Sebekrally napisał(a):Ręce opadają Viper...
Mam ogromną prośbę zanim zaczniesz się udzielać naucz się po pierwsze czytać ze zrozumieniem, po drugie nie wkładaj mi w usta słów przeze mnie nie wypowiedzianych. Po trzecie jak odłożysz na bilet z kieszonkowego zapraszam do Gdyni to jest bardzo ładne miasto![]()
Zaczynając od początku wśród kierowców (mam na myśli jednego) startujących Lancerami w RPP i części osób na tym forum panowało do dotychczas przekonanie że Lancer na małej zwężce jest wolniejszy od Type R, i C2 bo ma ok 230km. A jak wiadomo ma on jeszcze ok 400Nm momentu obrotowego, który jest kluczowy jeśli chodzi o tak nieistotny element rajdowej jazdy jak przyspieszanie. Syf był już np na rajdzie Świdnickim i Dolnośląskim i kierowcy ww. Aut nie nawiązywali walki z czołówką RPP i dopiero Damian Łata pokazał że się da dojechać ze sporą przewagą w "generalce" i nad drugim zawodnikiem w klasie. Mam nadzieję że już wszystko zrozumiałeś bo jaśniej już nie mogę wyrazić swoich myśli.
No ale jeżeli się to znaczy ze auto nie jest wolniejsze sam sobie zaprzeczyles, bo jak by było słabsze to by lancer nie wygrał tym bardzie ze czołówka rpp wolno nie jeździ. Jasne jak ktoś nie wie o czym pisze to potem często mówi ze ktoś go nie rozumie