36 Rajd Barbórka Cieszyńska

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez kremer » poniedziałek, 26 paź 2009, 13:30

skoro nie ma kasy to nie ma rajdu i tyle
nie przesadzajmy - z ta wina gorskiego

cos kulawo tam jest w tamtych rejonach - ani wisly ani cieszynskiej niedaleko odwolali krakowski nie ma sasiada subaru-wawelskiego i juz Magurski nie chodzi
kremer
S2000

Postprzez menson » poniedziałek, 26 paź 2009, 13:40

W tym co napisałem jest sama prawda ponieważ dzisiaj rozmawiałem z jednym z zawodników z AK który miał tam startować jako gość i mi powiedział że wszystko było załatwione budżet, trasy tylko Panu Górskiemu sie nie spodobały tras i plan zabezpieczenia. Wymyslił wymogi jakby to miała byc runda MŚ. A w tak krótkim czasie nie da się nic zmienić
menson
A5

Postprzez adamt » poniedziałek, 26 paź 2009, 13:49

Chyba najwyższy czas pójść sladami kibiców piłki nożnej !!!
Poszukuję wyników rajdów-eliminacji RSMP z lat 1955-1980.Nawiążę kontakt z osobami interesującymi się historią rajdów w Polsce.
adamt
N3

Postprzez menson » poniedziałek, 26 paź 2009, 14:21

To że kibice pójdą śladami kobiców z piłki nożnej nic nie da bo to będzie tylko gorzej dla zawodników bo nie zdobędą sponsorów bo po dawać kase jak nie ma ludzi na odcinkach. To zawdnicy muszą zrobić bojkot. Dziadki niby tam za darmo siedzę a jakoś mi się w to niechce wierzyć tam jest taka aksa że szkoda gadać
menson
A5

Postprzez krist » poniedziałek, 26 paź 2009, 14:31

kremer napisał(a):skoro nie ma kasy to nie ma rajdu i tyle
nie przesadzajmy - z ta wina gorskiego

cos kulawo tam jest w tamtych rejonach - ani wisly ani cieszynskiej niedaleko odwolali krakowski nie ma sasiada subaru-wawelskiego i juz Magurski nie chodzi

Nie wrzucaj wszystkich rajdów do jednego worka, Magurski miał wszelkie szanse jechać, nie pozwolili z PZM tłumacząc sie kolcami.
krist
N3

Postprzez pagor » poniedziałek, 26 paź 2009, 14:41

menson napisał(a):W tym co napisałem jest sama prawda ponieważ dzisiaj rozmawiałem z jednym z zawodników z AK który miał tam startować jako gość i mi powiedział że wszystko było załatwione budżet, trasy tylko Panu Górskiemu sie nie spodobały tras i plan zabezpieczenia. Wymyslił wymogi jakby to miała byc runda MŚ. A w tak krótkim czasie nie da się nic zmienić

Jestem ciekaw skąd menson masz takie informacje?
Poza tym przedstawianie informacji w sposób że jedna osoba wywróciła takie wielkie przedsięwzięcie organizacyjne jest nieprawdą.
Ciekaw jestem ile osób zasięgnie informacji u źródła, czyli w zarządzie AK Cieszyńskiego? Pewnie nikt, bo mógł by usłyszeć że jego brak pomocy nic nie zmieni a powszechna krytyka na forach tylko szkodzi.
pagor

Postprzez menson » poniedziałek, 26 paź 2009, 14:47

Wiem to od czołowego zawodnika z WISŁY który dzisiaj był w klubie
menson
A5

Postprzez martin.h » poniedziałek, 26 paź 2009, 15:22

menson, to co piszesz układa się powoli w logiczną całość.
Już od jakiegoś czasu było wiadomo, jakie mają być OeSy, budżet był zapięty kilka miesięcy temu i nagle informacja, że rajdu nie ma.

Oby A.Górski nie okazał się gwoździem do trumny polskich rajdów.
martin.h
A6

Postprzez pagor » poniedziałek, 26 paź 2009, 15:32

menson napisał(a):Wiem to od czołowego zawodnika z WISŁY który dzisiaj był w klubie

No to ten czołowy zawodnik z Wisły albo mówi nieprawdę albo źle go zrozumiałeś (mam nadzieję że to drugie).
Tak jak pisałem na innych forach, organizator przyjmuje całą winę na siebie, więc nie wiem dlaczego szukać winnych gdzie indziej.
Musimy sobie jasno powiedzieć, że w chwili obecnej organizowanie rajdów na śląsku cieszyńskim będzie wielce utrudnione. Charakterystka gęstej zabudowy oraz podejście zarządców dróg do wykorzystania często wyremontowanych ulic na potrzeby rajdu, nie znajduje uznania u wójtów i burmistrzów.
Pewnie, teraz można by rozstrzygać dyskusję, że PZM powinien przyłożyć się do większej promocji rajdów w mediach a za tym pójdą sponsorzy itp itd....
pagor

Postprzez GrYzLy » poniedziałek, 26 paź 2009, 16:39

Pagor a czemu z takim uporem maniaka bronisz PZM?
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez oldtimer » poniedziałek, 26 paź 2009, 16:41

Czytając komunikat o odwołaniu rajdu można wnioskować że chodzi faktycznie o jakieś papierki.Gdyby było inaczej organizator nie przepraszał by wójtów,burmistrzów ,straży, policji- widocznie dużo zrobiono ale za mało aby podobało się to działaczom PZM.Organizatorzy nie są"samobójcami" aby pisać wprost że rajd "rozwalił" Górski.Faktem jest że ostatnio w Małopolsce nie można porządnie zorganizować rajdu i nikt niech nie tłumaczy że jest kryzys bo kryzys jest wszędzie a gdzie indziej jakoś potrafią zorganizować rajd.Własnej nieudolności,niekompetencji i może i lenistwa nie da się wytłumaczyć brakiem sponsorów i kryzysem.
oldtimer
N3

Postprzez martin.h » poniedziałek, 26 paź 2009, 17:05

oldtimer napisał(a):Organizatorzy nie są"samobójcami" aby pisać wprost że rajd "rozwalił" Górski.

Dokładnie, gdyby tak napisali to można by się pożegnać z rajdami na Podbeskidziu na amen.
martin.h
A6

Postprzez kirloy » poniedziałek, 26 paź 2009, 20:46

To niemile zaskoczenie - nastawialem sie na kibicowanie na domowym rajdzie i tu klapa.
Jak zwykle sa rozne plotki co poszlo nie tak. Szkoda ze sie nigdy nie dowiemy.

Co mnie martwi to to czy faktycznie rajdy na gornym slasku to juz przeszlosc. Pare lat temu wszystko dalo sie zoorganizowac a teraz ...

Czy faktycznie powodem jest brak tras? i duza gestosc zaludnienia...?
Czy jak zwykle kasa?
kirloy
N3

Postprzez Zajcev » wtorek, 27 paź 2009, 00:00

znalezione, chyba pasuje w temacie:

Obrazek
Zajcev
N4

Postprzez MSG Racing » wtorek, 27 paź 2009, 00:54

Jak dla mnie news i tłumaczenie się czemu rajd upadł jest dla idiotyczne bo wynika z niego ze 3/4 roboty zostało zrobione a nawet więcej, Przepraszanie burmistrzów i policje oznacza, że były zgody. Więc najgorsza/najtrudniejsza część zrobiona.
A w historie u bucu Górskim wierzę. Już w zeszłym roku robił problemy.
W WRC też już nie ma działu "Kto pyta nie błądzi" ani miejsca gdzie sam Górski się wypowiada...czemu? Bo nie musi odpowiadać n niewygodne pytania. Bo nie musi komentować wszystkiego a co za tym idzie nie wszyscy odpie....... . Bo nie i tak.
Bojkot mogą zrobić kibice. Robiąc aferę na Barbórce w Wawie gdzie będą Ci wszyscy .... z PZMłotu. Tam i na każdym rajdzie który mogą zablokować nie chcąc "zasyfionego" tylko "czysty" rajd.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM