Klasa RWD w PPZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez bialazzz » piątek, 9 lut 2007, 16:11

kolo115 napisał(a):... Ale moim zdaniem musi gdzies to zostac oficjalnie napisane! Jakis paragraf dodatkowy czy cos takiego. No niewiem, nie znam sie na regulaminach. ( to tez sie pytam...)

kollo115 nie kapuje kompletnie o co ci chodzi ?! Masz racje, że musi to zostać oficjalnie napisane, ale na razie nie ma gdzie. Przecież regulamin nie istnieje. Czepiasz sie czegoś, czego nie ma (dzięki PZM... )! Pomyśl troche...
bialazzz
N1

Postprzez kolo115 » piątek, 9 lut 2007, 16:23

No faktycznie nie kapujesz o co mi chodzi.... :lol: Ale nic, olal to pies. Nie bylo tematu.
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez Kamińsky » piątek, 9 lut 2007, 16:28

nie było tematu ok:!: chciałem dobrze :)

nie wiem czego się czepiasz chciałeś mieś wytłumaczone to masz :!: wiem że mój angielski nie błyszczy ale tyle wiem że jak pisze RWD to jest tylni napęd, AWD napęd na wszystkie koła , a FWD to napęd na koła przednie! i nie marudź już!

A ja powoli zaczynam myśleć że panowie z PZM czekają aż ktoś "posmaruje" im ręce i wtedy pewnie regulamin razaz by był :!: Niestety ale większość tych młotów liczy na kasę za to że coś zrobią :!: Bo przecież PZM jest biedny tak że nawet jak organizatorom brakuje kasy to tam nie dzwonią tylko od razu do Kuzaja, Sołowowa itd. tylko popatrzą na obecną punktację i widzą któremu zawodnikow bardziej zależy na tym żeby rajd się odbył :!:
Jak ktoś nie wie o co chodzi to za przykład podaję tegoroczny Magurski - dzwoniono za kasą do Kuzaja. I zeszłoroczny Nikon - tam Sołowow musiał dożycić budżet organizatorom żeby rajd wogóle się odbył :!:
Kamińsky
N3

Postprzez aRally » piątek, 9 lut 2007, 19:11

Niestety ostatnio tak wyglądają rajdy w naszym kraju. Zawodnicy żeby jechać muszą je sponsorować... A sprawa RWD mam nadzieję że wypali (optymista ;) ), a jak nie to bojkot PZM!
aRally

Postprzez Walezy » piątek, 9 lut 2007, 19:20

Ja nie chce pomocy z PZM, po prostu chce aby mi nie przeszkadzali glupimi przepisami lub ich brakiem. dziwne ze w wielu krajach jezdza dziwne auta(nie tylko RWD) np buda z opla a silnik forda itd a u nas to jest niedopuszczalne. widac zyjemy w dziwnym kraju. chyba powaznie zajme sie sprawa licencji czeskiej i po prostu pojezdzimy w kraju w ktorym nie podkladaja klód pod nogi.
Jakis rok temu dostalem zaproszenie na rallysprint w niemczech(30km os), po policzeniu kosztow(organizator placil za noclegi dla zalogi i serwisu oraz wpisowe) okazalo sie ze jest duzo taniej niz u nas mimo ze dojazd jest drozszy(okolo 700km odemnie). przepisy tam zabranialy uzycia innych niz seryjne opony wiec tym bardziej koszt byl nizszy.
mam nadzieje ze z rwd cos wypali ale jak nie to sie nie poplacze, po prostu pojezdze w kraju w ktorym zawodnikow i kibicow sie nie ma w dupie...
Walezy
N1

Postprzez rwd zawodnik » piątek, 9 lut 2007, 20:35

nie szukajmy kompromisow za granica pzm musi wreszcie popuscic
musimy ich naciskac ja czy tak czy tak pojade 6 rajdow maluchem na zlosc pzm choc bylby problem ze sponsorem zacharuje sie a pojade
niech widza ze nie kazdy tak jak oni jest miekka koncowka robiony
rwd zawodnik

Postprzez MSG Racing » piątek, 9 lut 2007, 23:07

Zgadzam się.
PZM należy naciskać bo to się musi skończyć, oni muszą się zmienić. :evil: :twisted:
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Walezy » sobota, 10 lut 2007, 01:34

mi sie powoli nie chce walczyc z nikim, ja chce sie dobrze pobawic a nie rwac wlosy z glowy... ale moze komus sie jeszcze chce walczyc to zycze mu z calych sil powodzenia. ja bym chetnie w polsce pojezdzil ale nie wiem czy mi sie to bedzie oplacalo, zobaczymy co zrobia z wpisowym bo poki co to jest zabojcze. moim zdaniem 700 zl to juz przegiecie no ale widac w pzm tego nikt nie zauwaza. dwa lata temu pojechalem pare rajdow a moglem wiecej jednak kapona dla pzm zabijala juz wtedy. w zeszlym roku nic nie pojechalem ale to bylo spowodowane przebudowa auta ktora jeszcze niestety trwa ale jest juz prawie na ukonczeniu, jak skoncze dumania to zastanowie sie czy pojechac cokolwiek w polsce, tzn pojade jesli beda lepsze warunki jak w czechach, to niestety jest tak jak ze sklepami, jak w jednym jest drogo a obsluga jest arogancka to idzie sie do innego gdzie obsluga jest mila a towar nawet lepszy i do tego taniej.
Walezy
N1

Postprzez kropek » niedziela, 11 lut 2007, 10:43

rwd zawodnik napisał(a):ja czy tak czy tak pojade 6 rajdow maluchem na zlosc pzm choc bylby problem ze sponsorem zacharuje sie a pojade
niech widza ze nie kazdy tak jak oni jest miekka koncowka robiony

witam widze że tak samo chcesz jechać PZM jak ja można wiedzieć jakie pojedziesz PZM
kropek
N2

sys gasniczy

Postprzez pigal » niedziela, 11 lut 2007, 12:26

czesc
jesli moge pomoc to chetnie doradze.
a minowicie chodzi o sys gasniczy ktory chcesz kupic na hodze, ja ostatnio koledze dorabialem dysze wiec i ty mozesz sprobowac sobie cos pokombinowac z systemem i kupic butle, przewody gazowe i zrobic sobie system :)
jesli chcesz jakiejs porady to moj tel
Ostatnio edytowano poniedziałek, 12 lut 2007, 00:46 przez pigal, łącznie edytowano 1 raz
pigal
pigal
N2

Re: sys gasniczy

Postprzez kropek » niedziela, 11 lut 2007, 14:58

pigal napisał(a):czesc
jesli moge pomoc to chetnie doradze.
a minowicie chodzi o sys gasniczy ktory chcesz kupic na hodze, ja ostatnio koledze dorabialem dysze wiec i ty mozesz sprobowac sobie cos pokombinowac z systemem i kupic butle, przewody gazowe i zrobic sobie system :)
jesli chcesz jakiejs porady to moj tel
0601864861

tak chce kupić a najlepiej butle bo dysze mam i węze też
kropek
N2

Postprzez rwd zawodnik » środa, 14 lut 2007, 22:19

elo kropek zaczynam od festiwalowego potem zamkowy , swidnicki,subaru ,krakowski,wisla , tyski, i dwie barborki
rwd zawodnik

Postprzez b182 » czwartek, 15 lut 2007, 08:48

A ja rozmawiałem z dawnym kolegą pana Sze.., starszym panem który ścigal sie kiedyś z nim i powiedział mi że on już nierozumie zawodników. Nie da sie znim normalnie pogadać. Co ciekawe ustawiając przepisy (systemy gasniczy kombinezony i fotele z nowymi homologacjami) niewykluczone ze ma ja z tego jakies profity.
Musiał by powstac konkurencyjny organ organizacyjny ale niestety nie bedzie on uznany przez FIA. Ciekawe dlaczego w niemczech maja chyba 2 organizacje robiace rajdy. U nas mozna?Za granica w rajdach jezdza przerózne wynalazki a kolesie nieraz smigaja w podkoszulkach. I da się. Nierozumie tego i żygac mi sie chce jak widze to wszystko. Mielismy z kumplem robic 2 ciekawe autka do rajdów ale juz nas to przytłoczyło, jak dobrze wszystko sobie policzylismy.
Czemu nie ma nic miedzy PZM a KJS??Jakies jednodzniowe rajdy rano zapoznanie np z 2 oesami o dł 1.5 KM i w południe jazda np 2-3 petle. Z utraconymi homologacjami i mnie to osobiscie wystarcza do zabawy.
b182
N2

Postprzez THIM » czwartek, 15 lut 2007, 11:27

Muszą mieć profity, żeby jeździć "500-konnym autem RWD" (z wywiadu w WRC). Jak FIA nie pozwala na założenie drugiej organizacji, to można zaskarżyć PZM, ale to by musiała być afera której pozazdrościliby nawet piłkarze :D
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez rwd zawodnik » czwartek, 15 lut 2007, 11:32

panowie to da sie zrobic wystarczy list do fia z opisem sytuacji i podpisami zawodnikow i panu szerli zostana nielegalne wyscigi uliczne swoim mesiem
rwd zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM