Rajd Barbórki Cieszyńskiej

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Saruto » środa, 1 lis 2006, 07:35

!ADI! napisał(a):To w takim razie Chmielewski wygrał puchar??? :/

Na to wygląda, choć oficjalnego komunikatu jeszcze nie ma.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez adamt » środa, 1 lis 2006, 07:37

Do Erni:

Jakoś dziwnie zamilkłeś???

Może znasz wynik wczorajszych rozmów zarządu AK Cieszyńskiego,skoro Twój ojciec jest jego członkiem.
Jaka jest ostateczna decyzja w sprawie Barbórki Cieszyńskiej??? Napisz coś.
Poszukuję wyników rajdów-eliminacji RSMP z lat 1955-1980.Nawiążę kontakt z osobami interesującymi się historią rajdów w Polsce.
adamt
N3

Postprzez Erni » środa, 1 lis 2006, 11:34

Sorki ale ostatnio nie było czasu na forum, sorry.
Więc tak oficjalna informacja: Barbórki nie będzie, powód - brak finansów. Barbórkę dałoby się zorganizować tylko z wpisowego, ale gdyby startowało min 100 załóg - to jest możliwe, lecz tegoroczna pętla rajdu przewidywałaby pomieszczenie na trasie tylko 80 zawodników więc lipa. W ogóle cały A. Cieszyński upada i będę musiał zmienić klub :(
Obrazek
Obrazek

DZIECI ŚCIĄGAJĄ NARTY WSIADAJĄ W GOKARTY!!!
Erni
N2

Postprzez Meg(WRC) » środa, 1 lis 2006, 11:49

Do MSG Racing:

-jakie zmiany miałeś na myśli?
-może one już nastąpiły i zaistniała sytuacja jest ich następstwem?
Meg(WRC)

Postprzez PAPIK » środa, 1 lis 2006, 14:57

Erni napisał(a):Więc tak oficjalna informacja: Barbórki nie będzie, powód - brak finansów. Barbórkę dałoby się zorganizować tylko z wpisowego, ale gdyby startowało min 100 załóg - to jest możliwe, lecz tegoroczna pętla rajdu przewidywałaby pomieszczenie na trasie tylko 80 zawodników więc lipa. W ogóle cały A. Cieszyński upada i będę musiał zmienić klub :(

Hehe wszystko OK, ale troche dziwny powód z tym że pętla ma pojemność 80 załóg :-))) Po pierwsze kto jest taki madry i dla rajdu w ktorym co roku jedzie ponad sto zalog, robi pojemnosc trasy na 80? :-) a Po drugie co za problem wydluzyc czas dojazdowek o 20 minut i dzieki temu pojemnosc sie zwieksza do 100 zalog :-)) Nie to ze sie czepiam, tak tylko chcialem zwrocic uwage... szkoda ze nie bedzie Barborki...

Pozdrawiam
-------------------------------
Paweł Skrzywan
GG: 482314
PAPIK

Postprzez Marmetal » środa, 1 lis 2006, 18:37

Cóż, pozostaje mi powiedzieć szkoda i mieć nadzieję, że w przyszłym roku ten "pezetmotowski" klasyk się odbędzie.
Marmetal
S2000

Postprzez el_misios » czwartek, 2 lis 2006, 16:36

Jak zoboczyłch oficjalnego newsa na autoklubie to żech sie zdołowoł ciągle miałen nadzieje :cry:

Pierwszy śnieg kojarzy się od lat z Cieszyńską Barbórką - i dzisiaj zrobiło się biało nad Olzą, w dniu odwołania kultowego rajdu, bodaj najbardziej lubianego w kraju, zawsze tłumnie odwiedzanego przez gwiazdy, młodzież i entuzjastów ścigania się po technicznych oesach Pogórza Cieszyńskiego, przez tysiące kibiców.

Brakowało paru zgód, wystąpiło opóźnienie w pracach organizacyjnych, ale jak mówią w klubie, te sprawy były do przeskoczenia. O pierwszym w historii, odwołaniu rajdu z 34-letnią tradycją, zadecydowały pieniądze, a raczej ich brak. W ubiegłym tygodniu wycofał się główny sponsor, Brackie. Takiej luki w budżecie nie udało się w krótkim czasie załatać. Ubiegłoroczna Cieszynka kosztowała 140 tys. zł i zostało po niej do spłacenia jeszcze 20 tysięcy. Zrobiona na siłę, 34 edycja rajdu mogła doprowadzić pozbawiony działalności gospodarczej Automobilklub Cieszyński do bankructwa.

Kiedy rajdowa załoga wypada z trasy, zbierają sie fani i wypychają ją z powrotem. W niedzielę przyjechał do Cieszyna Andrzej Szkuta, który awaryjnie i na telefon, zgodził się szefować rajdowi. - Przywiozłem najlepszych ludzi w regionie. Przeanalizowaliśmy sytuację, ale moim zdaniem rajdu nie dało się już uratować. Nie jestem cudotwórcą - powiedział po rezygnacji z dyrektorskiej funkcji. We wtorek wieczorem zarząd klubu zadecydował o odwołaniu 34. Rajdu Cieszyńska Barbórka. Dzisiaj ma się ukazać oficjalny komunikat w tej sprawie.
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez Anonymous » czwartek, 2 lis 2006, 18:07

No tak wiec nadzieja tak jak mówia jest matka glupich Pan Wiselka podam ze Nie ma Barbórki Cieszyńskiej jest to oficjalne :(

Pozdrawiam
Anonymous

Postprzez Erni » czwartek, 2 lis 2006, 19:23

PAPIK napisał(a):
Erni napisał(a):Więc tak oficjalna informacja: Barbórki nie będzie, powód - brak finansów. Barbórkę dałoby się zorganizować tylko z wpisowego, ale gdyby startowało min 100 załóg - to jest możliwe, lecz tegoroczna pętla rajdu przewidywałaby pomieszczenie na trasie tylko 80 zawodników więc lipa. W ogóle cały A. Cieszyński upada i będę musiał zmienić klub :(

Hehe wszystko OK, ale troche dziwny powód z tym że pętla ma pojemność 80 załóg :-))) Po pierwsze kto jest taki madry i dla rajdu w ktorym co roku jedzie ponad sto zalog, robi pojemnosc trasy na 80? :-) a Po drugie co za problem wydluzyc czas dojazdowek o 20 minut i dzieki temu pojemnosc sie zwieksza do 100 zalog :-)) Nie to ze sie czepiam, tak tylko chcialem zwrocic uwage... szkoda ze nie bedzie Barborki...

Pozdrawiam

Nie wiem nie znam się na tym ale twoje rozumowanie nie jest złe, nie wiem dlaczego tak nie zrobili, wiadomo, że wg przepisów trasa rajdu przewidywała 80 załóg

el_misios napisał(a):Jak zoboczyłch oficjalnego newsa na autoklubie to żech sie zdołowoł ciągle miałen nadzieje :cry:

Pierwszy śnieg kojarzy się od lat z Cieszyńską Barbórką - i dzisiaj zrobiło się biało nad Olzą, w dniu odwołania kultowego rajdu, bodaj najbardziej lubianego w kraju, zawsze tłumnie odwiedzanego przez gwiazdy, młodzież i entuzjastów ścigania się po technicznych oesach Pogórza Cieszyńskiego, przez tysiące kibiców.

Brakowało paru zgód, wystąpiło opóźnienie w pracach organizacyjnych, ale jak mówią w klubie, te sprawy były do przeskoczenia. O pierwszym w historii, odwołaniu rajdu z 34-letnią tradycją, zadecydowały pieniądze, a raczej ich brak. W ubiegłym tygodniu wycofał się główny sponsor, Brackie. Takiej luki w budżecie nie udało się w krótkim czasie załatać. Ubiegłoroczna Cieszynka kosztowała 140 tys. zł i zostało po niej do spłacenia jeszcze 20 tysięcy. Zrobiona na siłę, 34 edycja rajdu mogła doprowadzić pozbawiony działalności gospodarczej Automobilklub Cieszyński do bankructwa.

Kiedy rajdowa załoga wypada z trasy, zbierają sie fani i wypychają ją z powrotem. W niedzielę przyjechał do Cieszyna Andrzej Szkuta, który awaryjnie i na telefon, zgodził się szefować rajdowi. - Przywiozłem najlepszych ludzi w regionie. Przeanalizowaliśmy sytuację, ale moim zdaniem rajdu nie dało się już uratować. Nie jestem cudotwórcą - powiedział po rezygnacji z dyrektorskiej funkcji. We wtorek wieczorem zarząd klubu zadecydował o odwołaniu 34. Rajdu Cieszyńska Barbórka. Dzisiaj ma się ukazać oficjalny komunikat w tej sprawie.

Zarząd? - 3 osoby, dzwonili po resztę - nikt nie miał czasu
140 tys? Wg chyba za dużo, a co do długu to to jest prawda.

Szkoda, bo to zawsze był najliczniej obsadzony rajd po ciekawych technicznych trasach
Obrazek
Obrazek

DZIECI ŚCIĄGAJĄ NARTY WSIADAJĄ W GOKARTY!!!
Erni
N2

Postprzez cmpr » czwartek, 2 lis 2006, 19:37

No niestety miało być ciekawie i pięknie, zacięta walka o Puchar między Chmielewskim, Kramarem i Dudkiem, a tu koniec. I myśle, że sami zainteresowani też woleliby w sportowej walce zakończyć tegoroczne ściganie.
Aż się wierzyć nie chce, że można odwołać najpopularniejszą rundę Pucharu !? Jescze nie tak dawno przyjeżdżalo ok 140 załóg i można było tak ustawić trasę, żeby się nie zapętlało... No ale niestety jak zawsze rządzą finanse i wygląda na to, że zdobywcą Pucharu PZM A.D. 2006 zostaje w tym przypadku Janek Chmielewski. Gratulacje.
cmpr
N2

Postprzez piter306 » czwartek, 2 lis 2006, 21:21

No i jak dla mnie sezon się ciulato toczył to i się jeszcze gorzej zakończył, do dupy to wszystko :!:
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez Konrad » piątek, 3 lis 2006, 05:06

Przykro mi!

To był mój ukochany rajd...

Szkoda, że nie mogliśmy być świadkami zaciętej walki o mistrzostwo w Pucharze PZM!

Janek - Gratulacje! Znam Cię, i wiem, że nie o takim końcu sezonu myślałeś!
Konrad
N2

Postprzez np126p » piątek, 3 lis 2006, 13:43

a nie macie info dlaczego brackie wycofało sie sponsorowania
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez krzysiek » piątek, 3 lis 2006, 14:09

przykro mi ale barborki na 99% nie bedzie sponsor sie wypiol
krzysiek
N1

Postprzez JackeRally » piątek, 3 lis 2006, 14:58

Zastanawia mnie jedna żecz skoro browar się wycofał to czemu nikt niepomyślał żeby poprosic o sponsoring Lotosa przypuszczam że dołożyli by brakującą kase i rajdzik by poleciał.
Życie jest jak Rajd tylko zapoznania z OSami nie ma.

For Fun Rally Team
JackeRally
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM