Rajd Strzeliński Etoll

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez WRX_STI » wtorek, 20 cze 2006, 15:34

Jeli rozmawiamy o bezpieczeństwie kibiców na rajdzie to pooglądajcie te fotki - w jakim miejscu oni stoją ? Ja pozostawiam to bez komentarza.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez Piter_yo » wtorek, 20 cze 2006, 15:48

na pierwszej focie nie widze zadnego kibica
Trabant Rally Team --> www.trt.one.pl
Piter_yo

Postprzez WRX_STI » wtorek, 20 cze 2006, 17:18

Piter_yo napisał(a):na pierwszej focie nie widze zadnego kibica

To mogłeś sie domyśleć że chodzi o pokazanie profilu zakrętu :roll:
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez rav » wtorek, 20 cze 2006, 17:48

Gucio napisał(a):Trojan powiedział na serwisie nam, że będzie ścigał tych którzy dobili mu auto, bo nie powinno dojść do sytuacji kiedy wyżej stoi pilot z kartką OK, ale w takim przypadku i tak powinni zawodnicy odjąć noge z gazu...innym się nie chciało więc wypakowali mu w auto...teraz bedzie dym 8)

OK oznacza że jest wszystko w porządku. Tak dla wyjaśnienia jest to znak międzynarodowy wzięty z języka angielskiego. Jak Trojan zwalnia widząc taki znak, to nie znaczy że wszyscy powinni tak robić. Znakiem do zwolnienia jest trójkąt, albo specjalny znak pokazywany rękami.
Niech się zgłosi do organizatora z prośbą o wypłatę z ubezpieczenia za szkody, jakie spowodowały 2 kolejne auta. Od tego to ubezpieczenie jest.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez marcin » wtorek, 20 cze 2006, 18:26

Pancin napisał(a): na koniec pan safety dodal ze trzeba bylo dobrze zrobic opis :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I tyle na temat tego gościa :!:
marcin
A5

Postprzez PAPIK » wtorek, 20 cze 2006, 18:42

Jezeli w auto stojace w rowie wpadaja dwie zalogi to raczej nie jest to przypadek tylko zle zabezpieczone miejsce wypadku. Nie było mnie tam osobiście wiec nie wiem czy załogi były hamowane i był wystawiony trójkąt - z tego co słyszałem to tylko OKejka. Zupełnie apropo byłem świadkiem na Rajdzie Strzelińskim jak pewien pilot (zreszta z przeszloscia w MP) z Golfa na OS1 stał przy aucie za zakretem i mimo próśb nie chciał się pofatygować przed zakręt aby w odpowiednim momencie ostrzeć innych kolegów zawodników. Dopiero jak o mało by go nie przejechała Astra która sie wystraszyła zaistaniałej sytuacji, łaskawie sie pofatygowal przed zakręt. A generalnie był wyluzowany i "wiedział co robi".

A co do ubezpieczenia to polecam lekture regulaminu uzupelniajacego Rajdu Strzelińskiego, podobnie jak i wszystkich innych rajdow.

Punkt 4.1 dot. ubezpieczenia mowi:
"...Przez fakt podpisania zgłoszenia załoga zrzeka się wszelkich praw do odszkodowania mogących wynikać z związku z wypadkami, które mogą wydarzyć się podczas rajdu. Zrzeczenie to dotyczy PZM, Organizatora, osób oficjalnych oraz innych zawodników."

PS: No i oczywiście wiadomo że szkoda Trojana, bo to na pewno mało przyjemna dla niego sytuacja.... no ale cóż, takie są rajdy i każdy zawodnik musi się liczyć z takimi sytuacjami.

Pozdrawiam
Paweł
PAPIK

Postprzez rak818 » wtorek, 20 cze 2006, 18:53

PAPIK napisał(a):Jezeli w auto stojace w rowie wpadaja dwie zalogi to raczej nie jest to przypadek tylko zle zabezpieczone miejsce wypadku. Nie było mnie tam osobiście wiec nie wiem czy załogi były hamowane i był wystawiony trójkąt - z tego co słyszałem to tylko OKejka. Zupełnie apropo byłem świadkiem na Rajdzie Strzelińskim jak pewien pilot (zreszta z przeszloscia w MP) z Golfa na OS1 stał przy aucie za zakretem i mimo próśb nie chciał się pofatygować przed zakręt aby w odpowiednim momencie ostrzeć innych kolegów zawodników. Dopiero jak o mało by go nie przejechała Astra która sie wystraszyła zaistaniałej sytuacji, łaskawie sie pofatygowal przed zakręt. A generalnie był wyluzowany i "wiedział co robi".

A co do ubezpieczenia to polecam lekture regulaminu uzupelniajacego Rajdu Strzelińskiego, podobnie jak i wszystkich innych rajdow.

Punkt 4.1 dot. ubezpieczenia mowi:
"...Przez fakt podpisania zgłoszenia załoga zrzeka się wszelkich praw do odszkodowania mogących wynikać z związku z wypadkami, które mogą wydarzyć się podczas rajdu. Zrzeczenie to dotyczy PZM, Organizatora, osób oficjalnych oraz innych zawodników."

PS: No i oczywiście wiadomo że szkoda Trojana, bo to na pewno mało przyjemna dla niego sytuacja.... no ale cóż, takie są rajdy i każdy zawodnik musi się liczyć z takimi sytuacjami.

Pozdrawiam
Paweł

Samochód Trojana był "doskonale zaparkowany" i nie utrudniał przejazdu na OSie. Na mój rozum pakowanie na hopie w Zarzycy to ....... :roll:

http://sport.malkom.pl/galerie/strzelin06/strzelinob.html

galeria onboardów Rava, dla tych co nie byli, nie jechali a mieli dużo do powiedzenia na temat zabezpieczenie, złych miejscówek i innych.

:cry: OS5 czas 1.52 :cry:
Niestety straszny pech, wyrazy współczucia dla rodzin.
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Re: Bydło....

Postprzez rak818 » wtorek, 20 cze 2006, 19:01

Murzynek napisał(a):ehh..jechałem ten rajd wczoraj i mam nadzieje że więcej już go nie będzie w kalendarzu

Najgłupsze co przeczytałem. :x :shock:
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez PAPIK » wtorek, 20 cze 2006, 19:02

>Samochód Trojana był "doskonale zaparkowany" i nie utrudniał >przejazdu na OSie.

Utrudniał czy nie, wg. procedury bezpieczenstwa przed takim miejscem powinien byc wystawiony trojkat i byc pokazane OK. nawet gdy auto by stalo poza droga 500 metrow i nie na wypadkowej etc. A co do Trojana to stal on za hopa, bardzo blisko drogi i trojkat powinien byc wystawiony obowiazkowo. No ale coz.... efekt jest jaki jest

Pozdrawiam
Paweł
PAPIK

Postprzez Buncol » wtorek, 20 cze 2006, 19:42

rak818 napisał(a):http://sport.malkom.pl/galerie/strzelin06/strzelinob.html

galeria onboardów Rava, dla tych co nie byli, nie jechali a mieli dużo do powiedzenia na temat zabezpieczenie, złych miejscówek i innych.

:cry: OS5 czas 1.52 :cry:
Niestety straszny pech, wyrazy współczucia dla rodzin.

link nie dziala
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez rallyfan2 » wtorek, 20 cze 2006, 19:53

link dziala chwilia sprawdzalem , caly rajd nagrany chyba :D
rallyfan2
A6

Postprzez Buncol » wtorek, 20 cze 2006, 20:05

ja tam nie wiem u mnie to nie dziala, nie pierwszy raz zreszta.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Pancin » wtorek, 20 cze 2006, 20:48

A co do Trojana to stal on za hopa, bardzo blisko drogi...

Hmm, raczej ciężko powiedzieć, że auto Trojana stało. :)
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez sumo » wtorek, 20 cze 2006, 23:09

PAPIK napisał(a):>Samochód Trojana był "doskonale zaparkowany" i nie utrudniał >przejazdu na OSie.

Utrudniał czy nie, wg. procedury bezpieczenstwa przed takim miejscem powinien byc wystawiony trojkat i byc pokazane OK. nawet gdy auto by stalo poza droga 500 metrow i nie na wypadkowej etc. A co do Trojana to stal on za hopa, bardzo blisko drogi i trojkat powinien byc wystawiony obowiazkowo. No ale coz.... efekt jest jaki jest

Pozdrawiam
Paweł

jest jaki jest... nie widziałem tego ale trójkąta PODOBNO* nie było go tam...

* - pisze podobno, gdyż sam nie widziałem, relacja świadka......
sumo
N4

Postprzez Gucio » wtorek, 20 cze 2006, 23:16

Obrazek
co to k@#$a jest ?! Zabezpieczenie?? :|
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM