Rajd Zamkowy

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » środa, 9 lis 2005, 11:41

szirer205xs napisał(a):A moze poprostu peugeot stwierdzil ze walnie darmowa reklame dla sponsorow ktorzy dawali kase caly sezon a neistety zrobila sie z tego mala szopka :/ zupelnie nie wiem czemu...

Wiesz w tym roku to Pele i Adamus jeżdżą w PSP i wypadało by ich poinformować że ktoś w ich pugi wsiada,a w taki sposób to wszyscy oczy zrobili widząć listę zgłoszeń a na samym rajdzie zonk jak zobaczono w znajomych Barwach dwie inne załogi. Sprostowanie Metpola jest do tego że, zaczęły chodzić pogłoski jakoby Metpol miał sponsorować Kajtka więc Metpol tylko sprostował

Chociaż i tak uważam że w Pugu niema zdrowej atmosfery.
Kajetanowicza widzę w S1600 ale wolałbym aby Novol wynajął mu coś prywatnego. Lepiej będzie dla niego i całęgo zespołu. Autka jeżdżą któryś sezon i niewiem tak naprawdę czy są jako tako doinwestowane.
Mroowa
S2000

Postprzez rav » środa, 9 lis 2005, 19:48

Slee_ napisał(a):Auto Rav'a sie ponoc pali za meta stop :( Wiecie cos wiecej??

Przetarła się osłona termiczna na kolektorze i przypaliła się płyta pod silnikiem. Przyczyna awarii była inna.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez pigal » środa, 9 lis 2005, 22:52

rav jechales przed nami i nie widzialem twojego wyjscia z plyt na asfalt ale nasz szpier mowil ze konkrtnie przylozyles spodem i ladowanie tez bylo twarde i do mety troche juz wolniej jechales.prawda?
pigal
pigal
N2

Postprzez rutino78 » czwartek, 10 lis 2005, 00:05

na filmie z www rava widac ze dupło, a obrotomierz przez chwile miał chyba 10tyś rpm
rutino78
N3

Postprzez rav » czwartek, 10 lis 2005, 20:17

Ja dupnięcia za bardzo nie czułem. Chwilę później motor przerwał mi przy 6400 (odcięcie 6800). Byłem tym zaskoczony, więc niezbyt dokładnie zmieniłem bieg. Podobnie jak na wawelskim weszła 2-ka zamiast 4-ki. Silnik zakręcił się 8000. Od takich obrotów nie powinno się nic stać. Rozebraliśmy silnik, i okazało się, że wałek wydechowy odczepił się od kółka (pękła śruba). Przyczyną mogła być hopa. Wałek mógł być naruszony po poprzedniej mocnej redukcji ze strzałem ze sprzęgła. Możliwe też, że silnik przerwał z innego powodu (od startu świeciła się lampka komputera). Mogło paliwo odpłynąć na hopie. Na szczęście nie jest trudno o głowicę do megane. W poniedziałek pierwsze testy.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez piter306 » czwartek, 10 lis 2005, 22:04

Obserwując twoje starty w tym roku nasuwa się myśl, że seryjna skrzynia i silnik są dla ciebie "za miękkie", wywal to, idź na całość i poskładaj auto na częściach z kit-cara :wink:
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez sumo » czwartek, 10 lis 2005, 23:01

heh, dokladnie

no i chcialem dodac, ze mialem okazje poznac RAV'a kolo biura w sobote rano, szkoda ze nie zdazylem Cie zobaczyc na oesie.
sumo
N4

Postprzez slick » piątek, 11 lis 2005, 11:12

rav,po obejrzeniu Twoich onbardów już wiem że jeździć to Ty nie potrafisz ale wytłumacz mi jeszcze jednę rzecz...na pierwszym oesie zamkowego przed pierwsza szykaną rzucałeś autem jak na szutrze :lol: napisz w jakim celu :?: :lol:
slick

Postprzez Mroowa » piątek, 11 lis 2005, 12:11

Slick:
krytykować umiesz a gdzie można Twoją jazdę zobaczyć ?
Mroowa
S2000

Postprzez slick » piątek, 11 lis 2005, 12:56

nie krytykuję tylko stwierdzam fakty
slick

Postprzez rav » piątek, 11 lis 2005, 14:06

Od długiego czasu planuję założyć sekwencyjną skrzynię. Wiąże się to jednak z dużymi kosztami. Używaną można kupić za 2500E, do tego przełożenie główne (większość tych skrzyń jeździło w pucharowych wyścigówkach). W perspektywie sezonu (mam już 3-cią seryją skrzynię biegów, a ostatnio z powodu skrzyni zarżnąłem 2 silniki) interes by się opłacał, bo podobno sekwencja jest na tyle mocna, że wytrzymuje sezon bez regeneracji.

Na tej szykanie wypadł w pole Bartek Grzybek, a Grzesiek Harlos wypakował w słup. Jak widać też miałem tam problemy, ale jakoś sobie poradziłem. Straciłem może pół sekundy, może sekundę. Hamowanie było przez szczyt. Trudno jest znaleźć odpowiedni punkt hamowania, nie widząc zakrętu. Nie da się tego dokładnie wymierzyć jadąc 50km/h na zapoznaniu. Poza tym na asfalcie leżało sporo kamyków, które wytrącają auto z równowagi. Jeśli jedno koło poślizgnie się na takich kamykach samochód ma tendencje do obracania się.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez Robecki » sobota, 12 lis 2005, 01:16

slick-owi gratulujemy .... rozumu :? Człowieku zastanów się co piszesz. Ile Ty masz lat :?: Ciekawe czy jechałeś kiedyś samochodem :?: :D Mam nadzieję że pokażesz nam jak TY umiesz jeździć :evil:

PS do rav-a: Pozdrawiam kolege z AK Polskiego i życze powodzenia w dalszych startach :!: :)
Robecki
N3

Postprzez slick » sobota, 12 lis 2005, 13:26

Robecki napisał(a):slick-owi gratulujemy .... rozumu :? Człowieku zastanów się co piszesz. Ile Ty masz lat :?: Ciekawe czy jechałeś kiedyś samochodem :?: :D Mam nadzieję że pokażesz nam jak TY umiesz jeździć :evil:

oj zdziwiłbys się...widzę że rav jest tu gwiazdą na tym forum i wszyscy wygłaszaja peany na jego cześć ale weź chłopie popatrz na tą jazdę i wtedy może podyskutujemy
pozdro
slick

Postprzez rutino78 » sobota, 12 lis 2005, 13:31

wygraj z nim rajd i wtedy krytykuj, na razie jestes smieszny
rutino78
N3

Postprzez rav » sobota, 12 lis 2005, 14:40

Od 3 miesięcy żeby wygrać ze mną rajd wystarczy dojechać do mety. Nie jest to wcale trudne. Jednak nie ulega wątpliwości, że wspomniana wcześniej szykana, a następnie partia szybkich zakrętów nad jeziorem z kończącym ją prawym oporem były przeze mnie ... na maxa.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM