Skoda Felicja w N-1 PZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Skoda Felicja w N-1 PZM

Postprzez NGRteam.artur » piątek, 3 cze 2005, 11:59

Witam
A co myślicie na temat tego samochodu biorąc pod uwagę starty w PZM? Nie jest to moze auto konkurencyjne ale tanie w utrzymaniu. Na hodze jest taka felicja 1.3 za 12000zł..szkoda tylko ze ma 77 KM.
Moze sie ktos wypowie na temat tego samochodu-jak wyglada sprawa z serwisem i częsciami a także z ewentualnąpóźniejszą rozbudową do a-grupy i czy ma to wogóle sens?
NGRteam.artur

Postprzez radwb » piątek, 3 cze 2005, 14:28

tą 77 konną "felą" przegrywał byś z sejami i cinkusiami. ma większą moc ale i ma wiekszą wage.
radwb
N3

Postprzez rav » piątek, 3 cze 2005, 23:24

W pucharze PZM masz 2 klasy do wyboru. Jesli masz malo kasy kupujesz Seicento w N0, a jesli cie stac to masz do wyboru Saxo, 106, 206 Civic, Astra, Kadett, Megane, Clio,Punto, Stilo... i jezdzisz w klasyfikacji generalnej. Felicia znudzi ci sie po 2 rajdach, bo bedziesz mial w klasie najwyzej 4 konkurentow, a o miejscach beda decydowaly mozliwosci samochodow i czas stracony w plenerach. Poza tym nawet jesli wygrasz klase N1, to nikt tego nie zauwazy, a jesli wygrasz N0 to bedzie znaczylo ze jestes lepszym kierowca od pozostalych.
rav
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 28 lip 2005, 23:07

A co poweicie o grA tej Felicji. Podsiągnąc tak do min 90KM + mocne jak diabli hamulce?
Też mnie korci ta fela ale ja mam rajdówkę której musiałbym się pozbyć.
MSG Racing
S2000

Postprzez ZOWA » piątek, 29 lip 2005, 09:25

MSG Racing napisał(a):A co poweicie o grA tej Felicji. Podsiągnąc tak do min 90KM + mocne jak diabli hamulce?
Też mnie korci ta fela ale ja mam rajdówkę której musiałbym się pozbyć.
o ktorej A-grupowej??? tej z wroclawia z TMT???? bo ona ma 120KM
ZOWA
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » piątek, 29 lip 2005, 10:15

Jak na moje oko, lepiej kupic auto, w klasie którego jest duzo scigania. N0 może, może jakieś N3. Podobnie jak Rav myśle, że Felicja sie znudzi, bo jest za wolna. Podejscie takie że na poczatek wolniejsze auto do nauki, lepiej sie uczyc mocnego auta od razu.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez LIPciu » niedziela, 31 lip 2005, 08:13

rav napisał(a):W pucharze PZM masz 2 klasy do wyboru. Jesli masz malo kasy kupujesz Seicento w N0, a jesli cie stac to masz do wyboru Saxo, 106, 206 Civic, Astra, Kadett, Megane, Clio,Punto, Stilo... i jezdzisz w klasyfikacji generalnej. Felicia znudzi ci sie po 2 rajdach, bo bedziesz mial w klasie najwyzej 4 konkurentow, a o miejscach beda decydowaly mozliwosci samochodow i czas stracony w plenerach. Poza tym nawet jesli wygrasz klase N1, to nikt tego nie zauwazy, a jesli wygrasz N0 to bedzie znaczylo ze jestes lepszym kierowca od pozostalych.

a powiedz stary co wybrać jeśli nie mam za dużo kasy (chce wydać max 25 tys) ale nie chce żadnego seja. chciałbym zacząć od przyszłego sezonu i tak już powoli się zastanawiam. co byś poradził??
pozdro rav :)
LIPciu
A5

Postprzez ZOWA » niedziela, 31 lip 2005, 09:29

LIPciu napisał(a):
rav napisał(a):W pucharze PZM masz 2 klasy do wyboru. Jesli masz malo kasy kupujesz Seicento w N0, a jesli cie stac to masz do wyboru Saxo, 106, 206 Civic, Astra, Kadett, Megane, Clio,Punto, Stilo... i jezdzisz w klasyfikacji generalnej. Felicia znudzi ci sie po 2 rajdach, bo bedziesz mial w klasie najwyzej 4 konkurentow, a o miejscach beda decydowaly mozliwosci samochodow i czas stracony w plenerach. Poza tym nawet jesli wygrasz klase N1, to nikt tego nie zauwazy, a jesli wygrasz N0 to bedzie znaczylo ze jestes lepszym kierowca od pozostalych.

a powiedz stary co wybrać jeśli nie mam za dużo kasy (chce wydać max 25 tys) ale nie chce żadnego seja. chciałbym zacząć od przyszłego sezonu i tak już powoli się zastanawiam. co byś poradził??
pozdro rav :)
ja bym polecal jakies saxo lub 106
ZOWA
A6

Postprzez LIPciu » niedziela, 31 lip 2005, 14:15

no tak ale ja myśle pojeżdzić tym wózkiem ze dwa sezony.
znajomny mi ostatnio tłumaczył że felicia 106 i saxo to stare auta.
myśląc o sprzedaniu póżniej tego auta wole mieć szpeja który się łatwiej sprzeda...
jeszcze dochodzi kwestia klasy...
a5 czy n2
mam o czym myśleć do nowego roku :)
LIPciu
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 24 lis 2005, 22:42

Odświerzę temat.
Jest Fela gr.A w WRC taka biało-zieono niebieska za 25-28tyś (zalerzy od ogłoszenia. MA 140KM i kilka innych bajerów. Co myślicie o niej warta uwagi?

Pugi pucharowe mają bodaj 136KM (mają mieć) a Kajto pokazał że z taką mocą mocą można nieźle wymiatać. Najda też, swym saxo?
Więc co myślicie?
MSG Racing
S2000

Postprzez Kamińsky » czwartek, 1 gru 2005, 16:33

Witam.
Ja jechałem Felicią w N-1 na wewelskim, w roli pilota. I powiem tak: auto jest straszliwie "mulaste" dosyć ciężkie a do tego słabe. Szczerze to odradzałbym takie auto. W N-1 jak jedzie Polo, 106 albo nawet micra, to nie masz większych szans z nimi rywalizować, nawet jak jesteś straszliwym "kozakiem".

Lepiej kupić CC lub Seja w N-0.

A ta Fela w WRC to była 1.6 w A-6, też raczej skazana na porażkę.
Kamińsky
N3

Powrót do Puchar PZM