36 Rajd Barbórka Cieszyńska

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez wrx » wtorek, 16 lis 2010, 21:52

a ja mam pytanie odnosnie 2oesu - czy przejscie przez glowna takie prawie na wprost to jest zaraz w centrum Nierodzimia??
wrx
N3

Postprzez abstraxi » wtorek, 16 lis 2010, 22:32

Tak, jakby jechać 2pasmówka od katowic w strone wisły, mija sie skoczów i jakies 3-4 km bedzie po prawej hermes (po lewej bedzie zjazd na stara droge do ustronia), to zaraz za sklepem trzeba skrecic w prawo, potem w strone nierodzimia/bładnic, mijamy szkołe po prawej, potem w lewo i tam jest to skrzyzowanie, tam jest taki kosciow - wyglada jak ryj świnski:D (bez urazy oczywiscie). Wsumie tam jest ciekawie, na przeciwko bedzie to miejsce gdzie z prostej wypadaja w lewo na szersza droge, moze byc ciekawie, bo tuz przed wjazdem mocno podbija. No i tez łatwy dojazd od skoczowa:)
ZM| http://www.abstraxi.com
abstraxi
N2

Postprzez Beret » środa, 17 lis 2010, 02:30

bardzo milo widziec tyle aut klasy a0 i n0 :)
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez s1quattro » środa, 17 lis 2010, 10:51

abstraxi napisał(a):Tak, jakby jechać 2pasmówka od katowic w strone wisły, mija sie skoczów i jakies 3-4 km bedzie po prawej hermes (po lewej bedzie zjazd na stara droge do ustronia), to zaraz za sklepem trzeba skrecic w prawo, potem w strone nierodzimia/bładnic, mijamy szkołe po prawej, potem w lewo i tam jest to skrzyzowanie, tam jest taki kosciow - wyglada jak ryj świnski:D (bez urazy oczywiscie). Wsumie tam jest ciekawie, na przeciwko bedzie to miejsce gdzie z prostej wypadaja w lewo na szersza droge, moze byc ciekawie, bo tuz przed wjazdem mocno podbija. No i tez łatwy dojazd od skoczowa:)

Od Mokate aż do stacji Grevling wszystkie skręty w prawo z dwupasmówki prowadzą do oesu :) Ja się dziś wybieram rzucić okiem na ten łącznik szutrowy na os Ochaby. Napiszę wieczorem czy warto się tam wybrać.
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez RallyMarco » środa, 17 lis 2010, 11:05

s1quattro napisał(a):
abstraxi napisał(a):Tak, jakby jechać 2pasmówka od quote]
Od Mokate aż do stacji Grevling wszystkie skręty w prawo z dwupasmówki prowadzą do oesu :) Ja się dziś wybieram rzucić okiem na ten łącznik szutrowy na os Ochaby. Napiszę wieczorem czy warto się tam wybrać.

Warto!;) Przed szutrem ejst prawy 90 po szybkim dojsciu do niego, potem za 100 metrów szybki prawy z podbiciem do prawy i lewy na ten szuter, 200 metrów i hopa, jak się stanie na poczatku szutru to wszystko widac jak na dłoni;)
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 17 lis 2010, 16:03

Tylko, że ten szuter jest tak dziurawy i nie równy że nie wiem czy tam jakąś sensowną prędkość uzyskają żeby skakać. Chyba, że zostanie wyrównany.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez s1quattro » środa, 17 lis 2010, 18:11

MSG Racing napisał(a):Tylko, że ten szuter jest tak dziurawy i nie równy że nie wiem czy tam jakąś sensowną prędkość uzyskają żeby skakać. Chyba, że zostanie wyrównany.

No więc miejsce całkiem przyzwoite, ale potwornie dziurawe... To raczej kawałek nadający się do Dakarowych testów. Jadąc tam dzisiaj cywilnym samochodem 10 km/h i tak było o wiele za szybko :( Moim zdaniem równanie tych potwornych dziur nie ma sensu, gdyż po przejeździe trzech załóg dziury zrobią się na nowo.
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez pagor » środa, 17 lis 2010, 20:40

A ja mam inne spostrzeżenia.
Jadąc dzisiaj ok 16 zapadał zmrok i padająca mżawka robiła z zabłoconych dróg niesamowitą ślizgawkę. Jeśli nie spadnie porządny deszcz albo nie będzie świeciło słońce to szacuję że nawet 45% załóg polegnie szczególnie na nierównych Ochabach.
pagor

Postprzez grzesio87 » piątek, 19 lis 2010, 00:08

MSG Racing napisał(a):Tylko, że ten szuter jest tak dziurawy i nie równy że nie wiem czy tam jakąś sensowną prędkość uzyskają żeby skakać. Chyba, że zostanie wyrównany.

dzis czwartek chodz prawie piatek:) jakby łacznik szutrowy byc wyrownamy to pewnie juz bylby.ktos sie orientuje? to miejce chyba cieszy sie najwiekszym zainteresowaniem wnioskujac po wypowiedziach na forum:)otwieram liste osob wybierajacych sie na "hope" :) i wpisuje sie jako pierwszy:)
grzesio87

Postprzez postmortem90 » piątek, 19 lis 2010, 00:20

drugi xD
http://cmr.rally-zone.pl Obrazek
postmortem90
N2

Postprzez RaLLyMaT » piątek, 19 lis 2010, 10:01

Byłem, widziałem (trochę pomagałem:P) ... nierówności na odcinku szutrowym w dniu wczorajszym zostały zniwelowane :)
a jeżeli zawodnicy będą miec jaja to może zobaczymy jakieś loty :P
RaLLyMaT

Postprzez zachu » piątek, 19 lis 2010, 10:32

też tam będę :wink:
zachu
A5

Postprzez szeler » piątek, 19 lis 2010, 10:40

Co jeszcze polecacie poza tym łącznikiem szutrowym? On-boardy widziałęm, ale może ktoś kto przejechał trasę mógłby doradzić. Dzięki z góry i do zobaczenia na oesach :)
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez RaLLyMaT » piątek, 19 lis 2010, 11:09

No niestety łącznik po dzisiejszym zapoznaniu będzie wyglądał mało interesująco ... z informacji od znajomych zawodników wiadomo mi, że ponownie tworzą się tam dziury :/
RaLLyMaT

Postprzez bociek » piątek, 19 lis 2010, 21:06

co polecacie na jutro poza lacznikiem??
bociek
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM