Rajd Barbórki Cieszyńskiej

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez szirer205xs » sobota, 17 lis 2007, 01:05

no jesli warunki beda dalej takie jak teraz to cos czuje ze znowu bedzie walka ze sniegiem oponami itd... :/ warunki powinne odpowiadac tym z barborki warszawskiej wiec moze ktos z rsmp jednak pomimo braku zapowiedzi sie stawi pocwiczyc latanie na sniegoasfalcie :)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez RallyMAN » sobota, 17 lis 2007, 01:51

kropek napisał(a):prawdopodobnie pojedzie janecki ,rosiek ,soga i jurek = 126p

Mrozek też jedzie :)
RallyMAN
A5

Postprzez martin.h » sobota, 17 lis 2007, 12:48

Właśnie przeczytałem regulamin rajdu i nic nie pisze o zakazie stosowania okolcowanych opon. Czyżby były dopuszczone?
martin.h
A6

Postprzez RallyMarco » sobota, 17 lis 2007, 12:57

Lista zgłoszeń bedzie w poniedziałek, dostałem takie info z automobliklubu Cieszynskiego:) :) Strasznie ciekaw jestem ile pojedzie 4-ro łapów:) oby jak najwiecej N4 i RWD-1 bo to 2 najlepsze klasy:D hehe
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez wrxsti0 » sobota, 17 lis 2007, 15:29

martin.h napisał(a):Właśnie przeczytałem regulamin rajdu i nic nie pisze o zakazie stosowania okolcowanych opon. Czyżby były dopuszczone?

Nie musi być napisane gdyz jest to napisane w Kodeksie Drogowym na rok 2007. A tam pisze że na teranie Polski nie można używać opon okolcowanych.
Więc kolców nie zobaczymy na Cieszyńce.
wrxsti0
N2

Postprzez Erni » sobota, 17 lis 2007, 20:10

oficjalna strona rajdu http://ak-cieszynski.ox.pl/
Zbyszek Cieślar ma problemy z wypożyczeniem Subaru, bo jak wiadomo nie można stosować opon kolcowych. Dzisiaj rozwoziłem ulotki o rajdzie na odcinku w Goleszowie i na prawdę odcinek będzie bardzo ciekawy xD. A upalacze działają :) już są głębokie cięcia i wypady poza drogę, a co dopiero podczas rajdu :)
W imieniu AK Cieszyńskiego gorąco wszystkich zapraszam na rajd będzie co pooglądać :)
Obrazek
Obrazek

DZIECI ŚCIĄGAJĄ NARTY WSIADAJĄ W GOKARTY!!!
Erni
N2

Postprzez RallyMarco » niedziela, 18 lis 2007, 00:20

Dziś dostałem info ze na liscie zgłoszeń jest...11załóg:( jedna wielka lipa!!!! Jak tak dalej pojdzie to rajd znowu nie pojedzie, bo do tego problemy z odcinkiem w KOŃCZYCACH... :roll: :? niedobrze!;/
RallyMarco
N3

Postprzez adamt » niedziela, 18 lis 2007, 09:09

Moim zdaniem więcej zamieszania w temacie "upalanie" robią pseudo-rajdoFcy,których kariera kończy się na paru KJS-ach i nie maja nic wspólnego z rajdem niż zawodnicy,na któruch później skupia się cała złość mieszkańców.
Oraz nie czarójmy się,kibice(a raczej pseudo-kibice) wybierający miejsca do oglądania przed rajdem,których będąc na przyszłym OS-ie ponosi fantazja.
Poszukuję wyników rajdów-eliminacji RSMP z lat 1955-1980.Nawiążę kontakt z osobami interesującymi się historią rajdów w Polsce.
adamt
N3

Postprzez Anonymous » niedziela, 18 lis 2007, 11:34

nom z tymi 11 załogami też słyszałem :lol:
Oj nie dobrze :roll:
Anonymous

Postprzez RallyMarco » niedziela, 18 lis 2007, 11:40

Moim zdaniem gdy po odcinkach jezdza sobie kibice i szukaja fajnych miejscowek, to nic zlego...jezdza przeciez seryjnymi samochodami ( w wiekszosci) ktore nie robia za wiele hałasu a że tu czy tam pociagną za "wajche" to chyba nic złego...i raczej nikomu to nie powinno przeszkadzac...natomiast to że jak narazie jest taka mała frekwencja zawodnikow - to jest problem i drugim problemem jest także problem z Kończycami (wiem jacy są tutejsi mieszkańcy bo sam mieszkam w kończycach, wiekszosc ludzi chce tu miec spokoj i nie chodzi im o to ze 3 razy na dzien ktos szybciej przejedzie kolo ich domu ale o to ze w czasie rajdu nie moga zabardzo nawet z domu wyjsc, no tak to ju jest na wioskach...a tak nawiasem mówiąc to podziwiam wójta gminy Hażlach i miejscowośc Zamarski, tam juz niepamietam jak dawna zawsze był Odcinek czy to z wiśly czy z barbórki i zawsze jakoś odcinek może sie odbyć, odcinek ZAMARSKI to już tradycja, jest co roku. A tu...raz wójt sie zgadza potem znow nie, do tego dochodza jeszcze mieszkancy no paranoja...boje sie tylko zeby nie było inf o odwołaniu rajdu :roll: ale bądzmy dobrej mysli:)
RallyMarco
N3

Postprzez Anonymous » niedziela, 18 lis 2007, 12:25

Rajd tak czy siak ma się odbyć nawet jeśli by było to 11 załóg .Zapewne 5 odbierze dokumenty jednej załodze sie zepsuje coś przed startem i nie będzie kogo oglądać na rajdzie chyba że 000,00,0 czy K1 , K2, K3 :wink:
Kapitan Ogniem :!:
Anonymous

Postprzez RallyMarco » niedziela, 18 lis 2007, 12:28

heh jak tak dalej pójdzie to pojedzie 000,00,0 Kapitan i Tomaszczyk k1, k2, k3 :roll:
RallyMarco
N3

Postprzez martin.h » niedziela, 18 lis 2007, 12:37

Rzeczywiście jeśli będzie taka frekwencja to lipa. Nie opłaca mi się robić 200 km by zobaczyć kilka załóg. Druga sprawa to te nieszczęsne kolce, jeśli byłoby zezwolenie pokazałoby się pewnie więcej załóg.
martin.h
A6

Postprzez np126p » niedziela, 18 lis 2007, 13:09

z tego co mi wiadomo to na barbórce bedzie debiut s2000 (chodzi mi oczywiscie o debiut na slasku) bo z tego co sie orientuje to w naszych okolicach nikt jeszcze nie startował s2000
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez Anonymous » niedziela, 18 lis 2007, 13:12

taaa :?: A kto nim pojedzie :wink: :?:
Anonymous

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM