Rajd Agapit

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez shejkh » niedziela, 20 maja 2007, 12:01

Moim zdaniem jednak troche przesadzacie z tym ze puszczaniem gosci na koncu z mala przerwa jest takim super pomyslem.

Koszt startu w rajdzie dla zalogi gosc jest taki jak dla PZM i rola organizatora jest zapewnic wszystkim mozliwie jak najlepsze warunki. Mozna przewidziec ze szybkie n-ki beda doganiac maruderow z PZM i dalo sie to lepiej zorganizowac. Np puszczac przed goscmi dodatkowe "0". Swoja droga nie rozumiem jak Holka mogl blokowac Sei a Stanika honda oni byli puszczani na przemian z tym pucharem czy jak.

Nie wiem tez czy robienie takiego 2 ligowego serialu jest dobrym pomyslem - w czechach na rally srpintach moga punktowac wszyscy choc ranga serialu jest znacznie nizsza niz mistrzostw a koszty startu tansze. Puchar napewno zyskalby na prestizu i obsadzie jesli wszyscy mogli by punktowac. Rozumiem tez argumenty przeciwne ze Ci nowi tez maja ciag na wygrywanie i glod pucharow.

Zachowania Staniszewskiego nic nie usprawiedliwia. Jesli sa swiadkowie powiny byc kary i to wieksze niz dyskwalifikacja w tym tylko rajdzie. Chamstwa tolerowac nie mozna! Jesli to mu przejdzie ploazem to dopiero jest powod do bluzgania na PZMot - na nastepnym rajdzie moze kolesie sie lac regularnie zaczna.
Sa zawodnicy ktorym nie warto kibicowac. To jego drugi wybryk po dzwonie przed cieszynska barborka. Teraz chlopak sie podniecil mozliwoscia objechania Holka zbytnio.
shejkh

Postprzez kirloy » niedziela, 20 maja 2007, 12:03

to powyzej pisalem ja Kirloy - sorki automatyczne logowanie:(
kirloy
N3

Postprzez Sylwek_GSi » niedziela, 20 maja 2007, 12:21

ToKu napisał(a):

Teraz moje nagrody za widowiskową jazdę: Kuchar - bezapelacyjnie pierwsze miejsce, żadna hopa mu nie straszna, pięknie latał, a już hopa w Gołogórze to w jego wykonaniu było mistrzostwo świata. Drugie miejsce Staniszewski - też pięknie szedł, ale od Kuchara mniej widowiskowo.

Jeżeli chodzi o czterołapy to rozczarowaniem dla mnie był styl jazdy Hołka. Co prawda najbardziej ze wszystkich widowiskowo jechał moim zdaniem na żwirowni, ale dalej to już totalna padaka. Zwalniał przed hopami, więc jak na Enkę to słabiutko latał (w Bałągu w ogóle nie poleciał). No ale widać taktyka okazałą się skuteczna bo wygrał (z "małą" pomocą Hondy, ale co tam).

nikt tytułów oraz wygranych w rajdach nie przyznaje za najdłuższe skoki i najgłębsze boki, tylko za najkrótszy czas przejazdu !
Sylwek_GSi
A5

Postprzez ToKu » niedziela, 20 maja 2007, 12:30

Ja przyznaję! :)

Uśmiech Prezesa Odciśnięty w Szutrze za najbardziej widowiskową jazdę na miejscówkach na których prezes stał! :D

Czyli puchar UPOS

Tak nawiasem mówiąc, to ja zawsze kibicuję Hołkowi. Moi ulubieni kierowcy to zdecydowanie najbardziej Hołek, a potem Staniszewski i Oleksowicz. Oleksowicz to za to, że ma chłopak onboardy na sieci. A Staniszewski, to chyba straci pozycję po tym numerze z Hondą.

Nieładnie!

No ale, na Agapicie tym trzem kierowcom gwizdałem i machałem! Hołek wygrał i się cieszę, chociaż wczoraj, zanim usłyszałem o Hondzie, to trochę żałowałem, że jednak nie Stanik, bo lepiej (ładniej) jechał.

A Holo mnie rozczarował, bo jak wygrywał Polski 2005 to suuuper fruwał i łatał (Svedlund zresztą też i Kuzaj i Staniszewski)
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez www.rajdy.olsztyn.pl » niedziela, 20 maja 2007, 13:01

Panie "ToKu", jak byś nie wiedział to wydech odlaliśmy!

Paweł Dytko – „Może nasz wynik nie jest rewelacyjny, bo miejsce tuż za podium zawsze pozostawia niedosyt, ale i tak jesteśmy zadowoleni ze startu. Tych kilkadziesiąt kilometrów przejechanych w bojowych warunkach pokazało nam, co jeszcze jest do poprawienia w samochodzie i w naszej jeździe przed Rajdem Polski. Mieliśmy kilka przygód, na jednej z hop po długim soku zgubiliśmy wydech z tłumikami i katalizatorem, przez co straciliśmy płynność jazdy na tym odcinku. Przy okazji bardzo dziękujemy grupie kibiców, którzy zwrócili nam te elementy. Na osłodę pozostały nam puchary ufundowane przez rezydenta Olsztyna za piątkowy prolog, który – o dziwo – wygraliśmy pomimo tego, że jechaliśmy pełnymi bokami.”
"wolniej wolniej mamy przewagę"

www.Doktor-Abram.pl
www.rajdy.olsztyn.pl
N2

Postprzez ToKu » niedziela, 20 maja 2007, 13:06

A to sorki!

Naprawdę przepraszam za niesłuszne oskarżenia. Jest mi przykro i głupio. :cry:

Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko podać, że przed po OS 6 słyszałem na dojazdówce w Gołogórze od ludzi, co tam stali, że ktoś się pytał o wydech zgubiony na czwórce.

Jeszcze raz przepraszam, ale kiepski byłby ze mnie gawędziarz gdybym opowieści nie starał się nieco ubarwić.

A jak wam się podobała miejscówka "dwie duże hopy w Bałągu"?

Pozdrowienia i bez urazy proszę.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Kruk » niedziela, 20 maja 2007, 13:40

Może ktoś kto był i widział pierwszy odcinek potwierdzi moje domysły , że nieobecni na Agapicie byli: Piękoś (jego pilot jechał z Chmielewskim) , Mankiewicz , Czeredys , Kwiatkowski , Grąbczewski i Bednarski (jego dotychczasowy pilot wiózł Bałę :D ). Rosa przejechał tylko przez start :roll: :?:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez MARDRO » niedziela, 20 maja 2007, 13:54

PACHUTA dałes czadu
jestes COOL :!: :!: :!: :!: :!: :!:
>>>>>>>OPTOSCAN RALLY TEAM<<<<<<<
MARDRO

Postprzez Whitek » niedziela, 20 maja 2007, 13:57

ToKu napisał(a):Następnie udałem się na OS 7, na słynną i jak sądziłem po przeprowadzeniu wizji lokalnej, przereklamowaną hopę na Gołogórze. Hopa NIE JEST przereklamowana. Latają jak po Red Bullu. BARDZO widowiskowe i BARDZO godne polecenia miejsce. Nie jest to hopa tak wielka jak hopa na Gradkach (ostatni raz oglądana podczas Polskiego 2005), ale warunki do oglądania lepsze. Tuż za hopką też jest ciekawy odcinek trasy "partia zakrętów w otwartym terenie", co wygląda trochę jak Sołdany z Polskiego (na Sołdanah nie byłem, będę w tym roku, ale widziałem filmiki w necie stamtąd). Ogółem super miejscówka. Jak Kuchar skoczył i po lądowaniu się odbił, to ludzie za hopą od razu cofnęłi się ze 2 metry, a jak wcześniej szedł safety i mówił żeby się cofnąć to wszyscy go zlali. A jak pezie szły to dwa poszły po palikach z drutem kolczastym i prądem, na zewnętrznej tego lekkiego zakretu w lewo za hopą, tuż za którymi stali ludzie. Jak ludki zobaczyły co się dzieje, to zaraz sobie stamtąd poszli.

Dobrze ze wspomniales o zabezpieczeniu i kibicach. Wlasnie przez "zlewanie" safeciarzy malo brakowalo do zatrzymania odcinka. Zawodnicy bardzo sie skarzyli na mecie ze na pierwszej hopie kibice wlaza im pod kola.

Moja prosba na przyszlosc do Was jako swiadomych kibicow.
Kiedy widzicie sytuacje ze safeciarz nie moze sobie poradzic z "przewazajacymi silami wroga" pomozcie mu. Niech sam sie nie wydziera.
Wiadomo ze jest to maly konflikt interesow: kibic chce wszystko widziec z jak najblizszej odleglosci a safeciarz jest po to zeby komus takiemu nie stala sie krzywda.
Dlatego jeszcze raz prosze - pomagajcie safeciarzom. Moze dojdziemy do takiego etapu swiadomosci ludzi ze ochrona nie bedzie potrzebna bo ludzie beda wiedzieli gdzie mozna a gdzie nie mozna stawac (wiem - utopia).
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez Buncol » niedziela, 20 maja 2007, 14:01

ochrona :lol: nie wiem po co oni tam byli. nie robili nic, podobnie zresztą jak większość safeciarzy (nie wszyscy). W ogóle zabezpieczenie tego rajdu to porażka. Żeby na taśmach oszczędzać? :shock:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez ptakwrc » niedziela, 20 maja 2007, 14:06

no i MAŁYSZczycki jechal grzybkowa C2'ka :wink:
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Postprzez Whitek » niedziela, 20 maja 2007, 14:10

Nikt na tasmach nie oszczedzal.
Tu jest bardziej problem z safeciarzami ktorzy skladali sie w duzej mierze z "miejscowych" i ochroniarzy ktorzy przyszli odbebnic swoje jak na cieciowce.
Na hopie w koncu pojawil sie szef zabezpieczenia, porzucal "kurwami" i dopiero wtedy moglismy nie przerywac odcinka (uwierzcie ze bylo bardzo blisko) ...

Dlatego tak bardzo zalezy mi na tym zebyscie pomogli. Organizator nie jest w stanie zapanowac nad wszystkimi i byc w kazdym miejscu.
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez MARDRO » niedziela, 20 maja 2007, 14:11

A wszyscy mysleli ze Małyszczyckiego nikt nie pokona :o
>>>>>>>OPTOSCAN RALLY TEAM<<<<<<<
MARDRO

Postprzez cruz » niedziela, 20 maja 2007, 14:23

Dzwony z prologu Agapitu

Obrazek

Obrazek

Ktos wie czemu Krzyszycha dostal kare 5 min?
http://www.RallyAddict.pl Obrazek
cruz
N3

Postprzez Banan » niedziela, 20 maja 2007, 14:43

cruz napisał(a):Ktos wie czemu Krzyszycha dostal kare 5 min?

Ooo, nielegala, jade nielegala... ;).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM