Rajd Śnieżki

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez luks » sobota, 20 paź 2007, 12:17

rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez rak818 » sobota, 20 paź 2007, 12:23

luks napisał(a):http://wynikisniezki.h2o.pl/

:D serdeczne dzięki
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez SuN » sobota, 20 paź 2007, 12:25

z Danysem cos sie dzialo na peirwszej petli :/
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez wołk » sobota, 20 paź 2007, 13:46

wiecie może cos więcej o stanie zdrowia załogi Jaroszewicz- Tarapacki.Pisałem do Pawła Tarapackiego, ale bez odzewu.
wołk

Postprzez Miedziu » sobota, 20 paź 2007, 17:53

Fatalny dzwon :? Dobrze że załodze nic się nie stało.

Po wypadku na OS 4, Aleksander Jaroszewicz pozostał na obserwacji w szpitalu w Jeleniej. Badania nie wykazały złamań, ani poważniejszych obrażeń.

http://www.rallyonline.pl/ft.php?idg=2650&pg_[go]=30
Miedziu
A6

Postprzez Air Black » sobota, 20 paź 2007, 18:37

Właśnie wróciłem z rajdu i co tu dużo mówić szans na RSMP BRAK :!:
Na początku wpadka os 1 (zabezpieczenia zerowe ilości idąc od mety gdzie były ciekawe zakręty) do tego pierwsza trójka pucharu PZM nie wiedziała że odwołano oes i gdy kibice wracali z odcinka po drodze Ci sie cieli na sekundy :evil:
Następnie oes 5 również odwołany z powodu wypadku a szkoda :(
Podsumowując rajd zorganizowany fatalnie... policja nie trafiła na pierwszy odcinek zamiast zamknąć drogę godzinę przed zamknęli później :evil:
Oby na Tyskim nie było żadnych problemów a górowała prawdziwa rywalizacja o tytuł :wink:
Air Black
N3

Postprzez Banan » sobota, 20 paź 2007, 19:49

Sam rajd calkiem ok. Warunki naprawde extra - Snieg, snieg z deszczem, 1 stopien, sliska nawierzchnia pokryta dodatkowo liscmi - Bomba! Na pierwszym oesie bedac ok. 1,5km od mety dostalem info, ze bedzie wolny przejazd, wiec zszedlem w dol. Ale poniewaz auto mielismy 20m od fotokomorki, nie wypuscili nas i musialem zostac. Z daleka widzialem dzwona Malyszczyckiego. Odrazu pobieglem, byly tam tylko 2 osoby. Malyszczycki mowil, ze jada na czas... :roll: Auto lezalo na boku, ale kibice (jak juz wspomnialem, bylo ich dwoch :wink: ), przewrocili auto na kola i wypchneli Malyszczyckiego z rowu. Oni wzieli lampe, a ja zderzak :D Zaloga siedziala juz w aucie, ale Mariusz zapomnial kasku - Myslac, ze faktycznie jada na czas szybko go podalem - Jestem z siebie dumny :). Drugi przejazd to pierwsze dwa zakrety od mety, byla tutaj tez Beata Balcerak :). Urbanowicz mega bok! :shock: Bokiem takze Pluda i Szebla. Nagle momentalnie wszyscy zaczynaja biec do gory. Podobno najpierw dachowal Sopolinski, zaloga wyszla na droge pokazac OK, a Jaroszewicz gwaltownie zahamowal i odbil sie tylnymi drzwiami od strony kierowcy od drzewa. Cud, ze nie przednimi, bo az strach pomyslec, co by sie stalo... Przy Astrze bylo pelno czesci, ale widac, ze wszystko zlozone na "kupke", wiec nic nie bralem :). Porobilem troche fotek i pocisnalem na trzeci oes w petli. I sie zaczelo... Jechalismy za rajdowkami, a ze Belt mial jechac pierwszy to cisnelismy za nim. Nagle do Belta podjezdza jakies Mondeo i kaze mu zjechac na bok, a po chwili takze i nam... Razem 6 stow misiaczki zgarneli :x Oes od startu prowadzil niezla dzida, dopiero po ok. 1-1,5km byl lewy nawrot. Swietnie bokiem Szterleja, Malyszczycki prawie polecial prosto. Po oesie okazalo sie, ze mandat to dopiero polowa nieszczesc. Jakas kobieta za kierownica cofajac przywalila nam w przod Doblo - Lampa bum, blotnik bum, zderzak bum :x Aby nie kusic losu, pojechalismy do domu... :roll:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez niechwia » sobota, 20 paź 2007, 21:32

i TAK NAJLEPSI SA FIREK / NIECHWIADOWICZ :D !!!!!!!!! BRAWO !!!!!!!Obrazek
niechwia
N3

Postprzez Ziggy » niedziela, 21 paź 2007, 05:01

Wielkie brawa Daniel. Chłopak ma talent, w GSMP i PPZM lideruje w swoich klasach!!!
Ziggy
A5

Postprzez padre-mk3 » niedziela, 21 paź 2007, 10:36

Banan napisał(a):Po oesie okazalo sie, ze mandat to dopiero polowa nieszczesc. Jakas kobieta za kierownica cofajac przywalila nam w przod Doblo - Lampa bum, blotnik bum, zderzak bum :x Aby nie kusic losu, pojechalismy do domu... :roll:

BANAN nie powinienes sie az tak martwic tym ze auto rozwalone.masz w swoich zbiorach tyle czesci ze dacie rajde zpimpowac auto.

jednak zbieranie czesci na rajdach moze sie oplacac.
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez Gucio » niedziela, 21 paź 2007, 10:49

Rajd od strony organizacyjnej totalna porażka!
Pierwszy oes odwołany, bo zabezpieczenia nie było...na drugim oesie jest fota jak pani z "zabezpieczenia" stoi w głębokim cięciu i gwiżdże na dobrze stojących kibiców, a sama mało nie została przejechana! :shock:
3 os to Poręba Dolna tam spotkanie z Kucharem (faktycznie kontuzja nogi...chyba po weselu) 8) tam ładnie chłopaki schodzili do skrzyżowania :shock: przejście przez zatoczkę dla autobusów było trasą, ale pan ze skody felici postanowił polecić przez taśmy gdzie na szczęście nikogo nie było (już)
później powrót na oes 4 tam ładnie Sawicki bokiem ostatni szeroki nawrót :) po kilku autach dłuższa cisza...słychać takie stłumione"bum" ale przejeżdża golf, widocznie to on coś przyhaczył, ale po chwili wszyscy biegniemy w górę. Ktoś siedzi pod drzewem w okół niego kilka osób...wygląda poważnie, auto od strony kierowcy dosyć mocno zdemolowane
Obrazek
Boląca klatka piersiowa wskazywała na uraz żeber, ale na szczęście okazało się, że nie nie jest tak źle(rallyonline.pl)
Po tym oesie serwis, znowu Poręba Dolna i do rynku na metę.
Tam szampan dla zwycięskich załóg i nie tylko i do domu.
Pozdro dla atmo-sfery za pilotaż po oesach i wszystkich znajomych których spotkałem :)
Jak tam niechwia odparowało szkiełko ?
Mi też zaparował cały w środku, ale odkręciłem od body i puściło :P
ps. a tutaj pozdrowienia dla pana policjanta za jazdę pod prąd oesem:
ObrazekObrazek
RSMP? Nikłe szanse!
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Banan » niedziela, 21 paź 2007, 13:08

Gucio napisał(a):później powrót na oes 4 tam ładnie Sawicki bokiem ostatni szeroki nawrót :)

Przeciez Sawicki przejechal tylko pierwszy oes.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez martin.h » niedziela, 21 paź 2007, 13:33

Banan napisał(a):
Gucio napisał(a):później powrót na oes 4 tam ładnie Sawicki bokiem ostatni szeroki nawrót :)

Przeciez Sawicki przejechal tylko pierwszy oes.

Z tego co mi wiadomo to jeździ kilku Sawickich :D
martin.h
A6

Postprzez Gucio » niedziela, 21 paź 2007, 13:59

Przepraszam, mój błąd chodziło mi o załogę Nowocień/Nowocień
Mój błąd :oops:
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez herrkam » niedziela, 21 paź 2007, 17:31

[quote="Gucio"]
ps. a tutaj pozdrowienia dla pana policjanta za jazdę pod prąd oesem:[quote]

no własnie są jacys świadkowie??
moi ludzie jechali z prądem OS rozwożąc jedzenie dla obsługi dostali info że OS zamkniety a tu zonk....oczywiście zjechało sie pół jednostek policji obecnych na rajdzie i mój kierowca dostał mandat za "ścięcie zakrętu" oraz został uznany winnym spowodowania kolizji...niestety przyjął i po sprawie...jeszcze wyjaśniam z organizatorem czy OS był zamkniety i co robiła tam policja jadąca relatywnie szybko pod prąd odcinka...
www.bezpiecznerajdy.pl
herrkam
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM