Klasa RWD w PPZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gucio » niedziela, 7 sty 2007, 22:32

Ja to bym chętnie zobaczył na oesach jeszcze starą mante RWD rzecz jasna.
Obrazek
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Kamińsky » niedziela, 7 sty 2007, 22:51

A ja to bym najchętnie w końcu zobaczył ten regulamin :!:

PZM przerwa świąteczna się skończyła czas ruszyć dupy i wziąść się do roboty!!!
Kamińsky
N3

Postprzez jgw » niedziela, 7 sty 2007, 23:17

Dzisiaj rzucilem okiem na regulamin PPZM '07 i tam stoi jak byk nowa klasa, czyli RWD , ale nie ma zadnych z ta klasa zwiazanych nazwijmy to "upustow" czy wogole zmian w stosunku do innych klas .Czyli ze na pocieszenie dla startujacych w tej klasie slabszymi samochodami (bo jak ktos sie wypusci bmw czy mercedesem itp. to powalczy w A7 albo i generalce) pozostanie walka o czolowe lokaty miedzy "swoimi".
jgw
N2

Lokalizacja: z gor , z sudetow ..tzn.obok sniezki...zaraz pod szrenica:)

Postprzez złomek » poniedziałek, 8 sty 2007, 15:16

THIM napisał(a):
złomek napisał(a):Jakiego rodzaju pomocy potrzebujesz?

Wiesz co, najlepiej zrób tak, żeby było taniej.

Gdyby to odemnie zalezalo napewno byloby taniej, ale niestety nie zasiadam w GKSS.
złomek
N1

Postprzez SoGa_Rally » środa, 10 sty 2007, 21:25

A waidomo coj juz na temat tego regulaminu do RWD ?
-------------------SoGa Motorsport---------------
SoGa_Rally

Postprzez krist » środa, 10 sty 2007, 22:47

Tak, wiadomo wszystko jest na stronie pzm.pl, puchar RWD bedzie jechał wg regulaminu PPZM, czyli obowiązują wymagania prawie identyczne jak w RSMP. Jeszcze jakieś pytania?
krist
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 10 sty 2007, 23:13

Mogę powiedzieć tylko A nie mówiłem. Cholerny PZM.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Mars » środa, 10 sty 2007, 23:34

Jebańce ... :evil: :evil: :evil:
Człowiek, Konrad, pół roku pracuje, żeby coś się ruszyły, a te kutachy, dodali dwa zdania do regulaminu i już. No nóż się w kieszeni otwiera i piana z pyska pryska ... Dlaczego na węgrzech może jeździć tyle ład i trabantów ... Pieprzony PZMot :evil:
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Konrad » czwartek, 11 sty 2007, 02:54

Przepraszam, ale....

Po pierwsze - czytacie tylko regulamin PPZM - w którym musiała zaistnieć nowa klasa. Super - zaistniała, bo inaczej zawodnicy jeżdżący w RWD Trophy, a robiący punkty do licencji M, nie mieliby czego szukać. Zgłaszaliby się w klasie A7 itd. Nigdy w A8, bo człowiek z licencją K nie może wsiąść do auta powyżej 2000 ccm. Gdyby nie ten zapis, puchar istniałby sam sobie.

Po drugie - cały czas trwają prace nad regulaminem Pucharu RWD TROPHY - jeżdżącego przy okazji PPZM. Jeśli nie rozumiecie tego, to nie będę tłumaczył.

A patent polega na tym, że jest szykowany - gotowy prawie regulamin cyklu. To jak Puchar Peugeot w ramach PPZM - autonomiczna grupa, która jednak (patrz wyżej) musi podlegać pewnym wyższym regulaminom.

W RWD TROPHY będzie mógł wystartować kierowca z licencją M. Tylko taki będzie mógł wsiadać w auta powyżej 2000. Dotychczas wszyscy zainteresowani chcą się ścigać na równych warunkach - ale nie wykluczone, że zjawi się ktoś w 300-konnym "potworku". Jak wyrównać (przynajmniej częściowo) szanse? Może właśnie cywilną - dostępną w salonach oponą!

Sam codziennie wydzwaniam do Ryszarda Krwaczyka (członka GKSS), który jest inicjatywie bardzo przychylny. Wieżcie mi jednak, że sprawa nie jest tak prosta, jakby się wydawało. Na pierwszy ogień niestety idzie Super Rally w RSMP - bo okazało się, że obecny regulamin nie spełnia europejskich norm:) Więc najpierw będzie nowy regulamin RSMP - a za tydzień (mam nadzieję) RWD....

A tak ode mnie - jak ktoś jest w stanie pozyskać tytularnych sponsorów oponiarkisch dla całego cyklu to proszę o kontakt! Nie chodzi o miliony złotych, ale o sprawdzenie gum w prawdziwie wymagających okolicznościach.
Konrad
N2

Postprzez THIM » czwartek, 11 sty 2007, 13:19

Konrad, a nie wiesz przypadkiem, kiedy będzie regulamin GSMP? Sorka za OT.
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez Kamińsky » czwartek, 11 sty 2007, 15:35

Konrad - nie denerwuj się. Wszyscy wiedzą że PZM musi oczywiście mieć czaaaaaaaaaaaaaas na przygotowanie tego regulaminu. Obawiam się tylko czy ten ich czas też nie jest przypadkiem nie zgody z normami europejskimi...

A jak ktoś nie umie czytać to nie nasza wina, a potem twierdzi że regulamin RWD jest zawart w regulaminie pucharu. Ludzie tam wyraźnie pisze REGULAMIN PUCHARU PZM 2007 :!: A nie RWD

A regul. GSMP pewnie bedzie koło lutego, bo GSMP startuje coś koniec kwietnia początek maja, więc na ustalenie tego regulaminu jest jeszcze czas...
Kamińsky
N3

Postprzez Konrad » sobota, 13 sty 2007, 05:54

Ja się nie denerwuję bez przyczyny. Wierz mi, że trudno mnie wyprowadzić z równowagi.

Od miesiąca jednak rozmawiam z poważną firmą, która teoretycznie miałaby zostać sponsorem medialnym cyklu. To jak kiedyś ITERA w ME. Każde auto ma na szybach logo, ale za to oprawa medialna - materiały telewizyjne, zdjęcia, strona internetowa...

W Polsce są pieniądze na rajdy, kiedy jest to jakiś większy projekt. Firma sponsoruje cykl, i ktokolwiek nie wygra, jej logo jest w TV. Coś jak LG Racing Weekend w Eurosporcie.

Jestem skłonny stwierdzić, że RSMP powinno być dochodową imprezą!

A ja cały czas nie mogę gadać o promocji RWD Trophy, bo nie ma rzeczy podstawowej - regulaminu!
Konrad
N2

Postprzez Kamińsky » środa, 17 sty 2007, 10:57

Kolejny tydzień mija a regulaminu ani widu ani słychu :(

Już zaczynam wątpić w to że on wogóle ujrzy światło dzienne :!:

PZM ma to czywiście w d... bo przecież zbudować auto do tej klasy to kwestia 2 - 3 dni :x co innego napisać parę zdań i je zatwierdzić na to trzeba kilka miesięcy :twisted:

Więc regulamin RWD pewnie pojawi się razem z regulaminem uzupełniającym przed rajdem Mazowieckim...

A tak fajnie jest patrzeć na RWD, np. ostatnio na WOŚP w Cieszynie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kamińsky
N3

Postprzez Felix » niedziela, 21 sty 2007, 15:15

Są jakieś nowe wieści związane z regulaminem ?
Felix
N1

Postprzez Konrad » wtorek, 23 sty 2007, 09:19

Regulamin wciąż niedostępny :(

Coś jednak w PZM wiedzą o rozgrywkach. Polecam punkt trzeci:

http://www.pzm.pl/pdf/Komunikat_GKSS_nr_1_2007.pdf
Konrad
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM