Rajd Barbórka Cieszyńska 2008

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Zajcev » sobota, 22 lis 2008, 14:56

Kruk napisał(a):OS 6 też odwołany

http://www.rallyonline.pl/index.php?1&m ... s&&s=19650

czyzby cala cieszynka byla niewypalem?:)
Zajcev
N4

Postprzez Kruk » sobota, 22 lis 2008, 15:59

Wyglada, że tak.
Może napisze ktoś z was, którzy byli na żywo na rajdzie, jak tegoroczną edycję oceniają. Sprzed ekranu monitora, to bardzo nietypowy, żeby niepowiedzieć, że dziwny rajd. Na 9 oesów odwołano 1, 2, 6 i 9. Wyniki, które pojawiają się w internecie pozostawiają sporo do życzenia. Brak informacji z trasy itp.

Zostały jeszcze dwa oesy, zobaczymy co będzie dalej.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Miro14 » sobota, 22 lis 2008, 16:45

Powiem tak byłem na 2 os-ach Goleszów z czego pierwszy był odwołany i był wolny przejazd, wkurzyło mnie to bo jechałem na niego specjalnie 10km na rowerze w mrozie o 7:30. Co do safety to na tym odcinku nie mogę nic im zarzucić każdy stał gdzie stać powinien. Po rajdzie czuje lekki niedosyt, jedyne komu można było poklaskać to maluszkom które jak zawsze są bardzo widowiskowe na mokrej powierzchni, no i gościom . Powiem szczerze, że przejazd SC SS po prostu mnie nudził.

Pozdrawiam!
Miro14
N1

Postprzez __lukasz7 » sobota, 22 lis 2008, 16:46

CZy to juz pewne ze ostatniego odcinka w Chybiu nie bedzie??
__lukasz7

Postprzez np126p » sobota, 22 lis 2008, 16:57

[quote="__lukasz7"]

6. odcinek specjalny (Chybie) został odwołany z powodu znalezienia w jego pobliżu niewypału. Miejsce zabezpieczyła policja, a zgodnie z regulaminem zawodnicy zostali poprowadzeni alternatywną trasą. W związku z zaistniałą sytuacją odwołano także ostatni planowany przejazd tego odcinka (OS nr 9).
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez martin.h » sobota, 22 lis 2008, 17:30

Ja byłem na OS'ach i uważam że odwołanie dwóch pierwszych odcinków było dobrym rozwiązaniem, warunki na trasie były masakryczne (sam lód). Gdyby chłopaki jechali na kolcu to wtedy co innego. Jadące jako '0' Subaru miało problemy z trakcją, a co dopiero przednionapędówki.
martin.h
A6

Postprzez sjz » sobota, 22 lis 2008, 18:14

koyack napisał(a):Gracko ty skończ

facet ma chęć pojeżdzenia autem raz na rok wynajmuje aktualnie
najlepszy sprzęt na jaki go stać i odpuszcza bo szkoda jego ! własnych !
pieniędzy na jazde która nie da mu za grosz przyjemności bo nie wykorzysta
potencjału auta a przy odrobinie pecha zrobi krzywde sobie i autu
za co znów zapłaci ! własnymi ! pieniędzmi.

Widać że zawiść przez ciebie przemawia. Sąsiadowi też nowego
auta zazdrościsz i opowiadasz ze kupił samochód którym
jezdzi jak ciota a kumpel z maluch który simga w KSJ to by dopiero
pokazał jak sie jezdzi....

get real dzieciaku...

W zeszłym roku startował i nie było problemów mimo pogody. Warunki dzisiaj takie same jak w 2007, "lodowe" oesy odwołane. O co kaman?

Decydując się na start w "Cieszynce", wie czego można oczekiwać od pogody (przecież nie jest tutaj pierwszy raz...). Jest ok 20 innych rajdów w Polsce rozgrywanych w lepszych warunkach.

Rajd OK - czołówka PPZM pokazała klasę + maluchy + Kajto
Szkoda, że tak zimno
:P
sjz
N1

Postprzez __lukasz7 » sobota, 22 lis 2008, 18:32

w 100% zgadzam sie z "SJZ" gielata decydujac sie na start mogl przewidziec ze bedzie snieg i lod na drodze
__lukasz7

Postprzez Zajcev » sobota, 22 lis 2008, 18:44

sjz napisał(a):W zeszłym roku startował i nie było problemów mimo pogody. Warunki dzisiaj takie same jak w 2007, "lodowe" oesy odwołane. O co kaman?

porownojesz start czetoronapedowym samochodem do startu s1600 ?

Panowie, Gielata startuje okazjonalnie, po co ma ryzykowac jadac o pietruszke? do tego nie czerpiac z tego przyjemnosci? Zainwestowal kase bo chcial sie dobrze bawic, stwierdzil ze nie bedzie sie dobrze bawil s1600 w takich warunkach i zrezygnowal, po co zamieniac start dla przyjemnosci na walke o przetrwanie? Jego kasa, jego czas, jego decyzja:)

sjz napisał(a): Jest ok 20 innych rajdów w Polsce rozgrywanych w lepszych warunkach.

"To jest jeden jedyny rajd, w którym startuję. Taki prezent na urodziny. "
Zajcev
N4

Postprzez Anonymous » sobota, 22 lis 2008, 19:14

Widze że upalacze dobre czasy zrobiły ...

Ogólnie rajd to paranoja zaczynając od BK aż po oesy .
Pierwszy oes odwołany ;/ na 4 oesie stałem na lewym nawrocie na wyjściu z szutru . W tym miejscu piekielnie szybko poszedł Elżbieciak oraz Kapitan , Pochłopienia coś wyobracało ale dał rady .

Następnie serwis a puźniej zamarski i takie spadanie po lodzie ogólnie nic ciekawego ale to co pokazały maluszki to
:shock: , tak to wy robicie najwieksze show !

Prosze obejrzeć wyniki dokładnie i zwycięzców poszczególnych oesów w gen/klasie i sami zobaczycie kto upalał.
Anonymous

Postprzez Heineken » sobota, 22 lis 2008, 19:42

W zeszłym roku startował i nie było problemów mimo pogody. Warunki dzisiaj takie same jak w 2007, "lodowe" oesy odwołane. O co kaman?

no to chyba mówisz o innej barbórce, bo warunki były zdecydowanie inne, z rana było tylko troszkę śniegu, a potem padał ostry deszcz....

no jechał Punto S2000...

zamiast bluzgać to zastanowić sie należy jak bym sam postąpił gdybym był w jego sytuacji, pewnie tak samo....

pozdrawiam
Heineken
N1

Postprzez Zajcev » sobota, 22 lis 2008, 19:44

Heineken napisał(a):
zamiast bluzgać to zastanowić sie należy jak bym sam postąpił gdybym był w jego sytuacji, pewnie tak samo....

pozdrawiam

tutaj co drugi mistrz kierownicy wiec pewnie wiekszosc by wystartowala :D

8) 8) 8) :D
Ostatnio edytowano sobota, 22 lis 2008, 19:44 przez Zajcev, łącznie edytowano 1 raz
Zajcev
N4

Postprzez szirer205xs » sobota, 22 lis 2008, 19:44

Szczerze to ja osobiscie nie mam na co narzekac bo w sumie na 2 przejazdach na jakich bylem bylo ciekawiej niz jak by zebrac te wsickie rajdy na ktorych bylem w tym sezonie do kupy ;) a w tym byl jeden wolny przejzd :D co tam sie dzialo to kazdy powie na os zamarski na skrzyzowaniu gdzie laczyla sie prawie trasa :) goscie pokazali klase ;P na 8 samochodow 4 poobracalo ;)

ogoleni to jak dla mnie rajd udany i to bardzo pomimo odwolanych oesow :)

cos sie okazalo ze jednak evo 9 jest zbyt wymagajace dla Zbycha na takiej nawierzchni ;)

rzeczywiscie na pierwszych 2 oesach rano byl sam lod :) najlepiej bylo to widac kiedy nawrot w goleszowie pokonywalo suberu "0" tak sie zlozylo ze sie zatrzymal na nim w miejscu i bylo 1... 2.... 3 bieg i dopiero udalo sie ruszyc do przodu :)

choc z drugiej strony szkoda ze organizator nie przewidzial ze warunki moga byc takie jak co roku ;) przeciez wystarczyl by manewr kosciuszki z przed kilku lat i nie bylo by problemow :)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez padre-mk3 » sobota, 22 lis 2008, 19:44

JR napisał(a):Widze że upalacze dobre czasy zrobiły ...

Ogólnie rajd to paranoja zaczynając od BK aż po oesy .
Pierwszy oes odwołany ;/ na 4 oesie stałem na lewym nawrocie na wyjściu z szutru . W tym miejscu piekielnie szybko poszedł Elżbieciak oraz Kapitan , Pochłopienia coś wyobracało ale dał rady .

Następnie serwis a puźniej zamarski i takie spadanie po lodzie ogólnie nic ciekawego ale to co pokazały maluszki to
:shock: , tak to wy robicie najwieksze show !

Prosze obejrzeć wyniki dokładnie i zwycięzców poszczególnych oesów w gen/klasie i sami zobaczycie kto upalał.

a niektorzy znowu swoje!nie masz dowodow(tylko domysly) to sie nie udzielaj.po co robisz zamet.
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez sjz » sobota, 22 lis 2008, 20:46

Heineken napisał(a):zamiast bluzgać to zastanowić sie należy jak bym sam postąpił gdybym był w jego sytuacji, pewnie tak samo....

Nie bluzgam, ale nieprzemyślane decyzje odbijają się właśnie takich echem w internecie.

W jego sytuacji przygotowałbym się na takie warunki.
sjz
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM