Rajd Zamkowy

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez hairpin » poniedziałek, 31 paź 2005, 22:52

Mam nadzieję że Poloński i Kajetan w S1600 to nie taka ściema jak Frycz i Grzyb na Lausitz. Mocno się wkurzę jak pojadę i ich nie będzie.
hairpin
A5

Postprzez tomi_kl » poniedziałek, 31 paź 2005, 23:00

Też mi sie wydaje ze to kasting do puga s1600. Ja stawiam na to ze za rok w pugu s1600 bedzie jezdzil Kajtek i Adamus.
tomi_kl
A6

Postprzez Kimi » wtorek, 1 lis 2005, 07:19

Ja osobiście licze na to że Kajtek będzie jeździł w następnym sezonie S1600 .
No i pozostaje pytanie :
Czy Peugeot wystawi na następny sezon dwie czy trzy rajdówki :?:
Kimi
N3

Postprzez mtr » wtorek, 1 lis 2005, 12:34

pelna lista zgloszen jest juz na www.akzamkowy.org
mapki pojawia sie dopiero jutro (zalecenie odgorne)

Sumo - moze sie spotkamy w biurze ;) Poznam cie po avatarze? :)
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez lordpix » wtorek, 1 lis 2005, 12:35

Czy w piątek będzie można cos obejrzeć? Jakiś start uroczysty czy coś. Jeśli tak to gdzie i o której godzinie?
gg: 3984793
https://picasaweb.google.com/lordpix moje zdjęcia
lordpix
N3

Postprzez wrxsti0 » wtorek, 1 lis 2005, 12:59

w piątek o 17.00 jest start honorowy nie wiem gdzie a później jest prolog tam gdzie są odbywane Rally Sprinty w Będzinie
wrxsti0
N2

Postprzez sumo » wtorek, 1 lis 2005, 13:22

MTR - bede u Krzyśka Wasilewskiego na łączności - informacje na bierząco ;) po avatrze niestety nie rozpoznasz :( ale.....
... http://www.rajdy.gery.pl/?redakcja=pokaz masz tu pana redaktora na samym dole :) :) :) :P
sumo
N4

Postprzez el_misios » wtorek, 1 lis 2005, 13:42

Losta zgłoszeń => http://www.akzamkowy.org/files/lista_zgloszen.pdf

Norbert Guzek też startuje :)
Ostatnio edytowano wtorek, 1 lis 2005, 21:39 przez el_misios, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez stachniak14 » wtorek, 1 lis 2005, 19:13

Będą gdzieś wyniki online - -

Kajto vs Darek - trzeba wiedzieć na żywo
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Kruk » środa, 2 lis 2005, 12:30

Załoga nr 11 z listy zgłoszeń :?:
Jako gość jedzie Felicją Daniel Dymurski. Ma już dość pilotowania Mariusza Pelikańskiego :?:

Z numerami 12 21 48 59 60 66 zgłoszeni są członkowie forum :wink: .

rav: czemu na fotelu pilota będzie siedział ktoś inny :?:

Puszkiel zgłoszony jest astrą , a nie pugiem.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez pigal » środa, 2 lis 2005, 12:43

z numerem 43 tez czlonkowie forum :) jedziemy bialym peugeotem MAX-NOW :)
pigal
pigal
N2

Postprzez ZOWA » środa, 2 lis 2005, 13:56

z nr 14 tez uzytkownik forum:) kaktus wie o kogo chodzi z nr 26 takze uzytkownik forum przez pewien czas. dalej mamy 35.nr 57 takze z forum.
ZOWA
A6

Postprzez PLayer » środa, 2 lis 2005, 14:47

wrxsti0 napisał(a):w piątek o 17.00 jest start honorowy nie wiem gdzie a później jest prolog tam gdzie są odbywane Rally Sprinty w Będzinie

Honorowy start jest na Górze Zamkowej.
Wyjaśnię w najprostrzy sposób także dla ludzi, którzy są z dalszych okolic.
Jadąc od Dąbrowy Górniczej:
Po minięciu świateł na Warpiu (za tymi światłami jest długi, trzypasmowy zjazd (UWAGA: dawniej na dole tej góry bardzo lubieli stać panowie policjanci z radarem), za tym zjazdem są światła (jedziecie na wprost), przejeżdżacie wiaduktem nad torami kolejowymi, następnie pierwsza w prawo i zaraz w lewo za znakiem (mniej więcej P3- /L2+ "za znakiem") i prosto wdłuż muru cmentarnego aż na Górę Zamkową (tylko nie wiem czy nie będzie tam wjazd zamknięty). Jak coś to po skręcie w prawo z głównej pojedźcie troszkę dalej w strone teatru i tam zaparkujecie gdzieś. Można też podjechać z drugiej strony (tzn. od strony zamku), tj. przejeżdżając wiadukt jedźcie dalej, mijacie to skrzyżowanie gdzie w prawo w pierwszej wersji można jechać, jedziecie prosto, przejeżdżacie przez 2 przejścia dla pieszych, za drugim ok. 80-100 m jest wjazd w prawo na kostkę w stronę Zamku. Tam pojedźcie i gdzieś zaparkujcie. Potem 1 min pieszo w górę koło kościoła i dojdziecie.
Jadąc od strony Sosnowca, Czeladzi, Wrocławia:
Musicie pokonać rondo będzińskie (bardzo fajne :) ) jadąc w stronę Krakowa, jedziecie pod górę, w połowie wysokości tej góry zawracacie przez tory (na skrzyżowaniu) i jedziecie w dół, po minięciu pasów dla pieszych (tylko nie wiem czy je widać) za ok 80-100 m w prawo na kostkę (to dojazd od strony Zamku). Chcąc się wbić na Górę Zamkową musicie jechać jeszcze prosto, na szczycie są pasy dla pieszych, następnie na skrzyżowaniu skręcacie w lewo (nie zawracacie!!!) i dopiero po przejechaniu przez jezdnie prowadzącą w drugą stronę skręcacie w lewo za znakiem zaraz wzdłuż muru cmentarnego i na górę.

Jeśli chodzi o prolog to moim zdaniem najłatwiej zostawić auto na parkingu LIDLa.
A więc jadąc od strony Dąbrowy Górniczej:
Wszystko tak samo jak na honorowy start ale nie skręcacie nigdzie, po minięciu tego zjazdu na kostkę, skręcacie w lewo na skrzyżowaniu (przez tory tramwajowe) i jedziecie prosto, tam już zobaczycie neon LIDLa i tam jest parking, prolog jest po drugiej stronie rzeki.
Jadąc od strony Sosnowca, Czeladzi, Wrocławia:
Po minięciu cudownego będzińskiego ronda (w stronę Krakowa) zaraz za remontowanym (chyba jeszcze go remontują???) mostem nad piękną rzeką Przemszą dajecie w prawo i sobie jedziecie prosto. Neon LIDLa ujrzycie z daleka.

UWAGA:
Jadąc od LIDLa w stronę odcinków prawdopodobnie będziecie jechać w stronę Zamku. Dojedziecie do ulicy Kołłątaja (ta główna, która najczęściej występowała w moich wcześniejszych opisach). Tam od długiego czasu jest ustawiony zakaz skrętu w lewo (w stronę ronda), często tam stoi straż miejska i łapie za to (możliwe, że zakaz tej jest już zdjęty ale raczej wątpię). Żeby ominąć ten zakaz dojeżdżając do głównej (Kołłątaja) skręćcie w prawo ok 20-25 m przez główną. Cały czas prosto aż do skrzyżowania lewa-prawa, tam dajecie w lewo, ok 30 m do skrzyżowania (tu dobry test z umiejętności ruszania z ręcznego), na skrzyżowaniu w lewo (przez tory tramwajowe), w dół, do ronda i dalej za innymi... :)

Jeśli macie jakieś pytanie jesli chodzi o poruszanie się w Będzinie służę 26 letnim doświadczniem. Niestety nie pomogę Wam w dotarciu na odcinki, ponieważ nie znam ich dokładnej lokalizacji a nie ma mnie na miejscu, żeby się zorientować.
PS> Zapomniałbym o najważniejszym: na chwilę obecną (ostatni raz byłem we wrześniu w Będzinie) nie ma stałych fotoradarów w Będzinie, ale generalnie nie radzę jeździć za szybko bo prawie na pewno bedą poustawiane przenośne, a poza tym sporo ludzi tam łazi, w tym mój 11-sto letni brat, a niechciałbym aby ktos z Was mu zrobił jakąś krzywdę....
Pozdrawiam
PLayer
N3

Postprzez kolo115 » środa, 2 lis 2005, 15:51

A gdzie obiecana mapka? :cry:
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez Szkucik » środa, 2 lis 2005, 18:06

jest zmiana co do startu honorowego odbędzie sie on na OSiR-e a nie na wzgórzu zamkowym
Szkucik
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM