Rajd Wisły

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Shaker » sobota, 15 wrz 2007, 21:01

Wisła do RSPM!! ja byłem na Cisownicy, fajne miejscówki. Zaczeliśmy od winkla Nowakowskiego a potem w góre odcinka szliśmy. Spadanie do prawego winkla..mega bomba i ratowanie Mikołajczyka RESPEKT!Ogólnie super impreza, szkoda mi kolegi Sadlika który zapier..lał sakramencko :twisted:
www.sand-spec.pl
Shaker
N2

Postprzez Anonymous » sobota, 15 wrz 2007, 22:03

Podobno kiepsko jest z Aską która prowadziła to CC K1 :cry:
Mam nagraną każdą załogę na prologu , oraz wszystkich z oesów 2 , 6 ,9 jak co to pisać to odstąpię za free .

Co do organizacji ... safety nie chciałby puścić nawet patrona medialnego na trasę 40 minut przed rozpoczęciem odcinka . To je Rajli :wink:

Widziałem dzwona Sebastiana Trzaski na poprzedniej pętli opel Astra OPC poleciał w 2 drzewa zawodniką nic się nie stało . Wielkie Brawa dla Pana Elżbieciaka jeździ jak by miał s1600 :twisted: oraz dla Jurka Tomaszczyka :!: Druga wygrana z rzędu :D

Pozdraiwam
Anonymous

Postprzez mortonrally » sobota, 15 wrz 2007, 22:05

Ogólnie fajny rajdzik:) a co do dzwona co z driver-ką?? to sa właśnie chore przepisy jazda bez kasków,a niektóre K szły lepiej niż nie jeden zawodnik
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Postprzez Anonymous » sobota, 15 wrz 2007, 22:11

Panowe Kargole szachownica ładnie szli . Reszta K rozwaznie min. !ADI! z forum :wink:
Aska ma złamaną nogę , ręke , nos oraz zmiażdzoną kostke :cry: (info z rallyonline.pl )
Aśka wracaj do zdrowia :!:
Ostatnio edytowano sobota, 15 wrz 2007, 22:30 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Anonymous

Postprzez mortonrally » sobota, 15 wrz 2007, 22:19

Bartek Cieszyn napisał(a):Aska ma złamaną nogę , ręke , nos oraz zmiażdzoną kostke :cry:
Aśka wracaj do zdrowia :!:

nieciekawie :( Aśka zdrowia :!: :!:
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Postprzez martin.h » sobota, 15 wrz 2007, 22:31

Ja byłem na dwóch pierwszych przejazdach Cisownicy, potem skoczyłem na serwis, a następnie na Łączke.
Trasy super. Wisła ma to do siebie, że odcinki są nieporównywalne z innymi w Polsce. Wąskie, kręte i podbijające... ścieżynki jak napisał Andrzej :D
Niestety największą głupotą jest puszczanie zerówek (w tym K1, 2 itp.) bez kasków. Nie wiem czy w tym wypadku kask by pomógł, ale nie chciałbym widzieć co by się stało gdyby ta dziewczyna uderzyła bokiem w to drzewo (brak kasku + klatka i mamy tragedie).
Co do wpuszczania na OS'y to niewiem, ale ja nie miałem z tym problemu nawet na kilkanaście minut przed startem.

Mam nadzieje, żę w 2008 roku zawita do nas cała czołówka Mistrzostw Polski czego wszystkim życze.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez WRX_STI » sobota, 15 wrz 2007, 22:45

martin.h napisał(a):Niestety największą głupotą jest puszczanie zerówek (w tym K1, 2 itp.) bez kasków. .

Wedłuug mnie wręcz odwrotnie : Pewnie padnie pytanie dlaczego ?

Już wyjaśniam : Auta funkcyjna jak sama nazwa wskazuje spełniają jaką funkcię , w tym konkretnym przypadku akurat K1 zbiera kwity załóg które wypadły z trasy lub się zepsuły . Czyli muszą mieć oczy wszędzie nawet w d.. (za przeproszeniem) auto na powinno się przemieszczać normalna prędkością , a nie takimi jak rajdowe samochody .
Kontynuując - jeżeli auto jedzie powoli to poco komu kask ?? Pozatym jak jazda takimi prędkościami była dozwolona, to dozwolone były by notatki pilota . Jedyna co mogę powiedzieć to to że szkoda dziewczyny bo jest Ok , ale poprostu przegieła ( nie chce oceniać umiejętności ale dziewczyna jezdzi w Kjs , kilka razy na torze Fiata startowała i poprostu nieogarneła samochodu ) .

PS.: Ostatnie odczucie (to w nawiasie) nie jest tylko moim odczuciem rozmawiałem z Kierownikiem Os-u i też mówił że jest "trochę" za szybka .
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez rutino78 » sobota, 15 wrz 2007, 22:48

byłem 2 razy na Zamarskim na spadaniu w czarnym lesie. zbyt wiele bohaterstwa może nie zobaczyłem ale nie było źle.
Rybacki, Wisełka Nowocień odważnie. I wielu innych ale ich aut nie kojarze. lanos ewidentnie chciał się zabić ale mu nie wyszło. łada ogień.
90% załóg hamuje mocno za wcześnie.
tamtejsze dróżki osobny temat. czesto może dziurawe ale tak wąskie, pełne podbić, kręte że same się proszą. jedna ulica to nawet nazywa sie rajdowa. przyjebłem w coś mocno tłumikiem:)
strach patrzeć na maluchy, które podskakują jak piłki, 100km/h między drzewami...
co to była za klasa w której jechała ta dziewczyna cinkolem bez kasku i miała ten wypadek?
rutino78
N3

Postprzez rallyfan2 » sobota, 15 wrz 2007, 23:04

rutino78 napisał(a): (...)
co to była za klasa w której jechała ta dziewczyna cinkolem bez kasku i miała ten wypadek?

Ona jechala jako K czyli na koniec.Funkcja chyba zbieranie czasów. WRX_STI ma niestety racje, szkoda dziewczyny szczegolnie ze kontuzje nogi sa bolesne i trudne w leczeniu.Pozdro dla Niej
rallyfan2
A6

Postprzez WRX_STI » sobota, 15 wrz 2007, 23:05

rutino78 napisał(a):byłem 2 razy na Zamarskim na spadaniu w czarnym lesie. zbyt wiele bohaterstwa może nie zobaczyłem ale nie było źle.
Rybacki, Wisełka Nowocień odważnie. I wielu innych ale ich aut nie kojarze. lanos ewidentnie chciał się zabić ale mu nie wyszło. łada ogień.
90% załóg hamuje mocno za wcześnie.
tamtejsze dróżki osobny temat. czesto może dziurawe ale tak wąskie, pełne podbić, kręte że same się proszą. jedna ulica to nawet nazywa sie rajdowa. przyjebłem w coś mocno tłumikiem:)
strach patrzeć na maluchy, które podskakują jak piłki, 100km/h między drzewami...

Dziewczyna jechała jako zawodnik zamkający czyli poza klasyfikacją
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez !ADI! » sobota, 15 wrz 2007, 23:23

Witam
Wypowiem się w tej sprawie.
Aśka jest póki co w szpitalu. Powino być ok ale czeka ją pewnie rehabilitacja.
WRX_STi ma rację, kasków nie ma się po to, żeby nie jechać za szybko.
Jechaliśmy jako K2 po wypaku Aśki, której bratem jest mój pilot, doszło do zamiany na prawym. I na jego miejsce wskoczył Bartek. Ale do końca cisnownicę jechałem sam i na dodatek potkałem volvo jadące pod prąd odcinka.
Wiec resztę rajdu przejechałęm bez "opisu", z resztą dostaliśmy polecenie, żeby jechać spokojnie. I we sumie razem z K3.
Szacha załątwiła się na przedostatnim OS.
Nie warto było szarżować, gdyż za 2 tyg wyścig górski a rozwalenie auta jadąc o pietruszkę jest bezsensowne.

PS. Nikt nie wspomniał o pęknięciu podstawy czaszki :/.
Mam nadzieję, że wsyzstko będzie ok. Czeka ją pewnie rechabilitacja. Bardzo mocno trzymam za nią kciuki w końcu jeździmy w jednynm zespole w kajtkach i znamy się ładnych parę lat :(
!ADI!
S1600

Postprzez Ziggy » niedziela, 16 wrz 2007, 00:31

Zdrowia dla Asi
Gratulacje dla Daniela Rośka - znowu łyknął A0 i wysoko w generalce.
Ziggy
A5

Postprzez Kamo_DBWC » niedziela, 16 wrz 2007, 08:58

Witam!!!!
Pytanie do "rutino78" dlaczego lanos chcial sie zabic???
Kto ma zdjęcia lub filmiki załogi 62 (Żółty Lanos)????
Jak coś macie to proszę o przesłanie na maila: kamil_kapitan@interia.pl

Pozdrawiam!!!!
Kamo_DBWC
N1

Postprzez krzysiek » niedziela, 16 wrz 2007, 09:29

do wszystkich ten lanos to nasz kolega z forum KAMO DBWC
lanosem zajol 3 miejsce w klasie n2 w kturej wystartowalo 11 zalog a skonczylo 6 kamo gratulacje yellow lanos the best
krzysiek
N1

Postprzez Miro14 » niedziela, 16 wrz 2007, 10:28

Kiedy zakładacie jakieś galerie z rajdu??
Miro14
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM