przez Konrad » czwartek, 11 sty 2007, 02:54
Przepraszam, ale....
Po pierwsze - czytacie tylko regulamin PPZM - w którym musiała zaistnieć nowa klasa. Super - zaistniała, bo inaczej zawodnicy jeżdżący w RWD Trophy, a robiący punkty do licencji M, nie mieliby czego szukać. Zgłaszaliby się w klasie A7 itd. Nigdy w A8, bo człowiek z licencją K nie może wsiąść do auta powyżej 2000 ccm. Gdyby nie ten zapis, puchar istniałby sam sobie.
Po drugie - cały czas trwają prace nad regulaminem Pucharu RWD TROPHY - jeżdżącego przy okazji PPZM. Jeśli nie rozumiecie tego, to nie będę tłumaczył.
A patent polega na tym, że jest szykowany - gotowy prawie regulamin cyklu. To jak Puchar Peugeot w ramach PPZM - autonomiczna grupa, która jednak (patrz wyżej) musi podlegać pewnym wyższym regulaminom.
W RWD TROPHY będzie mógł wystartować kierowca z licencją M. Tylko taki będzie mógł wsiadać w auta powyżej 2000. Dotychczas wszyscy zainteresowani chcą się ścigać na równych warunkach - ale nie wykluczone, że zjawi się ktoś w 300-konnym "potworku". Jak wyrównać (przynajmniej częściowo) szanse? Może właśnie cywilną - dostępną w salonach oponą!
Sam codziennie wydzwaniam do Ryszarda Krwaczyka (członka GKSS), który jest inicjatywie bardzo przychylny. Wieżcie mi jednak, że sprawa nie jest tak prosta, jakby się wydawało. Na pierwszy ogień niestety idzie Super Rally w RSMP - bo okazało się, że obecny regulamin nie spełnia europejskich norm:) Więc najpierw będzie nowy regulamin RSMP - a za tydzień (mam nadzieję) RWD....
A tak ode mnie - jak ktoś jest w stanie pozyskać tytularnych sponsorów oponiarkisch dla całego cyklu to proszę o kontakt! Nie chodzi o miliony złotych, ale o sprawdzenie gum w prawdziwie wymagających okolicznościach.