Moderator: SebaSTI
Gucio napisał(a):Trojan powiedział na serwisie nam, że będzie ścigał tych którzy dobili mu auto, bo nie powinno dojść do sytuacji kiedy wyżej stoi pilot z kartką OK, ale w takim przypadku i tak powinni zawodnicy odjąć noge z gazu...innym się nie chciało więc wypakowali mu w auto...teraz bedzie dym![]()
PAPIK napisał(a):Jezeli w auto stojace w rowie wpadaja dwie zalogi to raczej nie jest to przypadek tylko zle zabezpieczone miejsce wypadku. Nie było mnie tam osobiście wiec nie wiem czy załogi były hamowane i był wystawiony trójkąt - z tego co słyszałem to tylko OKejka. Zupełnie apropo byłem świadkiem na Rajdzie Strzelińskim jak pewien pilot (zreszta z przeszloscia w MP) z Golfa na OS1 stał przy aucie za zakretem i mimo próśb nie chciał się pofatygować przed zakręt aby w odpowiednim momencie ostrzeć innych kolegów zawodników. Dopiero jak o mało by go nie przejechała Astra która sie wystraszyła zaistaniałej sytuacji, łaskawie sie pofatygowal przed zakręt. A generalnie był wyluzowany i "wiedział co robi".
A co do ubezpieczenia to polecam lekture regulaminu uzupelniajacego Rajdu Strzelińskiego, podobnie jak i wszystkich innych rajdow.
Punkt 4.1 dot. ubezpieczenia mowi:
"...Przez fakt podpisania zgłoszenia załoga zrzeka się wszelkich praw do odszkodowania mogących wynikać z związku z wypadkami, które mogą wydarzyć się podczas rajdu. Zrzeczenie to dotyczy PZM, Organizatora, osób oficjalnych oraz innych zawodników."
PS: No i oczywiście wiadomo że szkoda Trojana, bo to na pewno mało przyjemna dla niego sytuacja.... no ale cóż, takie są rajdy i każdy zawodnik musi się liczyć z takimi sytuacjami.
Pozdrawiam
Paweł
Murzynek napisał(a):ehh..jechałem ten rajd wczoraj i mam nadzieje że więcej już go nie będzie w kalendarzu
rak818 napisał(a):http://sport.malkom.pl/galerie/strzelin06/strzelinob.html
galeria onboardów Rava, dla tych co nie byli, nie jechali a mieli dużo do powiedzenia na temat zabezpieczenie, złych miejscówek i innych.
OS5 czas 1.52
![]()
Niestety straszny pech, wyrazy współczucia dla rodzin.
PAPIK napisał(a):>Samochód Trojana był "doskonale zaparkowany" i nie utrudniał >przejazdu na OSie.
Utrudniał czy nie, wg. procedury bezpieczenstwa przed takim miejscem powinien byc wystawiony trojkat i byc pokazane OK. nawet gdy auto by stalo poza droga 500 metrow i nie na wypadkowej etc. A co do Trojana to stal on za hopa, bardzo blisko drogi i trojkat powinien byc wystawiony obowiazkowo. No ale coz.... efekt jest jaki jest
Pozdrawiam
Paweł
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości