laGadula napisał(a):1. Powinni byli ostrzec ,zwalniając nadjeżdżające załogi, o przeszkodzie na odcinku, lub powiadomić zabezpieczenie, aby informowali na starcie że jest niebezpieczna sytuacja i należy uważać. Jesli rajdówka wystawała na oes - wina załogi z niej, jeśli w rowie - pech tego który wypadł. Jak znam Jarka - ma 100% racji.
2. Odwrócona kolejność przynosi wiecej problemów niż korzyści. Widzialeś kiedyś JRC startujace przed WRC ? Widziałeś kiedyś N4 jadace na odcinku za autem z niższej klasy ? Widziałeś kiedyś N4 za autem S1600 (na szutrze) ? A co sie stanie jak taki kierowca z klasy np. N1 całe zycie jezdzi z przodu, bez kolein i nagle pojedzie na MP a tam... oooo co to koleiny ? Jakaś nowość dla kogos ze robią sie koleiny na rajdzie szutrowym ? Poza tym ile samochodów 4x4 startuje w PPZM ?
A do tego rajd PPZM jest dostepny dla kazdego kto chce , a nie tylko dla tych co maja całe zycie pod górę i trzeba ich puszczać przodem...
3. Napewno wieksze widowisko niż połowa stawki Pucharu wciskająca sprzegło w zakręcie (nie ujmujac nikomu)
4. Zawodnicy MP startujacy w KJS są klasyfikowani poza generalką , również w klasie gość , i mogą startować ja kazdy inny kto ma prawo jazdy i samochód i pieniadze na wpisowe - masz coś do tego ?
5. Pomysł jest tak durny że ten kto go nie rozumie widać zasługuje na taki tytuł....
1. Co do tego to nic nie powiem, nie wiem jak było, nie widziałem.
2. Trochę nie wyszło Ci porównanie IRC i WRC, bo IRC jedzie w rajdzie który jest organizowany z myślą o WRC.
Tak, widziałem auto N4 jadące za słabszy, dziś na przykład na Warszawskim. Uważam to za słuszne, bo to rajd, gdzie pucharowicze walcza sobie o punkty, a goście jadą bo mają taką chcice. A skoro mają chcice i chcą jeździć w cyklu NIE DLA SIEBIE, to niech lecą na koniec stawki. W PPZM powinien sej być ważniejszy niż N4 jakaś. I tak dziś było i tak być powinno. Fajny przykład dałeś z kierowcą z N1 ... bez kitu. Pojedzie na MP w N1 to trudno, będzie na końcu i taki będzie jest status w tym rajdzie. W PPZM jedzie on w SWOIM ! rajdzie i czemu ma jechać w koleinach i niszczyć auta itp tylko dlatego, że ktoś chce sobie N4 potestować? Niech se testuje, proszę, ale najpierw jedzie N1. N4 jedzie na tyle dużo czasem, ze dostatecznie zniszczą nawierzchnie.
Super się wyraziłeś o rajdach PPZM. Jeździsz w RSMP to srać można na pucharowiczów? Wielki ważny z RSMP. Wybacz, ale w PPZM to właśnie nie Ty jesteś najważniejszy, tylko pucharowicze. I to oni jada po SWOJEJ trasie SWOJEGO rajdu. A Ty jedziesz jako gość, więc wybacz, na końcu sobie jedź.
Chciałbyś żeby Twoje dziecko bawiło się w piaskownicy gdzie zgraja 15 latków jara zioło i wali browary? Przecież mają takie same prawo korzystać z piaskownicy !
3. O widowisku pozwól, że się inni wypowiedzą, ja na PPZM wolę oglądać pucharowiczów, niż super hiper gości. Od N4 mam RSMP. I N4 mają dla siebie RSMP.
4. Widać, że dawno nie byłeś na KJS'ie. Gdzie jada goście i jakieś załogi z mistrzostw świata? Na końcu stawki. A na początku jadą maluchy.
5. Spójrz na siebie i na swojego Bożka "wielką eN czwórkę". Dawno chyba w niższej lidze nie jechałeś, skoro tak jeździsz po pucharowiczach.
A co jak jakaś N4 sie wysra i zablokuje OS? Czemu PPZM ma tracić OS, bo jakaś N4 miała dzwona? Albo N4 wysra się jakieś turbo i będzie się wlec np. na Festiwalu gdzie nie ma gdzie wyprzedzać? Czemu PPZM ma się wlec za nią? To rajd dla PPZM, nie dla N4.