 2011, 12:01

Kolejnym "genialnym" pomysłem jest uśmiercenie popularnej klasy N3 :evil:

20.2. W poszczególnych klasyfikacjach miejsca będą przyznawane dla zwycięzców analogicznie jak w RSMP (art. 20.2, 20.3 i 20.4) oraz w klasyfikacji klubowej za 1,2 i 3 miejsce . Klasyfikacja roczna Klasy 8 nie będzie prowadzona.
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez Sejol » wtorek, 27 gru 2011, 12:11

-=KrzysiekWRC=- napisał(a):Kolejnym "genialnym" pomysłem jest uśmiercenie popularnej klasy N3 :evil:

20.2. W poszczególnych klasyfikacjach miejsca będą przyznawane dla zwycięzców analogicznie jak w RSMP (art. 20.2, 20.3 i 20.4) oraz w klasyfikacji klubowej za 1,2 i 3 miejsce . Klasyfikacja roczna Klasy 8 nie będzie prowadzona.

To chyba dlatego, że w klasie 8 jadą tylko auta N3, które są najmocniejsze w grupie N. Klasyfikacja grupy N w rajdzie jak i w sezonie będzie prowadzona. Więc szansa na tytuły jest ale będzie trzeba prostować prawą nogę żeby nie dać się objechać przez Hondy albo Saxo z N2
Sejol
N3

Postprzez chrisro » wtorek, 27 gru 2011, 14:56

No to analogicznie powinni zlikwidować klasę A7
chrisro
N2

Postprzez krist » wtorek, 27 gru 2011, 15:03

MSG Racing napisał(a):
Z jednej strony ten reg zaczyna mieć ręce i nogi jeśli o klasy. Dokładniej chodzi mi o połączenie z RSMP w 2013. Ale tylko dlatego.
Jeśli w tym roku tj 2012 rozwinie się 3L pojawią się nowe rajdy to połączenie RPP z RSMP i wzbogacenie 3L da pozytywne efekty.
Obecny reg 3L może też kierować się na nowe które miałby być od 2013 choć nie wiem po co bo wystarczyłoby wydłużyć rajdy z 30 do 50km przy niewiele większym wpisowym np 700-800zł jak już.

jaki sens ma taki rok przejściowy, i po co 3 l ma sie rozwijać, skorozawodnik wracający z 2 ligi będzie gościem? Jeśli poziom sprzetowy kilkunastu zawodników w pucharze nie odbiega od RSMP wystarczy wprowadzić zakaz startów w RPP w klasach A6, A7 i N3 aut z ważną homologacją, wszystkie typer, c2r2 i clio zasilają klasy w RSMP, a w pucharze znacznie ogranicza się wyścig zbrojeń. Samochody są faktycznie 2 ligowe i wracamy do rywalizacji kierowców a nie budżetów. Ok zawsze bogatszy będzie miał lepiej ale jaki sens ma regulamin na 2012? Kogo będzie stać na R3 będzie walczył o tytuł, reszta będzie się przyglądać.
krist
N3

Postprzez Sejol » wtorek, 27 gru 2011, 15:37

chrisro napisał(a):No to analogicznie powinni zlikwidować klasę A7

Gdzie jest ta analogia?
Sejol
N3

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » wtorek, 27 gru 2011, 16:30

Dokładnie. Ja bym proponował jeszcze dopuścić do regulaminów Pana Kononowicza i za parę lat "Nie będzie niczego"! :)
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez chrisro » wtorek, 27 gru 2011, 17:01

Sejol napisał(a):

Gdzie jest ta analogia?

Bo skoro A7 to najmocniejsza klasa w stawce to powinni punktować tylko w generalce! Logiczne jak brak klasy N3.
chrisro
N2

Postprzez lapok » wtorek, 27 gru 2011, 20:34

-=KrzysiekWRC=- napisał(a):

Dokładnie. Ja bym proponował jeszcze dopuścić do regulaminów Pana Kononowicza i za parę lat "Nie będzie niczego"! :)

Myślę że Kononowicza nie trzeba ...
lapok

Postprzez Sejol » wtorek, 27 gru 2011, 21:06

Czy auta A7 będą najsilniejsze w stawce to raczej wątpię, w klasie 5 są też mocniejsze auta. Nigdy nie było specjalnej klasyfikacji dla aut grupy A więc może dlatego są one klasyfikowane i w generalce i swojej grupie. Analogicznie zrobiono w RSMP gdzie nie będzie klasyfikacji klasy 3 czyli grupy N4. W rsmp jest to jeszcze uzasadnione bo wyniki się dublowały, grupa N4 z generalką całej grupy N ale w RPP samochody N2 np Hondy Civic są bardzo szybkie i mogą pokonać niektóre auta N3.

Zastanawia mnie kwestia punktów do licencji R w klasie 8 (czyli N3) w RPP bo punkty są przyznawane za zajęte miejsce w generalce albo klasie.
Sejol
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM