no i po monte
szkoda ze to juz koniec, dla mnie rajd mogłby trwać jeszcze z 3 dni! jakie wrażenia?
ogier - spodziewałem sie że to wygra, mimo straty z 1 dnia. Koleś jest w tej chwili najszybszy, fajnie że choc 1 dnia ktos go pościgał, sam tez popełniał drobne bledy. kurde pewnie ciezko bedzie żeby go ktos pobil w tym roku. jak dla mnie to murowany kandydat na mistrza rowniez i w tym roku.
Latvala - ten tez pojechal w swoim stylu. Raz najlepszy na oesie za chwile jakies duze straty, wynik napewno nie jest na miarę jego mozliwości. kurde on sie chyba nigdy nie zmieni. gada cos ze moze pobic kolege z zespolu w tym roku, ale chyba tylko co najwyej na kilku oesach. mimo wszystko wynik niezły.
Mikkelsen - sledzac jego miedzy czasy wydaje sie ze jest szybko, melicharka klepał aż miło:), no ale jak juz pojawili sie prawdziwi rywale okazuje sie ze traci po kilkanascie, albo dwadzieścia kilka sekund, a to juz sporo. Koleś ma sporo doświadczenia i powinien juz pomału walczyc o jakies podium. a tu narazie nic taiego nie widac. Wynik na miare możliwości.
Neuville - spodziewałem sie walki o podium, moze nawet o wygraną. Szkoda tego dzwonu. samochód poki jechał wydawał sie szybki. Widocznie za bardzo chce, ale wydaje mi sie ze podium będzie i to niedługo. Oby tylko hyundai dojezdzał do mety, bo narazie idealnie nawiązał do swojego praprzodka accenta
Sordo - solidnie, ale bez fajerwerków. Podobnie jak było w citroenie, kto wie co by było gdyby nie głupia usterka. Myśle że podium było bardzo realne. Oceniam go dobrze.
Hirvonen - nic sie nie zmieniło, powrot do forda nie dodał mu skrzydeł, w porównaniu do nowicjusza evansa hirvonen wypadł blado. praktycznie evans był szybszy, nie mowiac o kubicy czy bouffierze. jezeli dalej tak będzie jezdził to obawiam sie ze za rok dwa zniknie ze sceny bo kto go zatrudni? :/ spodziewałem sie lepszej jazdy, w koncu to 4 krotny vice mistrz, kiedys nawet był w stanie dorównać loebowi w kilku rajdach
a teraz?
licze jeszcze ze hirvonen znajdzie troche szybkości na szutrach, w koncu nigdy nie był dobry na asfaltach
Evans - jak na 1 no moze 2 raz w fabrycznym wurcu, pojechał nieźle. równo i na mecie. byl lepszy od hirvonena. brakuje mu jeszze sporo ale jakis tam dobry poziom moze osiągnąc
kubica - tutaj było i extra i fatalnie
nie spodziewałem sie ze moze tak namieszać, chociaz z drugiej strony, warunki były jakie były, chardonett tez byłw czołówce i to DS3 R3T
ale z drugiej strony, takie warunki tez trzeba umiec wykorzystać, tak czy inaczej tempo kubicy było naprawde rewelacyjne, 2 dnia tez był w stanie zaskakiwac swietnymi czasami, pozatym to chyba 1 polak ktory wygrał faktycznie os w RSMŚ i był liderem w rajdzie! ale bałęm sie ze bedzie jakies pech, dzwon, błąd, jak zwałtak zwał i kurde był! ale wrazenie zostawił po sobie bardzo dobre!
Bouffier - tutaj podobnie jak kubica - wielka niespodzianka inplus, nie spodziewałem sie ze bedzie liderem, a był liderem i to przez pół rajdu. 2 miejsce to rewelacyjny wynik, moze ktos go w koncu zauważy? wydaje sie ze jest to zawodnik ktory ma wszystko co potrzebne by wejsc do zespolu fabrycznego. Rewelka!
delecour - w zasadzie nie mozna nic powiedziec , shakedown z awarią, rajd z awarią. Szkoda myśle że w takich warunkach mógłby zaskoczyć
Meeke - nigdy za nim nie przepadałem i nie zmienie zdania ale wynik zrobił bardzo dobry, przede wszystkim bez dzwona i to od razu na podium, piekna walka z kubicą. zaskoczył mnie. Jezeli bedzie tak jezdził cały sezon to będzie wysoko.
Ostberg - tutaj kolejna in plus ocena. spodziewałem sie raczej niemrawej jazdy, w końcu nowe auto, asfalty i debiut w monte, tymczasem od poczatku ładne tempo i solidny wynik, na śniegu i szutrach moze namieszać.
Podsumowanie VW pewnie zdominuje ale Citroen już bez Loeba a z nowym składem wydaje sie być mocny i bardzo konkurencyjny, hyundai narazie wtopa ale kto wie? M-Sport? jakiekolwiek sukcesy mogą być chyba zasługą (o dziwo) tylko kubicy