02 Rajd Swidnicki Krause

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez padre-mk3 » sobota, 21 cze 2008, 15:32

moze ktos wytlumaczyc gdzie to dokladnie?jakis link do jakiegos onbordu?!byle byloby widac to miejsce.bi niby kojarze ale...
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 21 cze 2008, 15:33

piterr napisał(a):Przepraszam ze nie w temacie ale moze byc powiazanie sytuacyjne.

Jezeli ktos umie przetlumaczyc z czeskiego na polski.

Na stronie www.ewrc.cz wydaje mi sie ze jest komunikat o smiertelnym wypadku na rajdzie w czechach (ale nie jestem pewien bo nie znam czeskiego)

Tak,jak dobrze rozumiem to śmierc poniósł (zmarł w szpitalu?) kierowca Miroslav Levora
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 15:34

Bez zdjęć, Bez filmów, Bez świdków nie dojdziesz. A, że zginął to na własną proźbę :!: Jakaś nauczka dla kogoś innego... ale tak jak piszecie to nie pomaga ale wkońcu pomoże :!: wszystko jest do czasu
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
"Ryzyko istnieje dopóki istnieje ten sport"
M.Stoklosa
N2

Postprzez boss » sobota, 21 cze 2008, 15:37

Ostatnio edytowano sobota, 21 cze 2008, 15:47 przez boss, łącznie edytowano 1 raz
boss
A5

Postprzez Mroowa » sobota, 21 cze 2008, 15:42

Nie można mówić że dobrze mu tak nie wiadomo kto to był, może jakiś przypadkowy gościu. Ale jeżeli wyjdzie że zawiniło zabezpieczenie no to AK chyba będzie miało problemy po raz drugi ofiara śmiertelna na ich rajdzie.
Śmieszne jest tylko to... ciągnięcie OSów na siłę, przy tragedii rozgrywa się walka o to aby nie oddawać wpisowego bo nawet połowa rajdu nie była przejechana.
Mroowa
S2000

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 15:46

Kilka zawodników zrezygnowało ze startów z tego co wiem... ale nie potwierdzona informacja...
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez padre-mk3 » sobota, 21 cze 2008, 15:48

to co pisze MROOWA to jedno,drugie to to ze jak juz jada mogliby troche odpuscic.rozumiem ze przygotowania itd.ale wydarzyla sie tragedia,zginal czlowiek,zaloga rajdowa poszkodowana itd itp.

ale niektorzy cisna1

BRAWA DLA WSZYSTKICH ZALOG Z N0 ZA HONOROWE POSUNIECIE
padre-mk3
A5

Postprzez mulczas » sobota, 21 cze 2008, 15:49

Wróciłem przed chwilą z rajdu... Na początku byłem świadkiem dzwona Piotrka Jędrucińskiego na składaniu do nawrotu jakieś 700m od startu, a później poszedłem w dół i widziałem ten tragiczny wypadek. To co tam widziałem jest nie do opisania... na moje szczęście już po całej akcji ratunkowej... szok!

Jeśli ktoś ma dostęp do wrocławskiej TV to na bank będzie w wydarzeniach o 18 bo widziałem Maciejewskiego z kamerą.
mulczas
N2

Postprzez Mroowa » sobota, 21 cze 2008, 15:57

No sępy przypomnieli sobie że istnieją Rajdy, tylko znowu podczas tragedii...
Mroowa
S2000

Postprzez mulczas » sobota, 21 cze 2008, 16:05

Mroowa napisał(a):No sępy przypomnieli sobie że istnieją Rajdy, tylko znowu podczas tragedii...

Po części Go rozumiem, taka praca, ale zachował się trochę nie na miejscu. Łaził między ludźmi i wypytywał się wszystkich jak do tego doszło, a wiadomo że każdy w szoku i nie chciał by o tym rozmawiać. W końcu policjant mu coś tam powiedział, zawinął się i pojechał.
mulczas
N2

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 16:06

padre-mk3 to co piszesz jest bardzo mądre ale skomentuje to. A dlaczego :?: Bo jak ja płace wpisowe te około 1500zł prawda. Ja płace je po to by pojeździc. A nie za te 10km OSu pierwszego.

mulczas współczucia, że to widziałeś. Ja bym nie chciał. Kilka razy widziałem ale to jest szok wtedy nie wieszz co sie dzieje ale za to uodparniasz sie na tego typu sytuacje ale dlaczego czyimś nieszczęściem.

Mroowa dziwisz sie telewizji? radyjką? czy portalą? Bo ja nie. Jak widzę wypadek na drodze a mam przy sobie aparat albo chociaż telefon kom to idę zrobić reportarz ale mi za to akurat nie płacą no ale materiał jest ważny. (sory za oftopic)
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 16:08

mulczas napisał(a):Po części Go rozumiem, taka praca, ale zachował się trochę nie na miejscu. Łaził między ludźmi i wypytywał się wszystkich jak do tego doszło, a wiadomo że każdy w szoku i nie chciał by o tym rozmawiać. W końcu policjant mu coś tam powiedział, zawinął się i pojechał.

On już nie powinien być reporterem TVP... A dlaczego :?: To mozna przeczytać na każdym portalu co on to nie mówi o innych i wogóle. Widać, że kasa uderzyła...
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez Mroowa » sobota, 21 cze 2008, 16:09

Dobra ok, ale wiesz jak jest z rajdami w mediach ... nie ma ich, a tak przypominają sobie od wypadku do wypadku, gdyby mieli przy podpisywaniu akredytacji zagwarantowane kilka dzwonow... ooo to tak to by całym tabunem przyjeżdżali piranie ...
Mroowa
S2000

Postprzez padre-mk3 » sobota, 21 cze 2008, 16:13

StoRally napisał(a):padre-mk3 to co piszesz jest bardzo mądre ale skomentuje to. A dlaczego :?: Bo jak ja płace wpisowe te około 1500zł prawda. Ja płace je po to by pojeździc. A nie za te 10km OSu pierwszego.

mulczas współczucia, że to widziałeś. Ja bym nie chciał. Kilka razy widziałem ale to jest szok wtedy nie wieszz co sie dzieje ale za to uodparniasz sie na tego typu sytuacje ale dlaczego czyimś nieszczęściem.

Mroowa dziwisz sie telewizji? radyjką? czy portalą? Bo ja nie. Jak widzę wypadek na drodze a mam przy sobie aparat albo chociaż telefon kom to idę zrobić reportarz ale mi za to akurat nie płacą no ale materiał jest ważny. (sory za oftopic)

masz racje tylko ze moze organizatorzy przyszliby po rozum do glowy jakby wszyscy stwierdzili ze nie jada.
moze by i to pomoglo moze nie.

zreszta mniejsza o to.zginal czlowiek,zaloga jest ranna.trzeba wyciagnac jakies konsekwencje teraz.
padre-mk3
A5

Postprzez M.Stoklosa » sobota, 21 cze 2008, 16:13

Mroowa napisał(a):Dobra ok, ale wiesz jak jest z rajdami w mediach ... nie ma ich, a tak przypominają sobie od wypadku do wypadku, gdyby mieli przy podpisywaniu akredytacji zagwarantowane kilka dzwonow... ooo to tak to by całym tabunem przyjeżdżali piranie ...

Tutaj przyznam ci rację :!: Ale Mroowa ja jestem Fotografem i Reporterem Radiowym i powiem ci, że jak coś sie trafi to oki a jeżeli coś sie trafi na innym odcinku to nie jade po to by zrobić fotki i porozmawiac z kibicami którzy powinni wziąść leki uspakajające...
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM