Klasa RWD w PPZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Albert(Zambrów) » czwartek, 28 gru 2006, 13:33

DLa mnie pomysł o serynych oponach jest kompletynie do bani. Jest wrecz durny.

I nie chodzi tu o boki, ale o bezpieczeństwo. Kogo z władz odzchodzi czy ktos jeździ na seryjnych gumach czy slickach, wazne jest to, że na seri napewno bedzie trudniej sie na drodze utrzymac. Jesli bedzie dużo wypadków to napewno ta klase zlikwiduja. Co mówili zawodnicy jadący chyba ibiegłoroczną CIesyznke o seryjnych oponach :?: że to proażka.

Panowie, pomyslciem redukcja kosztów, dzieki temu wiecej zawodników, wieksza medialnosc itd. Ale chyba bezpieczeństwo jest najwazniejsze. Ja osobiście potepiam na maksa pomysł o seryjnych oponach, dla mnie to nieporozumienie.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez złomek » czwartek, 28 gru 2006, 18:47

Albert(Zambrów) napisał(a):DLa mnie pomysł o serynych oponach jest kompletynie do bani. Jest wrecz durny.

I nie chodzi tu o boki, ale o bezpieczeństwo. Kogo z władz odzchodzi czy ktos jeździ na seryjnych gumach czy slickach, wazne jest to, że na seri napewno bedzie trudniej sie na drodze utrzymac. Jesli bedzie dużo wypadków to napewno ta klase zlikwiduja. Co mówili zawodnicy jadący chyba ibiegłoroczną CIesyznke o seryjnych oponach :?: że to proażka.

Panowie, pomyslciem redukcja kosztów, dzieki temu wiecej zawodników, wieksza medialnosc itd. Ale chyba bezpieczeństwo jest najwazniejsze. Ja osobiście potepiam na maksa pomysł o seryjnych oponach, dla mnie to nieporozumienie.

Kolego chyba troche przesadziłeś z tym porównaniem. Oni chcieli wtedy jechać na kolcach! A założyć mogli sobie jakiekolwiek opony, nawet sportowe, byleby nie miały kolców. Porównujesz jazde na zimówce po lodzie (cieszynka) z jazdą na cywilnej oponie po asfalcie??

Pozatym czy Ty masz zamiar jezdzic w tym pucharze? Bo ja tak i dla mnie oszczednosc przy kupnie opon cywilnych zamiast sportowych do bardzo duze pieniadze.

pozdrawiam
złomek
N1

Postprzez Kamińsky » czwartek, 28 gru 2006, 22:36

Albert(Zambrów) napisał(a):DLa mnie pomysł o serynych oponach jest kompletynie do bani. Jest wrecz durny.

Człowieku co ty mówisz?? Masa kierowców startujących w pucharze PZM jeździ na seryjnych oponach!!! A kwestia bezpieczeństwa to raczej budowa klatki bezpieczeństwa, a dokładnie to jak bardzo jest ona rozbudowana! Bo równie dobrze z drogi możesz wyfrunąć na seri i profesjonalnej oponie to jest tylko kwestia, a życzę powodzenia jak aura będzie taka jak na Krakowskim 2005, a ty pojedziesz na slicku bo większość trasy była sucha a na mokrych fragmentach będziesz walczył o utrzymanie się na drodzę... i wkońcu pewnie byś przegrał tą walkę.

A kwestia jazdy na Cieszynce to zupełnie co innego tam się kłucili o to że nie można było jechać na kolcu... a to zupełnie inna bajka!!!

(ja też przymierzam się do pucharu, tylko czekam na regulamin... od niego w moim przypadku sporo zależy)
Kamińsky
N3

Postprzez CIENKI VFTS » czwartek, 28 gru 2006, 22:45

Kolega złomek chyba nie zna różnicy w prowadzeniu auta na podjechanym miśku, nawet na nowym margumie jest o niebo lepiej niz na serii.
Co do awaryjności życze wam wszystkim aby wasze RWD sie nie psuły a jak bedzie czas pokaże.
P.S.
Szpera już jest kłówka też.
LADA VFTS
CIENKI VFTS

Postprzez Pałka » czwartek, 28 gru 2006, 23:02

Ja chciałbym wystartować przynajmniej w 1 rundzie RWD, maluchem i powiem jak dla mnie to tylko seryjne !!!!! i mam jedno pytanie, robie za jakiś czas prawo jazdy B1 malucha przerejestruje i wiem że w KJSach takim czymś moge startować a czy w RWD bede mógł startować?? wtedy bede miał 17 lat
http://www.scr.civ.pl/ Obrazek
Pałka
N3

Postprzez Felix » piątek, 29 gru 2006, 00:15

Panowie jeszcze nic nie wiadomo jak ten regulamin będzie wyglądał.. czy ktos z PZM nie wrzuci do regulaminu takiego zapisu, że wszyscy pozbierają zabawki a wy sie już o gumy sprzeczacie :wink: . W tym roku i tak pewnie ten regulamin nie będzie dopracowany do końca i wszystko wyjdzie w trakcie
całego cyklu RWD. Pozbiera się wnioski po całym sezonie i wtedy co za problem wprowadzić pewne poprawki ? :P
Felix
N1

Postprzez skandal » piątek, 29 gru 2006, 03:36

Pałka napisał(a):Ja chciałbym wystartować przynajmniej w 1 rundzie RWD, maluchem ... wtedy bede miał 17 lat

nie wiem czy zrozumiałeś że to puchar dla kierowców z licencją ?
ObrazekObrazek
skandal
N3

Postprzez złomek » piątek, 29 gru 2006, 14:35

CIENKI VFTS napisał(a):Kolega złomek chyba nie zna różnicy w prowadzeniu auta na podjechanym miśku, nawet na nowym margumie jest o niebo lepiej niz na serii.

Tu sie nie zgodze. Jezdzilem sejem na slicku Marguma i np. Bridgestone re720. Różnic w trzymaniu żadnych. Oczywiście sej to nie VFTS. Jednak jesli mamy ciąć koszty to ja nie widze innego rozwiązania niż cywilna opona.
złomek
N1

Postprzez hermik » piątek, 29 gru 2006, 20:35

Regulamin PZM 2007.

Miłej lektury :twisted:
hermik
N2

Postprzez MSG Racing » piątek, 29 gru 2006, 21:46

I papa ciuchy z 86.
Nie ma pozwolenia na nie.
tylko standard 2000.
Nie ma zapisu o dopuszczeniu 86 :(
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez SoGa_Rally » sobota, 30 gru 2006, 00:21

I wpisowe do rwd 1000zł a mialo byc mniej.
system gasniczy musi byc.
A najwiekszy wal to z tymi ubraniami 86.
Normalnie brak slów.
-------------------SoGa Motorsport---------------
SoGa_Rally

Postprzez Kamińsky » sobota, 30 gru 2006, 00:32

Wpisowe piszę że max. 1000zł. czyli organizator rajdu w regul. uzupełnijącym może napisać że wpisowe wynosi np. 800 zł.

Poza tym panowie to jest regulamim Pucharu PZM a nie klasy RWD!!!

Poczekajmy na regulamin samej klasy, chociaż nie nastawiam się na jakieś super udogodnienia.
Kamińsky
N3

Postprzez nick555 » sobota, 30 gru 2006, 17:36

jakby dla klasy rwd chcieli zrobic norme 86 a dla innych 2000 to by ich zjedli... proste...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez mp-rally » niedziela, 31 gru 2006, 16:06

Obawiam się, że podany regulamin obowiązywał będzie również zawodników RWD ze względu na to, iż zawarty jest w nim podział samochodów w tejże klasie.
mp-rally

Postprzez MSG Racing » niedziela, 31 gru 2006, 16:27

Mogę sie założyć że dla klasy RWD osobny regulamin bedzie tylko techniczny o ile będzie. Twórcy klasy się namęczyli napocili przy jej tworzeniu a panowie w PZM dopisali tylkod wa zdania do normalnego regulaminu i będą zbierać za to laury :?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM