Rajd Tyski -Mera

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez darude » sobota, 10 lis 2007, 22:53

martin.h napisał(a):
Andrzej napisał(a):(...)Po przerwaniu 1 os pojechalem na Jaroszowice.Tam stalem na ,,esce'' po lewym 90 (jednym z kilkudziesieciu).Zasyfine jak cholera i slady po poprzednim przejezdzie- rozwalony plot,wyryty row od zewnetrznej,slady ostrej walki w rowie po przeciwnej stronie,a przykoncy rowu znowu zdemolowane ogrodzenie + zdemolowany Pug 106 .Ta miejscowka tez bardzo fajna(...)

Byłem tam, to co się działo na pierwszym przejeździe to masakra. Trzy załogi zakończyły tam rajd, a kilkanaście miało niezłe ratowania. Peugeot zakończył jazde po niezłej rybie, przodem w rowie w pozycji pionowej. Nagrode za najbardziej widowiskową jazdę powinien dostać Jurek Tomaszczyk. To co wyprawiał to szok :shock: Nasi koledzy z forum (Kropek i Kamo DBWC) też nieźle (czyt. widowiskowo).

no koledzy ja też tam byłem, oj działo sie działo :wink:
a jeśli chodzi o pilota Wisełki to z nim raczej wszystko ok. Byłem tam później po tym wypadku, akurat wycinali go z auta. Z astry nic nie zostało. Musiało to wyglądać przecliwo. Zimówki zaważyły na tym big crash'u. :?
Ostatnio edytowano sobota, 10 lis 2007, 23:51 przez darude, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez michal_ag » sobota, 10 lis 2007, 23:44

Chlopaki dawali rade :)

Obrazek

Ja przy okazji prosilbym o jakies zdjecia / filmiki bialej astry z niebieskim pasem (numerek 16) na mkasina@o2.pl :) Przygode zakonczylismy na 3 odcinku zaraz po podbiciach w lesie, niestety padla pompa paliwa :(
michal_ag

Postprzez RallyMarco » niedziela, 11 lis 2007, 09:00

Witam, też byłem na tych dwóch zakretach po lewym 90...i tyle sie jesszcze w życiu nie naoglądałem...co chwila jakieś auto albo przestawialo płoty, ogrodzenia, albo dachowało ( pug 106) a problemy to miał tam każdy...NAJWIĘKSZE BRAWA DLA JURKA TOMASZCZYKA. SZEDŁ TAM JAK WŚCIEKŁY, zaliczył małego crasha ale pojechał dalej, hehe mało tego na drugim przejeżdzie też nic nie odpuścił w tym miejscu- bok w jednym i drugim zakręcie...RESPECT... PS. jeśli ma ktoś jakieś ciekawe filmiki, zdj z Tyskiego 07 i nie tylko bardzo prosze coś rzucić na maro89@poczta.onet.pl z góry dzieki!!
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez WRX_STI » niedziela, 11 lis 2007, 11:44

Dj/Kierowca/MARCIN napisał(a):Wie ktoś coś o Kropku ? dlaczego nie ukończył rajdu? :(

Strzelił mu "Zimer" na wale . Wiec miał pozamiatane
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez Anonymous » niedziela, 11 lis 2007, 13:35

Dzwon załogi Wisełka/Kijas :
http://pl.youtube.com/watch?v=TiZqdhkVmAM
Nie zbyt wiele widac :(
http://pl.youtube.com/watch?v=ydvR-Or4GuY&NR=1
auto po wypadku

Jeśli ktoś chce swoje nagrania to :
Piszcie pw lub www.jarzynarecords.bnx.pl
Ostatnio edytowano niedziela, 11 lis 2007, 15:16 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Anonymous

Postprzez Darno » niedziela, 11 lis 2007, 13:53

Witam,
ma ktoś może jakieś fotki lub nagrania załogi nr 40 (Honda Civic)?

Jeśli tak to proszę o przesłanie na cmrr@tlen.pl. Dzięki.
Darno
N1

Postprzez SoGa_Rally » niedziela, 11 lis 2007, 14:08

Powiem krotka rajdzik kapitalny :) jeszcze wiele pracy przedemna .
-------------------SoGa Motorsport---------------
SoGa_Rally

Postprzez Ziggy » niedziela, 11 lis 2007, 14:43

Bartek Cieszyn napisał(a):Dzwon załogi Wisełka/Kijas :
http://pl.youtube.com/watch?v=TiZqdhkVmAM
Nie zbyt wiele widac :(
http://pl.youtube.com/watch?v=ydvR-Or4GuY&NR=1
Tu slajdy ze zdjęciami

mieli chłopaki szczęście, że uderzyli tyłem a nie bokiem od strony pilota, bo mogło być grubo
Ziggy
A5

Postprzez newshadow jr » niedziela, 11 lis 2007, 15:09

Ziggy napisał(a):
Zajcev napisał(a):
Ziggy napisał(a):Sawicki zaliczył rów i traci do Małego 10,30 min
Spadam na śnieżne już oesy

10 minut na takim "rowku" ? dziwne...

niby taki mały rowek ale baaardzo grząski...

No baaaardzo grzaski niestety. Wielkie podziekowania dla Wszystkich za "wyniesienie" 106ki z tego rowu oraz za postawienie jej kola i wepchniecie na podworko, gdy znow moja fantazja byla duuuzo wieksza niz niestety nikle doswiadczenie i umiejetnosci.

Pozdrawiam wszytskich i bardzo dziekuje za pomoc
newshadow jr

Postprzez Andrzej » niedziela, 11 lis 2007, 15:44

Wspominany wielokrotnie,pechowy zakręt: http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=0
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Quper » niedziela, 11 lis 2007, 16:16

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie fotograficznym. Szczegóły pod adresem http://rallyshop.pl/index.php?d=informacje&id=11
Quper

Postprzez RallyMarco » niedziela, 11 lis 2007, 18:42

Heh a jaki był numer domu przy tym feralnym zakręcie...?? No wlasnie...13!!!!!!!!! :shock:
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez pigal » niedziela, 11 lis 2007, 20:56

no niestyty nie dane bylo nam ukonczyc rajdu.
na 3 os po dlugiej prostej na podbiciu przed zakretem w trakcie hamowania podbilo samochod i jak wyladowalismy okazalo sie ze zabraklo miejsca na wjechanie wiec wycieczka poza droge-niestety na zapoznaniu nie sprawdzilismy tego miejsca gdzie jest miekko a gdzie mozna sie ratowac i wyladowalismy... w rowie-okazalo sie ze w tym miejscu byl betonowy mostek i spadlismy przodem ok 1.5 metra.
O wyjechaniu nie bylo mowy-dopiero bus i pomoc ok 15 kibicow pomogla nam wyciagnac auto co i tak trwalo ponad 20 minut.
Ale nie ma co rozpaczac, przyjdzie nowy rok, nowy sezon rajdowy i jeszcze troche pojezdzimy :)
ponizej filmik z tej przygody dzieki koledze BartekCieszyn
link usunięty
Ostatnio edytowano niedziela, 11 lis 2007, 22:06 przez pigal, łącznie edytowano 1 raz
pigal
pigal
N2

Postprzez Anonymous » niedziela, 11 lis 2007, 21:00

Poprawny link :
link usunięty
Troszke puźniej ratowała się w tym miejscu załoga Połeć/Cichoń :wink:
Pozdrawiam :wink:
Anonymous

Postprzez michal_ag » niedziela, 11 lis 2007, 21:03

pigal napisał(a):no niestyty nie dane bylo nam ukonczyc rajdu.
na 3 os po dlugiej prostej na podbiciu przed zakretem w trakcie hamowania podbilo samochod i jak wyladowalismy okazalo sie ze zabraklo miejsca na wjechanie wiec wycieczka poza droge-niestety na zapoznaniu nie sprawdzilismy tego miejsca gdzie jest miekko a gdzie mozna sie ratowac i wyladowalismy... w rowie-okazalo sie ze w tym miejscu byl betonowy mostek i spadlismy przodem ok 1.5 metra.
O wyjechaniu nie bylo mowy-dopiero bus i pomoc ok 15 kibicow pomogla nam wyciagnac auto co i tak trwalo ponad 20 minut.
Ale nie ma co rozpaczac, przyjdzie nowy rok, nowy sezon rajdowy i jeszcze troche pojezdzimy :)
ponizej filmik z tej przygody dzieki koledze BartekCieszyn
http://rs241.....c...27/Grzywacz.mpg

Nie chce nic mowic ale ja tez pomagalem ;) Ja czyli ten "wedrowny zawodnik" co spacerowal w ta i z powrotem po oesie ;) Tak czy inaczej chetnie pomoglem, bo wiem jak jest :)
michal_ag

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM