02 Rajd Swidnicki Krause

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 16:18

padre-mk3 napisał(a):zreszta mniejsza o to.zginal czlowiek,zaloga jest ranna.trzeba wyciagnac jakies konsekwencje teraz.

Zginął człowiek i załoga ranna ale nawet jakby stadu ludzi zgineło to by nic sie nadal nie stało. Będą mówic o tym pół roku, może rok a potem to niknie z naszej pamięci. Zostanie w pamięci rodziny i maniaków rajdowych których w dzisiejszych czasach jest 15% z kibiców na rajdach.

Moim zdaniem.
Prawdziwy maniak rajdowy to nie czeka na dzwonek a czeka na to, aż przejedzie koło niego "warczące" auto które już ma rozgrzane klocki hamulcowe oraz czuć spalonym olejem.

A zwykły kibic.
Czeka na dzwonek i czeka na to by jak najszybciej przejechały auta. Bo on nie idzie po to by pooglądać bo kocha auta i rajdy tylko po to bo mu sie nudzi w domu albo wyciagneli go znajomi bo powiedzieli, ze będzie dobra impreza.
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
"Ryzyko istnieje dopóki istnieje ten sport"
M.Stoklosa
N2

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 21 cze 2008, 16:22

Wszystkich takich pismaków i reporterów nie powinni wpuszczac na odcinki,dlatego że sieją zamęt filmując i puszczając to pozniej w TV.
Pół biedy jakby jeszcz eobiektywnie do tego podeszli...ale jak znam życie na 90% pojawią sie pierdoły na anetnie TV nie mające wogóle z rzeczywistoscia wspólnego cokolwiek.
Stop takim TV na rajdach.

tu jest jeszcze jedno foto; http://www.motorsport.c0.pl/images/krau ... use08.html

Naprawde po aucie widac co sie stało,kibic stojac w takim miejscu miał zeroszans.auto poszło wprost na słupa co widac po uszkodzeniach.

Zastanawia mnie gdzie były safety?
Chyba nikt mi nie powie że nikt myslacy chodziasz troche nie pozwoliły na takim zakręcie w dodatku jak kolega wyżej pisal 6-kowym i podpijajacym stac komus przy samym słupie.wystarczy sobie tylko pomyslec co bedzie jak auto wywali w pewnym momencie i ktoś pojdzie na tego słupa.Wnioski nasuwają się same.

P.S: w Czechach też tragedia i to podwójna :(
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 16:25

Obrazek
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez Mroowa » sobota, 21 cze 2008, 18:05

No pokazywali na TVP 3, mam ochotę normalnie napisać do tych wszystkich mediów... jak nie mówią o rajdach to niech też nie robią sensacji z tragedii. Na TVP 3 pierwsza informacja w Newsach !, a jakoś zawsze ostatnia jest albo... o 3 w nocy... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Mroowa
S2000

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 18:28

Do czasu kiedy będę żył chyba będę powtarzał.
GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC.
Potrafią opublikować takie rzeczy :roll: :roll:

Rozmawiałem z kilkoma znajomymi i mówili mi, że przez całą akcje ratowniczą jak i zaraz po zdarzeniu była tam taka cisza, że było słychać tylko odginające sie blachy od auta no i inne auta.... :roll:
Straszne to wszystko...
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez Bujaka Jamajka » sobota, 21 cze 2008, 19:15

Pokazywali na Tvn wiadomośc ze Świdnickiego... Wkur...ją troszkę ale nie najeżdżali na organizatora... Tvn stwierdził że to czysta ludzka głupota i wypadek... Ale nie powiedzieli że gośc był pijany... i że stał przed taśmą ... :roll:

EDIT: Dzięki :wink: taki drobny błąd się wkradł ...
Ostatnio edytowano sobota, 21 cze 2008, 19:25 przez Bujaka Jamajka, łącznie edytowano 2 razy
"RWD jest jak SEX, po co jeździć na ręcznym skoro można dać w pizdę" ...

Zdobysław Bucki fotografia rajdowa (i nie tylko) :)
Bujaka Jamajka
N3

Postprzez subaru_girl_bc_90 » sobota, 21 cze 2008, 19:22

Bujaka Jamajka napisał(a):Pokazywali na Tvn wiadomośc ze Świdnickiego... Wkur...ją troszkę ale nie najeżdżali na organizatora... Tvn stwierdził że to czysta ludzka głupota i wypadek... Ale nie powiedzieli że gośc był pijany... i że stał za taśmą ... :roll:

chyba przed tasma :roll:
a co tu duzo mowic o safety, goscie na oesie swidnickim przywiezli sobie pizze i to centralnie na oes...
n/c
subaru_girl_bc_90
N3

Postprzez thydisease » sobota, 21 cze 2008, 19:33

no coz... wrazen sporo. pierwszy os, na ktory sie wybralismy, to wlasnie felerne kamionki. najpierw dzwon zalogi nr 2, a pozniej tragedia. z tego co czytam, to tylko i wylacznie wina samego kibica i organizatorow, bo jak mozna stac przed slupem? przeciez to debilizm do n'tej potegi! co do safeciarzy... no coz sila go przeciez nie zawina. nasowa sie zatem pytanie... gdzie do cholery jest policja? wiem gdzie... byli na poczatku os'u w rzeczce i tam szczekali, ze ktos zle zaparkowal samochod... po prostu bieda! najbardziej poszkodowana, w tej sutuacji, jest zaloga, ktora niestety bedzie zyc ze swiadomoscia, ze kogos zabili. jezeli mowimy o mediach... to faktycznie straszne sepy, mowa o ludziach, ktorzy nie sa zwiazani z tym sportem i szukaja tylko sensacji... raz jeszcze bieda! rajd napewno przejdzie do historii, szkoda, ze tragicznie
http://tomaszscibior.blogspot.com/ - nie tylko rajdy
thydisease
N3

Postprzez thydisease » sobota, 21 cze 2008, 19:33

subaru_girl_bc_90 napisał(a):
Bujaka Jamajka napisał(a):Pokazywali na Tvn wiadomośc ze Świdnickiego... Wkur...ją troszkę ale nie najeżdżali na organizatora... Tvn stwierdził że to czysta ludzka głupota i wypadek... Ale nie powiedzieli że gośc był pijany... i że stał za taśmą ... :roll:

chyba przed tasma :roll:
a co tu duzo mowic o safety, goscie na oesie swidnickim przywiezli sobie pizze i to centralnie na oes...
n/c

juz nie przesadzajmy, dostali pizze od jakichs typow z osiru, poza tym pilnowali ludzi i ostrzegali przed samochodami, a to, ze jakies stare purchle i inne buractwo nie chcialo sie sluchac, to juz inna sprawa
thydisease
N3

Postprzez subaru_girl_bc_90 » sobota, 21 cze 2008, 19:52

No to moze tamci... ale sama gadalam z gosciem, ktory mi powiedzial, ze oni sa tam przez przypadek (byli zupelnie od czegos innego) i ze rano ich przywiezli, dali plastrony, plakietki i nawet nie powiedzieli kiedy maja gwizdac...
Sorry to raczej nie najlepiej swiadczy o organizatorach :/
subaru_girl_bc_90
N3

Postprzez thydisease » sobota, 21 cze 2008, 19:58

subaru_girl_bc_90 napisał(a):No to moze tamci... ale sama gadalam z gosciem, ktory mi powiedzial, ze oni sa tam przez przypadek (byli zupelnie od czegos innego) i ze rano ich przywiezli, dali plastrony, plakietki i nawet nie powiedzieli kiedy maja gwizdac...
Sorry to raczej nie najlepiej swiadczy o organizatorach :/

w takim razie wstyd dla organizatora...
thydisease
N3

Postprzez Góral » sobota, 21 cze 2008, 20:02

StoRally - byłbym wdzięczny jakby kolega trochę wytonował. Wydarzyła się tragedia, a Ty wstawiasz komentarze do każdej wypowiedzi, nikt nie wie po co. Zresztą nie pierwszy raz, ale tu już chyba przekroczyłeś granicę. Pominę kwestię, że z racji stylistyki i ortografii większości nie da przeczytać.

A wypadek? Nie pierwszy i nie ostatni. Także nie pierwszy na okręgówce tego klubu, statystycznie wypada im za ostatnie kilka lat 1 osoba rocznie. Smutne...i ktoś musi się chyba w końcu zastanowić nad tym dlaczego tak się dzieje. Żal każdego człowieka, niezależnie ile jego tzw. "winy" było w całym zdarzeniu.

Współczuję też załodze - chłopaki trzymajcie się :!:
"The only thing in the world worse than a fake Rolex is a real one" J. Clarkson
Góral
N2

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 20:16

Góral dobra wyluzuje zresztą znikam na troche czasu :lol: Więc nie będę pisał. Pozdrawiam
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez Mroowa » sobota, 21 cze 2008, 20:34

Jeżeli można przyczepić się safety, to naprawdę jak kiedyś było wzorowo to coraz bardziej to kuleje u Nas na Rajdach w Sokolcu byłem na Elmocie 2 auta safety i wszyscy w aucie siedzą... bo po co wyjść pogwizdać zadbać o to...

Pora dać w końcu prawdziwe pieniądzę za zabezpieczanie odcinków i konkretnych ludzi, którzy nie będą się bali zwrócić uwagę bo ich wygwizdają etc. ale czy to możliwe w kraju gdzie policjant musi wystrzelać cały magazynek w powietrze zanim będzie celował w przestępcę ... chyba nie.

Dlatego też dawno temu podziękowałem za Safety, nie ma co psuć sobie nerwów, dostaniesz 30zł, a nie daj boże coś się stanie to jeszcze winę na Ciebie zrzucą.

Inna sprawa to taka że jeszcze kilka lat temu dochodząc do OSu widziałem pełno plakatów wchodzisz tutaj na własne ryzyko, linia życia. Kibicu !!! etc. etc. teraz to jeszcze trochę to taśmy nie będzie widać na rejli.
Mroowa
S2000

Postprzez Ohlins » sobota, 21 cze 2008, 20:35

Ku**a a ja miałem jechać tym cieniasem rajd subaru.....wszystko dograne wpisowe itd itp i zostaje na 10 dni prze rajdem bez auta.... nie wiecie moze kto by wypozyczyl cc lub sc??? PILNE prosze o pomoc!!
przemekjawien@gmail.com
(0)697155-615
Ohlins
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM