Rajd Strzeliński Etoll

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » niedziela, 18 cze 2006, 15:05

Obrazek hmm niewiem czy to ta hopa była... ja byłem na tej ale ona nie była w Gąsieńcu czy jak to tam miejscowość się nazywała. Sorki za jakoś ale nagrywałem a fotkę w wolnym czasie zrobiłem.
Mroowa
S2000

Postprzez bzyq » niedziela, 18 cze 2006, 15:08

Generalnie, to wolanie, gwizdanie itp. dziala tylko na normalnych kibicow, ktorzy przyszli ogladac zmagania zawodnikow. Niestety coraz wiecej jest ludzi, ktorym sie wydaje, ze safety jest tylko po to, zeby im utrudniac zycie, bo przeciez oni wiedza gdzie stac. Bez policji trudno jest utrzymac porzadek nad taka grupa ludzi, a niestety - nie oszukujmy sie - organizator nie jest w stanie zapewnic takiej ilosci policji na odcinkach.

Stala sie tragedia, zgineli ludzie. Wyciagnijmy z tego jednak jakies wnioski.
RIP[*]
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez el_misios » niedziela, 18 cze 2006, 15:21

wielka tragedia [*] szkoda chłopaka i dziewczyny a niewiadomo co z 3 osobom
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez Kisiel » niedziela, 18 cze 2006, 15:25

Ja zazwyczaj próbuje wychodzić z założenia ze nie ma na rajdach bezpiecznych miejsc. Zawsze i wszędzie coś moze dolecieć i z związku z tym staram sie miec oczy dookoła głowy.

Nie ma sensu napieprzać teraz na organizatora, bo by wychodziło na to że ON jest naszym OPIEKUNEM i ma nam zapewnić 100% bezpieczeństwo.
To MY (organizator i kibice) tworzymy rajd i musimy się uzupełniać, ale jak wiadomo rzeczywistość jest inna. Część kibiców ma daleko w dupie organizatorów i to samo w drugą stronę.

(*).....(*)
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Banan » niedziela, 18 cze 2006, 15:36

padre2006 napisał(a):a jakim cudem jedna z zalog uderzyla w kombajn??

W Zarzycy, kawaleczek przed hopa bylo szybkie podbicie. Astra, czy co to tam bylo poleciala prosto, a na poboczu stal kombajn. W koncu wioska, nie ? W Astrze (?) caly przod rozwalony, kombajn zbytnio nie ucierpial. Najlepsze jest to, ze kierowca mnie zna, nie wiem skad...

Ale nie czas teraz na opowiadanie wrazen po rajdzie... [*] :(
Ostatnio edytowano niedziela, 18 cze 2006, 19:04 przez Banan, łącznie edytowano 1 raz
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Matador » niedziela, 18 cze 2006, 15:50

<*> <*> <*>

Według RMF FM auto wypadło z trasy na zakrecie... :|
Ostatnio edytowano niedziela, 18 cze 2006, 15:52 przez Matador, łącznie edytowano 1 raz
Matador
A5

Postprzez stachniak14 » niedziela, 18 cze 2006, 15:51

Banan napisał(a):

W Zarzycy, kawaleczek przed hopa bylo szybkie podbicie. Astra, czy co to tam bylo poleciala prosto, a na poboczu stal kombajn. W koncu wioska, nie ? W Astrze (?) caly przod rozwalony, kombajn zbytnio nie ucierpial ;). Najlepsze jest to, ze kierowca mnie zna, nie wiem skad...

To nie był do końca kombajn znany każdemu z nas....to był kambajn chyba do ziemniakow i sporo taki różni sie chociażby posturą od zwykłego...

wielka tragedia :(
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez MSG Racing » niedziela, 18 cze 2006, 16:17

Jak to mówił Kankunan. "Jeżeli dochodzi do wypadku w miejscu gdzie soją ludzie to znaczy, że tych ludzi nie powinno tam być"
Trudno jest wskazywać kto jest winny. Na pewno na pierwszym miejscu kibice bo powinnni przewidzieć ze moze coś się stać.
Safety powinno też, już jak tylko widzi, że się kierują w złe miejsce powinno reagować. Wiem, że to cieżkie (sam czasami upominam choć nie jestem z safety) ale powinni. Nie wiem czy nie powinni nawet przeganiać.
A organizator który przejeźdża trasę przed startem pierwszej załogi nic nie zrobi bo bądą stać dobrze a jak przejedzie to wlezą przed taśmę.
Trudny temat.

<*>
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Kruk » niedziela, 18 cze 2006, 16:29

Może ktoś był w okolicy tego wydarzenia i jednoznacznie rozwieje wątpliwości , czy było to za hopką , czy na zewnętrznej zakrętu :roll: :?:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez MSG Racing » niedziela, 18 cze 2006, 16:34

Z tego wyczytałem w komentarzach na rallyonlina za hopką. A nieszczęsna dwójka SIEDZIAŁA!!!
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez skateman » niedziela, 18 cze 2006, 16:38

Banan napisał(a):

W Zarzycy, kawaleczek przed hopa bylo szybkie podbicie. Astra, czy co to tam bylo poleciala prosto, a na poboczu stal kombajn. W koncu wioska, nie ? W Astrze (?) caly przod rozwalony, kombajn zbytnio nie ucierpial ;). Najlepsze jest to, ze kierowca mnie zna, nie wiem skad...

To jest łukasz Adamów ze Stronia Śląskiego, znajomy Furtiego, wiec stad cie pewnie zna....

Na hopce w zarzycy tez ludzie stali niebezpiecznie... mimo ze prosto poszedl Trojan...
skateman
A6

Postprzez Kruk » niedziela, 18 cze 2006, 16:42

MSG Racing napisał(a):Z tego wyczytałem w komentarzach na rallyonlina za hopką. A nieszczęsna dwójka SIEDZIAŁA!!!

Tam też ktoś coś mówił o tym że to rzekomo było na zakręcie :roll: .

--------------------------------------------------

Wszędzie podają że to było za hopką.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
Kruk
A6

Postprzez skateman » niedziela, 18 cze 2006, 16:53

zdjecie kilkadziesiat minut po zdarzeniu.... to bylo zupelnie gdzie indziej....

Obrazek

:(

Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 18 cze 2006, 17:09 przez skateman, łącznie edytowano 2 razy
skateman
A6

Postprzez Kruk » niedziela, 18 cze 2006, 16:55

Na tym zdjęciu nic nie widać :? . Nie chodziło o to że się nie otwiera , tylko że niczego na tym zdjęciu nie widać :roll: .
Ostatnio edytowano niedziela, 18 cze 2006, 17:03 przez Kruk, łącznie edytowano 1 raz
To córka mojego kolegi.
Kruk
A6

Postprzez rallyfan2 » niedziela, 18 cze 2006, 16:56

Nie bede madrowal ale kazdy odpowiada za siebie . Sam staram sie stac w bezpiecznych miejscach , ale nie zawsze da sie tego uniknac .Kazdy kibic na rajdzie podejmuje ryzyko ze moze zginac lub zostac ranny . Organizator wszystkiego nie do pilnuje i jak ktos madrze wspomnial ludzie czesto wychodza przed same rajdowki .NIe ma ich w czasie przejazdu organizatora Wydarzyla sie tragedia , zginely 2 osoby .Szkoda tylko ze media znowu beda mialy temat Nr 1 i wykorzystaja to przeciwko rajdom
rallyfan2
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM