Rajd Wisły

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez daryush » niedziela, 3 wrz 2006, 18:02

Jeśli chodzi Ci o wypadek na OS2 to posiadam takie zdjęcia:
http://www.szablony.wislanet.pl/rajd_wisly_06/PICT0067.JPG
http://www.szablony.wislanet.pl/rajd_wisly_06/PICT0068.JPG
http://www.szablony.wislanet.pl/rajd_wisly_06/PICT0069.JPG
http://www.szablony.wislanet.pl/rajd_wisly_06/PICT0070.JPG
Polecam pobierać na dysk, zamiast otwierać w przeglądarce, bo zdjęcia są dosyć duże...
daryush
N2

Postprzez kicia_pl1 » niedziela, 3 wrz 2006, 18:38

Ale tragicznie to auto wyglada po tym dzwonie, oby chłopcy szybko wrocili do zdrowia no i do rajdow
Ostatnio edytowano niedziela, 3 wrz 2006, 18:57 przez kicia_pl1, łącznie edytowano 1 raz
------------------SoGa Motorsport-----------------
kicia_pl1
N3

Postprzez RallyMAN » niedziela, 3 wrz 2006, 19:03

Kierowca Nowakowski wyszedł ze szpitala... Pilot jest nadal w szpitalu... nic wiecej nie wiem...
RallyMAN
A5

Postprzez Andrzej » niedziela, 3 wrz 2006, 19:10

el_misios napisał(a):Mam jeszcze pytanie co to było ztym Poganem.
Stałem na takim nawrocie on zatrzymał wyskoczył leciał do tylniej klapy potem do przodu myslałem ze chce zmieniac kolo krzyczał cos zatrzymajcie ich niewiem dokładnie i pojechał ??
to foto z miejsca gdzie sie zatrzymał.
Obrazek

Mi sie wydaje ze gdzies lekko wypakowal i ktos chcial mu oderwac zderzak z samochody bo z tego co widzialem (stalem przy tych ciasnych 90 troche nizej ,troche wczesniej niz 4 wykrzyknik na zamarskim) to mial ponadrywane jakos dziwnie te zderzaki.
Generalnie w miejscowce o ktorej pisalem powyzej troche sie dzialo.Chmielewski na recznym i prawe tylne kolo w rowie.Kilka niezlych ratowan m.in niebiesko bialego seja - zaczelo nimi rzucac na dojsciu , bok przednie prawe kolo w przepuscie.Myslalem ze sie przewroci jak mu kolo wpadlo do przepustu ale na szczescie nic takiego sie nie stalo.Klementowicz w BMW tez tam niekontrolowanym poslizgiem poszedl.
Potem 2 przejazdy na Debowcu najpierw na takiej ni to hopce ni to szcycie na zakrecie (5 wykrzyknik w WRC).Generalnie wszyscy z uwaga tylko Lanos nieciekawie.Juz go widzialem w nowiutkim plocie po wewnetrznej.Z jednego Puga odpadlo nadkole.Z daleka wygladalo troche jakby my sie opona posypala ( jechal na kapciu) ale jak pobieglem to podniesc to sie zawiodlem :D Nastepnie troche za 1 wykrzyknikiem w WRC.Wialo nuda. Kto jechal w Clio Williams?? Piekny samochod i ladna jazda.

PS.Jak otworzyc ten film z dzwona 206-tki??
Andrzej
A6

Postprzez Kostek » niedziela, 3 wrz 2006, 20:23

No to jo też uważom że rajdzik naprawdy fajny. byłech na 1,4,5 ale nijfajnij było na 4 byłech na nawrocie z łącznika szutrowego jakieś 500 metrów po starcie. Nawrót był rychtik łostry bo zerówki cofały jak go brały. Piyknie poszli Kuchar , Grzybek, Lubiak Habaj. Rucie zgaslo tam auto. Reszta niy wiedziała z kierej strony sie zabrac żeby nakryńcić. a przi wyjściu z nawrotu byłą był taki jakby wał i załorali w niego Mersiński i Piątkowski tak że zderzaki połomali. no i jeszcze pochwolić trza Mikołajczyka w seju bo tyż piyknie szeł. No to do zoboczynia na Barborce Cieszyńskij .
Kostek
N3

Postprzez martin.h » niedziela, 3 wrz 2006, 21:10

Andrzej napisał(a):Kto jechal w Clio Williams?? Piekny samochod i ladna jazda.

To był Robert Sługocki. Jeździł tym Clio w 2002 roku w MP, a w 2003 startował pucharowym pugiem w barwach InkTec'u. Niestety od sezonu 2004 pojawia się już tylko sporadycznie w PPZM.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez Anonymous » niedziela, 3 wrz 2006, 21:22

Tak dokladnie była to załoga : Slugocki\Tkacz naprawde zgadzam sie z Wami jechali super ! Wedlug mnie najlepiej w tych miejscach co stałem oni jechali oraz Typa Habaj dobrowolscy [ nie liczac czołówki] ! Z tego co wiem nie ukonczyli chyba rajdu ?
Anonymous

Postprzez kirloy » niedziela, 3 wrz 2006, 21:57

Dla mnie swietny rajd - 2 swietne miejscowki na 4. Na Wisle - zawsze da sie znalezc cos ciekawego. Moze to dlatego ze rajd prawie ze domowy wiec nie jestem obiektywny.
Poczatek Lipowiec na rozgrzewke '+' ze meta blisko.

Potem Debowiec - (feralne miejsce z ostatniej Barborki). Pogan wywinal baczka. Jakas zaloga chyba w 106 zaliczyla row - lecieli prosto w ludzi na blokach - naszczescie auto nie przeskoczylo rowu - za to ktorys kibicow uciekajac wpadl do stawu ;) na szczescie nie bylo gleboko (powyzej kolan). Wydawalo sie ze miejsce jest w miare bezpieczne - moze za rok trzeba troche otasmowac.
Na servisie wszyscy juz wyjezdzali zanim go znalezlismy - ale za to widzielismy jak pobijanego Cieslara prostowali.

Na koniec jeszcze sam start debowca - b. przyjemne miejsce wg mnie. Kilka zalog ostro bronilo sie kiedy postawilo je bokiem. Kuchar juz pelny luz i zabawa autem. Ktoras z 206tek(czerwona nie pamietam numeru ale z klasy gosc) - najpierw zalapala tam boka - a pozniej bylo widac na sasiednim zboczu zaliczyli wylot na lake robzbijajac plot (chyba ze trafili w brame;) - ale pojechali dalej. Wracajac z OSu obejrzelismy jeszcze Chmielewskiego ktory urwal przegub. BTW na Debowcu byla masa kapci - to chyba przez ten lacznik szutrowy z masa ostrych kamieni.

Ogolnie sporo ludzi, calkiem dobre zabezpieczenie - wygladalo jakby ktos z nimi porozmawial zanim poslal na OSy, nie oszczedzano tasm - a miejsca znane jako podwyzszonego ryzyka pomagali zabezpieczac policjanci. Do mety tez nie mozna miec zastrzezen. Moze MP za rok - ja nie jestem obiektywny ale chyba sie nalezy;)

W PP ciekawa walka - Habaj mimo agresywnej jazdy nie mogl sie urwac pogoni - czyzby specyfika tras nie byla dla niego optymalna.(ciekawe co mialy znaczyc te awaryjne na jednej petli).

Gratulacje dla tych co na mecie, szczegolnie dla local driversow, ci co nie dojechali - za rok bedzie lepiej;)

Jedyny minus to chyba wypadek zalogi Nowakowski/Kajanek. powrotu do zdrowia zycze.

ps. : Polonski chyba czasem zapiminal ze ta 0 to nie s1600;)
kirloy
N3

Postprzez np126p » niedziela, 3 wrz 2006, 22:58

np126p napisał(a):witam byłem na odcinku debowiec dwa przejazdy super miejscówka zarejestrowałeem dachowanie załogi nr 52 i wpadniecie do rowu i akcje wyciągania załogi nr 3 pozatym wpadtam golf 2 który niestety nie pojechał dalej oraz duzo zdjec mozliwe ze juz jutro beedzie to wszystko w necie zapraszam na www.np126p.prv.pl :D aha gratulacje dla załogi jadącej maluchem
jest juz galeria dostepna z wypadków oraz os 4 ,8 zapraszam jutro beda filmiki
atu pare przykładowych fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez rutino78 » niedziela, 3 wrz 2006, 23:53

byłem na 6os na tej hopce co el misios, mą babę mi sfotografowałeś :)
nie pamiętam nazwisk ale z reguły panowie jechało bardzo odważnie, mysle ze nie dao się tego zakrętu zrobić astrą szybciej niz kramarczyk. chyba mu fanklub założe :) clio z rozbitą szybą kierowcy chciało sie zabić ale mu nie wyszło :)
fiesta mnie goniłą po polu, pan kierowca nie wiedział czy chce nas okrążyć czy wracać na trasę i dupnął w te skutery.

zabezpieczenie bardzo mi się nie podobało. tuż przed autem kuchara jakiś kretyn kładł swoją komórkę na środku drogi żeby ładny filmik był. policjanci stali obok ale jakoby ich nie było. zaraz za hopką przy samej jezdni leżał sobie pan i czekał na zdjęcie życia...

poza tym to jeden z najlepszych dla mnie rajdów ale moge byc nieobiektywny:)
jak usłyszałem o tym wypadku nowakowskiego to mi sie odechciało tych rajdów całych...
S1600 w akcji to jest niesamowity widok, takie wsciekłe autko, lancery przy tym wysiadają
rutino78
N3

Postprzez ctrl_alt_delete » poniedziałek, 4 wrz 2006, 00:34

Andrzej napisał(a):Kto jechal w Clio Williams?? Piekny samochod i ladna jazda.

ładna ładna ale na ostatniej pętli w simoradzu ukręcił półośke bo mi to tak wyglądało.. Zresztą stalo sie to na długim 3 zacieśniającym sie zakręcie gdzie 50m wcześniej rowa zaliczyli wposmniana już przeze mnie załoga Kochanowski-Laren - Celiński, naraz samochód nie umiał jechac za bardzo pod góre.. za słaba szpera :? 8) heh był łomot z kontaktu półośki z asfaltem.. :lol:

BTW @NiszczPleji: na której pętli byłeś przy tym rowie Kochanowskiego? Bo ja tam byłem na ostatniej pętli i samochodu nie mogli zabrać na lawete bo rów im przeszkadzał i czekali na koniec rajdu.. :)
ctrl_alt_delete

Postprzez np126p » poniedziałek, 4 wrz 2006, 00:50

BTW @NiszczPleji: na której pętli byłeś przy tym rowie Kochanowskiego? Bo ja tam byłem na ostatniej pętli i samochodu nie mogli zabrać na lawete bo rów przeszkadzał i czekali na koniec rajdu.. :)
czesc kszy bylismy tam na 1 i 2 przejezdzie potem pojechalismy na piwko do skoczowa[/quote]
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez Pancin » poniedziałek, 4 wrz 2006, 10:17

Saruto napisał(a):Chmielewski znowu pechowo :( a co się stało z Klementowiczem?

Klementowicza widziałem ostatni raz na mecie OS6, gdzie po opisywanej tu hopce jako pierwszy nie odhamował się na mecie lotnej i nie zmieścił się w prawe winkiel zaraz za metą. Poszedł w łąkę z takim dużym uskokiem i wywalił spodem w ogromny kamień. Z tego miejsca odjechał, ale nie pojawił się na następnych odcinkach. Widziałem jak jakiś kibic pomykał z jego płytą spod silnika, która została na łące.

Ogólnie niezła miejscówka tam była. Jak ktoś chciał ciągnąć do samej mety lotnej nie miał szans dohamować do tego zakrętu. Mogli tą metę postawić 20m wyżej.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez Piotrek_Górki Wielkie » poniedziałek, 4 wrz 2006, 10:47

Teraz moje 3 grosze odnośnie rajdu.

PIĄTEK:
byłem na bk od 10 ale zaraz dostałem newsa ze na bładnicach rozkładają sie Lubiak, maciejewski i Bendarski, no to hop do autka id czym predzej na bładnice. maciejewski pierwszy raz wsiadł do Polo,i pierwsze przejazdy bardzo spokojnie, ale po 10tym przejedzie juz było gruuubo. ze znajomych kręcili sie tam: Kajtki, Doskocz, Asia Madej, Ruta.

18:00 start pare pogawedek z zawodnikami i do domku

SOBOTA:

Os Lipowiec 1
dojscie do L2 przed metą.
Stanelismy z tyłu by widziec kto gdzie hamuje. Maciejewski w porównaniu do innych zaczoł hamowac o 50m przed zakretem.. Miejsce takie sobie...

Os Cisownica 1
Miejsce dachowania Nowakowskiego
Przyjchalismy akurat gdy karetka dojezdzała,i mielismy zostac na tym os na nastepny przejazd ale nie chcialo nam sie czekac i pojechalismy na..

os Dębowiec 2
Pech chciał ze na dojazdówce stali misie z suszarką. Po negocjacjacj zamiast mandatu 200zł i 6 pkt dostałem tylko 50zł za... UWAGA zaśmiecanie drogi ;-)

ale do rzeczy

Miejscówka fajna bo było widac od satrtu az do lewego na "szuter" a potem kolo nas lewy do prawy hamowanie i lewy hak. Było ok. Habaj niezłą bombą poszedł,bez odejmowania,i grzybek tez piknie.

Os Zamarski 3
Mocne spadanie w lesie, ślisko jak cholera a potem lewy baaardzo długi z szerokim wyjściem. Kuchar meeega bok, Polówke było zajebiście słychac w tym lasku, Habaj ratowanie na mostku.

Os Debowiec 3
Sama końcówka załog od 69 wzwyż. prawy hak po wyjsciu z "szutrówki"
Jasiu chmielewsk tam stał mocno zawiedzony,i Maluszek pokazał jak sie pokonuje nawroty ;-)

PODSUMOWANIE:

Ogólnie rajdzik ok, mam nadzieje ze w przyszłym roku bedzie zaliczanu jako RSMP.

+
nienajgorsza obsada
Ciekawe odcinki
Safety men
Podoga

-
Cyrk z parkingami (brak wcześniejszych informacji)
Pani Dyrektor rajdu- starsznie wredna

Pozdrowienia dla ludzików z forum ktorych poznałem :lol:
Kajtka w Subaru mamy i za Niego kciuki trzymamy
Piotrek_Górki Wielkie
N1

Postprzez boss » poniedziałek, 4 wrz 2006, 10:55

mi sie opowiadac nie chce..... macie tu filmik....good fun i prosze o jakies komentarze... 8) 8)

http://....de/files/31898520/HOP ... Y.wmv.html
boss
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM