39 Rajd Barbórka Cieszyńska 2013

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Re: 39 Rajd Barbórka Cieszyńska 2013

Postprzez viper » sobota, 16 lis 2013, 17:55

Sebekrally napisał(a):
viper napisał(a):
Sebekrally napisał(a):Łata udowodnił kilku "miszczom" którzy nie mogą się doczekać przyszłorocznych startów w RSMP, że Lancer na małej zwężce jest szybszy od Type-R i C2. :lol: :lol:

Nic nie udowodnił, bo nie wiesz jakie warunki były na drodze, a Wisła ma mocno zasyfione drogie wiec 4 łap ma duża przewagę. Nie skąd ten łata jest ale wcale bym się nie zdziwił jak by był z okolic rajdu.

Taa przez cały sezon w RPP świeciło słońce i dopiero na Cieszynce był syf a Łata tam po odcinkach po bułki 2x dziennie jeździ, dodatkowo ma nitro i napędzanu śmigłwm zapas, Viper błagam nie pisz bzdur. Mamy kilku asów, a zwłaszcza moi ulubieńcy reklamujący rajdową szkołę :lol:
Nic bardziej mnie nie nie irytuje niż przechwałki w mediach i opowiadanie głupot że auto słabe przez co trudno się nim jeździ itp.

Głupoty to ty opowiadasz, bo na jakiej podstawie twierdzisz , ze lancer na zwezce jest wolniejszy od c2. Pojęcia widzę nie masz jak mogą wyglądać te same odcinki w lipcu i w listopadzie. Obejrzyj filmy które się pojawia za chwile i pogadamy czy tak czysciutko byłona rajdzie.
viper
S2000

Postprzez Zoe » sobota, 16 lis 2013, 17:56

Wydawało mi się, że zera mają już cisnąć, a alfabety turystycznie :)

Co do Łaty to Cieszynka to jakiś jego przebłysk? Ja pamiętam tylko jak na memoriale poszedł w drzewo na bloku. Chyba, że pomyliłem go z kimś innym...
Zoe
A5

Postprzez kremer » sobota, 16 lis 2013, 18:02

Po tylu latach nieobecności w rajdach, klepać Habaja na niektórych oesach, który jedzie znanym i mocnym E9 to naprawdę szacunek :!:
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez kostek45 » sobota, 16 lis 2013, 18:10

A ktoś próbował cokolwiek poczytać na temat wypadku 000?
Odcinek specjalny nr 4 został odwołany po wypadnięciu załogi jadącej jako "000", która omijała psa. Jego trzeci przejazd najprawdopodobniej zostanie rozegrany.
kostek45
A5

Postprzez Sebekrally » sobota, 16 lis 2013, 18:34

Viper masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem czy piszesz by nabić se posty? Nie ja twierdzę że C2 jest szybsze tylko zawodnicy jeżdzący Lancerem i kilku znawców z tego forum :roll:
Sebekrally
A5

Postprzez rafal85 » sobota, 16 lis 2013, 18:57

Zoe napisał(a):Wydawało mi się, że zera mają już cisnąć, a alfabety turystycznie :)

Co do Łaty to Cieszynka to jakiś jego przebłysk? Ja pamiętam tylko jak na memoriale poszedł w drzewo na bloku. Chyba, że pomyliłem go z kimś innym...

Chyba jednak go z kimś mylisz. Łata w tym roku zdobył tytuł mistrza grupy N w wyścigach górskich.
rafal85

Postprzez viper » sobota, 16 lis 2013, 19:10

Sebekrally napisał(a):Viper masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem czy piszesz by nabić se posty? Nie ja twierdzę że C2 jest szybsze tylko zawodnicy jeżdzący Lancerem i kilku znawców z tego forum :roll:

Tak pokaz mi tych znawców i pogadamy, bo na razie piszesz jak tabloid tzn. Przyjaciel gwiazdy powiedział ...
Lancer w pełnej specyfikacji N zabija r2 na na 1o km oesowych ( zobacz różnice w rsmp) wiec jasne ze z rpp musi byc wolniejszy. Pytanie tylko o ile ale nie wierze zyby był wolniejszy od r2 oczywiście biorę pod uwagę tylko samochody.
P.s
Przeczytaj sobie wypowiedz Habaja po rajdzie tam jest wszystko o warunkach :) znawco zanim coś napiszesz na temat wyników, bo na rajdzie kolego to najlepiej byc zanim się coś ocenia, a w Gdyni na pewno masz inne warunki :)
viper
S2000

Postprzez Zoe » sobota, 16 lis 2013, 19:28

rafal85 napisał(a):Chyba jednak go z kimś mylisz. Łata w tym roku zdobył tytuł mistrza grupy N w wyścigach górskich.

Racja. Przepraszam, za babola.
Pomyliłem z (nie wiem czemu) Tomaszkiem.

A z czystej ciekawości - z czego ma wynikać przewaga EVO na małej zwężce nad C2? Mocowo Lancer na małej zwężce ma może 230? A C2 MAX 200. Lancer waży 1500kg, a C2 MAX 1000...
Zoe
A5

Postprzez viper » sobota, 16 lis 2013, 19:29

Zoe napisał(a):
rafal85 napisał(a):Chyba jednak go z kimś mylisz. Łata w tym roku zdobył tytuł mistrza grupy N w wyścigach górskich.

A z czystej ciekawości - z czego ma wynikać przewaga EVO na małej zwężce nad C2? Mocowo Lancer na małej zwężce ma może 230? A C2 MAX 200. Lancer waży 1500kg, a C2 MAX 1000...

Z napędu na 4 koła przy dużym syfie Habaja się wypowiedział o warunkach, a na filmach z rajdu to pewnie lepiej będzie to widać.
viper
S2000

Postprzez Zoe » sobota, 16 lis 2013, 19:34

viper napisał(a):
Zoe napisał(a):

Z napędu na 4 koła przy dużym syfie Habaja się wypowiedział o warunkach, a na filmach z rajdu to pewnie lepiej będzie to widać.

No to w takiej sytuacji rozumiem, ale nie wierzę, że na suchym, w miarę bezsyfnym asfalcie zmulony lancer będzie szybszy.

EDIT: Co z Tomkiem Curyło?
Zoe
A5

Postprzez viper » sobota, 16 lis 2013, 19:43

Zoe napisał(a):No to w takiej sytuacji rozumiem, ale nie wierzę, że na suchym, w miarę bezsyfnym asfalcie zmulony lancer będzie szybszy.

EDIT: Co z Tomkiem Curyło?

Nie no jasne ze przy czystym asfalcie to inna jazda, ale w takich warunkach 4 na 4 to przewaga
viper
S2000

Postprzez martenzyt » sobota, 16 lis 2013, 20:06

Kurcze jak dla mnie kapitalny rajd tylko troszkęmało Os'ów. Smorawiński - z zewnątrz nie wyglądało to na piekielnie szybko ale jednak było. Szacunek dla niego. Frycz.... gościu, który jest dobrą firmą bo i dojeżdża do mety i z reguły walczy o miejsca w czołówce rajdu. Szkoda, żę nie ma go na stałe w RSMP.
martenzyt
N3

Postprzez Sebekrally » sobota, 16 lis 2013, 20:07

Ręce opadają Viper...
Mam ogromną prośbę zanim zaczniesz się udzielać naucz się po pierwsze czytać ze zrozumieniem, po drugie nie wkładaj mi w usta słów przeze mnie nie wypowiedzianych. Po trzecie jak odłożysz na bilet z kieszonkowego zapraszam do Gdyni to jest bardzo ładne miasto 8)
Zaczynając od początku wśród kierowców (mam na myśli jednego) startujących Lancerami w RPP i części osób na tym forum panowało do dotychczas przekonanie że Lancer na małej zwężce jest wolniejszy od Type R, i C2 bo ma ok 230km. A jak wiadomo ma on jeszcze ok 400Nm momentu obrotowego, który jest kluczowy jeśli chodzi o tak nieistotny element rajdowej jazdy jak przyspieszanie. Syf był już np na rajdzie Świdnickim i Dolnośląskim i kierowcy ww. Aut nie nawiązywali walki z czołówką RPP i dopiero Damian Łata pokazał że się da dojechać ze sporą przewagą w "generalce" i nad drugim zawodnikiem w klasie. Mam nadzieję że już wszystko zrozumiałeś bo jaśniej już nie mogę wyrazić swoich myśli.
Sebekrally
A5

Postprzez Zoe » sobota, 16 lis 2013, 20:18

Sebekrally napisał(a):Ręce opadają Viper...
Mam ogromną prośbę zanim zaczniesz się udzielać naucz się po pierwsze czytać ze zrozumieniem, po drugie nie wkładaj mi w usta słów przeze mnie nie wypowiedzianych. Po trzecie jak odłożysz na bilet z kieszonkowego zapraszam do Gdyni to jest bardzo ładne miasto 8)
Zaczynając od początku wśród kierowców (mam na myśli jednego) startujących Lancerami w RPP i części osób na tym forum panowało do dotychczas przekonanie że Lancer na małej zwężce jest wolniejszy od Type R, i C2 bo ma ok 230km. A jak wiadomo ma on jeszcze ok 400Nm momentu obrotowego, który jest kluczowy jeśli chodzi o tak nieistotny element rajdowej jazdy jak przyspieszanie. Syf był już np na rajdzie Świdnickim i Dolnośląskim i kierowcy ww. Aut nie nawiązywali walki z czołówką RPP i dopiero Damian Łata pokazał że się da dojechać ze sporą przewagą w "generalce" i nad drugim zawodnikiem w klasie. Mam nadzieję że już wszystko zrozumiałeś bo jaśniej już nie mogę wyrazić swoich myśli.

500kg masy nie robi Ci różnicy, np na hamowaniu albo przyspieszaniu?
Zoe
A5

Postprzez rafal85 » sobota, 16 lis 2013, 20:32

OS2 Leszna : Gryc 7:46.9 - Łata 7:47.2
OS3 Goleszów: Gryc 7:36.2 – Łata 7:39.7
Różnice niewielkie.
rafal85

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM