Rajd Tunezji

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Rajd Tunezji

Postprzez xander » wtorek, 11 kwi 2006, 19:06

Czachor i Hołowczyc w czołówce Rajdu Tunezji :!: :D

Na prologu Hołek był 6 tuż za fabrykami a Czachor wygrał klase.
Dziś na pierwszym długim odcinku Hołek był 7 a Czachor 6.
Brawo i oby tak dalej :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
xander
N2

Postprzez mototom » wtorek, 11 kwi 2006, 19:12

Przy takiej obsadzie w takim samochodzie jazda za fabrykami i Schlesserem nie jest jakimś wielkim wyczynem.
mototom
A6

Postprzez xander » wtorek, 11 kwi 2006, 19:15

mototom napisał(a):Przy takiej obsadzie w takim samochodzie jazda za fabrykami i Schlesserem nie jest jakimś wielkim wyczynem.

60 zgłoszonych załóg. jedź i pokaż co ty potrafisz :P
Na pewno wyprzedzisz wszystkich fabrycznych - powodzenia 8)
Obrazek
xander
N2

Postprzez HołekFan » wtorek, 11 kwi 2006, 19:15

yyyyyyy sądzisz że obsada Rajdu Tunezji , defakto eliminacji MŚ jest słaba ? oj chyba słabo znasz się na tej odmianie rajdów!

Hołek 7 na Pierwszym Etapie i 7 w Generalce !
Obrazek
Obrazek
Obrazek
HołekFan

Postprzez nielegala » wtorek, 11 kwi 2006, 19:27

mototom napisał(a):Przy takiej obsadzie w takim samochodzie jazda za fabrykami i Schlesserem nie jest jakimś wielkim wyczynem.

Hołek jedzie dopiero trzeci tego typu rajd i drugi raz Nissanem, i od razu ma wygrywać z fabrykami w których kierowcy jeździli juz po kilka sezonow? nie bądź śmieszny mototom - wynik jak na razie jest bardzo dobry
nielegala
N3

Postprzez mototom » wtorek, 11 kwi 2006, 19:34

Myślę, że znam się na tej odmianie rajdów lepiej niż na rajdach płaskich. Prześledziłem tą listę i nie widzę nikogo z czołówki prywaciarzy z Dakaru.

Xander a czy ja mówie, że wyprzedzę? Pewnie, że nie ale wiem, że i Hołowczyc ich nie wyprzedzi.
Bardziej mi się podobają przygotowania do Dakaru Alberta Gryszczuka i rodziny Góreckich, którzy startują tam gdzie powalczą z równymi sobie.

nielegala napisał(a):

Hołek jedzie dopiero trzeci tego typu rajd i drugi raz Nissanem, i od razu ma wygrywać z fabrykami w których kierowcy jeździli juz po kilka sezonow? nie bądź śmieszny mototom - wynik jak na razie jest bardzo dobry

A czy ja mówie coś o walce z fabrykami? Czytaj uwarznie. Mówie, że nie licząc fabryk i Schlessera obsada jest marna. Taki sam wynik zrobiłby każdy kto był w 30 na Dakarze.
mototom
A6

Postprzez lewy » wtorek, 11 kwi 2006, 19:53

Same leszcze tam jada dlatego Holo im daje rade:)prawda Mototom:)dobrze wiesz jaka jest roznica miedzy fabrykami a reszta,sprzet,logistyka a zawodnicy mega przygotowani z duzym doswiadczeniem i bardzo rozjezdzeni.
Czyli jak Komornicki w 2004 jechal w tym samym rajdzie to tez nikt nie jechal???jak juz tak mam wyliczac to stracil on na 1 etapie do Peterhansela 24 min a Holo 12 min i Gache jest za Holem a nie przed:)wiec wynik 1 etapu jest ok:)ale jak to rajdy,wygrany jest na mecie:)oby bez awarii!!
Holo GO!!
Obrazek
szutry the best!
lewy

Postprzez mototom » wtorek, 11 kwi 2006, 20:07

Widzę Lewy, że ty jesteś bardziej konkretny. Pewnie, że wiem jaka jest różnica między fabryką a prywaciarzami. Sam fakt, że Pajero Evo żadnej specyfikacji nie jest dostępne dla prywaciarzy mówi za siebie. Mówisz, że jadą leszcze. Nie wiem czy leszcze ale poza tym Gache(wcale nie jakimś matadorem) i Strugo(ale on jedzie w T2) widzisz tam kogoś konkretnego.

Co do sezonu 2004 jak jeździł Komor to był taki okres, że poza nim Puchar Świata jechał jeszcze Schlesser, Carlos Sousa i fakt z nimi Komor nie miał szans. Jechała natomiast Andrea Mayer i z nią Komor się ciął. No i pojawiała się na poszczególnych rajdach ekipa fabryk czasem Mangaldi. Od dłuższego czasu o Puchar Świata nikt nie walczy. Bruno Saby zdobył go w połowie sezonu w zasadzie, ale głównie dlatego, że VW rozwijał samochód.
mototom
A6

Postprzez lewy » wtorek, 11 kwi 2006, 20:45

Gache byl 12 w tegorocznym Dakarze,Strugo byl 23,Laville 20 wiec chlopaki maja doswiadczenie i jak na tak male doswiadczenie Hola w terenie trzeba uznac wynik za obiecujacy:)
p.s. oczywiscie z tymi leszczami to byl zart,bo zalezy jak na to patrzec, napewno amator na wysokim miejscu nie jest leszczem:)
Obrazek
szutry the best!
lewy

Postprzez mototom » wtorek, 11 kwi 2006, 22:17

Dobra ja się nie odzywam poczekam na rozwój wydarzeń. Co do Strugo to jest on być może nawet bardziej doświadczony jeśli chodzi o off road niż 70% fabryk jednak jedzie w T2 czyli Nce, więc nie porównuje go do Hołowczyca.
mototom
A6

Postprzez Banan » wtorek, 11 kwi 2006, 22:54

To tak samo jak by Holek jechal na 7 miejscu w Katalonii czy innym rajdzie (Kronosa licze jako fabryke). No bo 3 fabryki po 2 zawodnikow, a Holek zaraz za nimi...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez mototom » wtorek, 11 kwi 2006, 23:03

Taaaa, tylko, że tu poza fabrykami masz samych Warlmbordów.
mototom
A6

Postprzez korek » środa, 12 kwi 2006, 10:28

tylko zapomnieliscie o jednej rzeczy ,ze Holo zatrzymał sie na oesie gdzies na 4 min.(sprawdzał koła) i przepuscił schlesera za co ten na mecie mu podziekował. wiec nie wydaje mi sie mototom zeby było to słabym wynikiem.tym bardziej ze nie cisnie tego nissana , bo po dakarze nie do konca mu ufa.

pozdrawiam
korek

Postprzez Miedziu » środa, 12 kwi 2006, 14:35

mototom napisał(a):Taaaa, tylko, że tu poza fabrykami masz samych Warlmbordów.

hehe to bylo dobre :lol: .Dobrze jest narazie. Zoabzcymy jak sie rozwinie rozwoj sytuacji
Miedziu
A6

Postprzez korek » środa, 12 kwi 2006, 15:14

na 2 etapie raz zabłądzili 7km zjechali z trasy i musieli zawracać.Auto póki co bez zarzutów.Po raz 2 gi 7me miejsce.Niezle niezle oby tak dalej
pozdro.
korek

Następna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata