Markowy "tani" puchar w RPP?

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez MisiekClio » wtorek, 11 sty 2011, 17:48

MaxiA7 napisał(a):może się producent Tata zgodzi na promocje swych indyjskich wyrobów na oesach w polsce :wink:

Zgodzic to sie zgodzi. Jak kupisz od niego auta i sam zorganizujesz cala reszte.
Z tego co wiem maja dosc swoich klopotow lokalnie, zeby pakowac sie w nastepne :)
MisiekClio
N3

Postprzez Zoe » wtorek, 11 sty 2011, 17:54

MaxiA7 napisał(a):może się producent Tata zgodzi na promocje swych indyjskich wyrobów na oesach w polsce :wink:

Gdyby to były Indie to mógłby się zgodzić, bo ścigają się tam największym konkurentem Nano - Suzuki Maruti 800 :P
Zoe
A5

Postprzez KOTLIN » środa, 12 sty 2011, 13:55

Witam

Panowie jeśli chodzi o Aveo zapomnijcie obecny model im juz schodzi z sceny.
Rok temu miałem z bratem pomysł na puchar aveo wyliczyliśmy z jednym z salonów w wawie za ile (salon) może sprzedać takie aveo z silnikiem 1,4 bez wyposażenia(zbedne wyposażenie by mieli na gwarancyjne naprawy lub powypadkowe) i było to 27891zł brutto + przerobki do sportu
Klatka okolo 3k
fotele okolo 1,5k
zawias 3k ( przednie amorki sa chyba takie same jak w lanosie)
hamulce seria(jest taka jak w lanosie)
+ jakies dodatki bezpieczensta 2k
To sa mega luzne wyliczenia wiadomo ze jak sie kupuje do 10 aut to jest inaczej.
Puchar kalosa czyli koreanski odpowienik aveo był w holandi.
Moc silnika 100KM wystarczy to taniego pucharu, dealer z moim bratem i dwiema firmami uderzył do producenta i niestety zero zainteresowania, owszem sprzedać auta mogą dać rabat na częśći i tyle.

Je za nie głupie uważam przejecie Kijanek wyscigowych ceed mozna kupic po 30 gotowe a picanto za 10k.

Można przysiąść też do projektu fiata 500 ma to homo z silnikiem 1,2 chyba może fiat by w to wszedł tak jak kiedys w seja.

Pracuje w Nissanie i ten producent to już w ogolę nie interesuje sie sportem, opel też i wiele wiele innych podobnie.

Sam mam dość upalania po lotniskach kjs itp. marzą się człowiekowi oesy, z chęcią pomogę przy pucharze który da tanie starty.

Ps. A stare BMW E30 i E36 auta tanie, BMW też jest marką która czesto pamięta o historii mi się wydaje ze gdyby, każde auto miało jakiś duże logo importera mogło by to przejść.

Kolejnym
KOTLIN

Postprzez MisiekClio » środa, 12 sty 2011, 16:31

KOTLIN napisał(a):

Ps. A stare BMW E30 i E36 auta tanie, BMW też jest marką która czesto pamięta o historii mi się wydaje ze gdyby, każde auto miało jakiś duże logo importera mogło by to przejść.

Wydaje mi sie, ze na poziomie Pucharu PZM mozna zapomniec o wsparciu importera. Umowmy sie, ze zeby rozruszac to medialnie importer musialby wyciagnac naprawde spora kase. To juz latwiej w wyscigach.

W wypadku Pucharu PZM trzeba szukac wsrod innych firm - mniejszych, ale preznych. Olejowych, handlujacych czesciami, oponami itd.

Zdecydowanie latwiej w RSMP.
Gdybam, ale puchar 500 odpada odkad przeniesli produkcje z powrotem do Wloch.
Wiec czemu nie Lancia? Marka w Polsce marginalna (zreszta nie tylko w Polsce), kompletnie bez pomyslu na siebie, za to z gigantycznym bagazem historycznym.
No i auta produkowane w Polsce - efet PR-owy swietny, a moge sie zalozyc, ze dzieki temu FIAT moglby dac odrobinke nizsze ceny niz inni importerzy.

Z drugiej strony FIAT promuje (nieudolnie zreszta) marke Abarth, a tu koszty poszybowalyby w gore...
MisiekClio
N3

Postprzez KOTLIN » czwartek, 13 sty 2011, 00:06

Panowie ja w ten świat rajdowy pcham się od niedawna ale samo pisanie ze to tamto nie wyjdzie nic nie zalatwi.
Można zrobić jakieś spotkanie kazdy niech spisze pomysly zrobić kilka wspólnych projektów i uderzyć do firm moze na 20 projektow jeden wypali.
To jest moje zdanie.

Nie znam nikogo z tego forum czytam już jakiś czas ale można coś pomyśleć samo narzekanie nic nie da :wink:
KOTLIN

Postprzez Beret » czwartek, 13 sty 2011, 13:43

mnie znasz ;) taki upierdliwy sedzia ;)
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez KOTLIN » czwartek, 13 sty 2011, 14:25

A tak już kojarzę, żeby tylko tacy upierdliwi jak ty byli to by było miodzio.

Jest dużo róznych imprez np rallyland, bmw challenge, ab cup, są to naprawde fajne zawody sporo ludzi jezdzi ciasna jest stawka ale nie ma tego w tv więc nikt nie położy grosza na to.

TV nie przyjedzie bo wiekszosc telewizji miesci się w wawie a wyjazd powyzej 100km to juz dla nich koszt.

Ale mam już pomysł i na to :wink:
Z PZM bedzię ciężko się dogadać bo przez lata nikt tego nie zrobił.
Trzeba czegoś poszukać wspolnie żeby ułatwić realizacje marzeń o oesach.
KOTLIN

Postprzez skandal » czwartek, 13 sty 2011, 15:48

KOTLIN napisał(a):Z PZM bedzię ciężko się dogadać bo przez lata nikt tego nie zrobił.

Nie budujcie takiego stereotypu !!! Ciągle to słyszę ! nie twierdzę że PZM zgodzi się na wszystko , nie twierdzę że podejmuje same dobre decyzje ...

Ale jak tworzyliśmy SzuterCup myślałem żeto będzie "gehenna" tymczasem po kilku rozmowach okazało się że PZM jest otwarty na rozmowy i w dwa miesiące są w stanie dojść do porozumienia i zatwierdzić projekt. Więc nie uwierzę że się nie da !
ObrazekObrazek
skandal
N3

Postprzez Beret » czwartek, 13 sty 2011, 18:23

KOTLIN napisał(a):
TV nie przyjedzie bo wiekszosc telewizji miesci się w wawie a wyjazd powyzej 100km to juz dla nich koszt.

alezprzyjedzie, pod warunkiem, ze zwrocisz im ten koszt. wszystko zalezy odtego, na jakim poziomie ma byc relacja i co tv daje od siebie (np montaż). wbrew pozorom może się okazać, że wpisowe zwiększy sie minimalnie. drugie ale: kto to wyemituje?

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez THIM » czwartek, 13 sty 2011, 19:50

Sport Klub robił (puszczał gotowe) relacje z kijanek. Każda stacja w PL (Polsat, TVN, TVP) ma swój kanał sportowy, czymś to trzeba zapchać. Są też miejsze stacje, typu Superstacja, Puls. Myślę, że na gotowca będą chętni. Filmowców półamatorów też mamy w kraju zdolnych - Matufa, Go-motorsport, Oes Records czy tych naszych forumowych wk..wiaczy, co nazwy nie pamiętam. Jakkolwiek marketing mają denny, potrafią coś sfilmować.
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez KOTLIN » czwartek, 13 sty 2011, 23:10

Mi się wydaje że jak telewizja typu TVN Turbo dowie sie ze zrobisz otoczke ze dana telewizja jest tak wspaniala i pomaga młodym zawodniką w rozwijaniu kariery a na autach każdej załogi bedzie spora lepa telewizji to przyjada i zrobią ładną relacje.

Albo zrobić program gdzie wysyłacie własne relacje mało jest ludzi ktorzy kręcą amatorskie kozackie produkcje??
KOTLIN

Postprzez CZUCZU » piątek, 14 sty 2011, 00:11

Kolego za tvn turbo miałem stycznosc od jej założenia i nie liczyłbym na to co napisałeś
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez Beret » piątek, 14 sty 2011, 01:16

może niech wypowie się kolega Micz, zwłaszcza, że działa w produkcji auto sportu

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez KOTLIN » piątek, 14 sty 2011, 12:01

Ja mam z TVN Turbo tylko miłe wspomnienia podesłałem im kilka imprez ktore były w okolicach wawy i byla mini relacja. Moze to być przypadek ale nie wydaje mi sie bo później rozmawiałem z jednym z dziennikarzy i mówią że starąją się pojawiać na niższej rangi imrezach.
KOTLIN

Postprzez irbis » piątek, 14 sty 2011, 16:19

panowie
chcecie by powrócił puchar typu SC/CC lub lanos itp.jakiś czas na forum pojawił się wątek o pucharze skody favorit który koledzy próbują rozkręcić na śląsku.czemu nie dogadać sie z nimi i nie spróbować przenieść tego pomysłu oprócz 3L także do RPP? koszty utrzymania tego autka są bardzo niskie a u naszych poludniowych sąsiadów są jest multum firm i innych instytucji które produkują i sprzedają części do sportu dla favo w cenie niewiela wyższej niz części seryjne.przy odrobinie koleżeńskiej inicjatywy można ustalić reguły i stronę techniczną tak by wszystkim odpowiadało i było tanio(opony mark-gum lub barum albo matador, handlowe paliwo,rabaty na zakup części dla całego pucharu,fotele bimarco itp.) do tego było by odniesienie do historii bo favo ma się czym pochwalić .przy odrobinie checi i media dało by sie tym zainteresować
irbis

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM