Piękna walka do końca. Myślałem że Tanak nie będzie ryzykował mając prawie wygrany rajd, ale jednak pozamiatał wszystkich. Lappi nieźle, Ogier i Neuville tego rajdu na pewno nie zaliczą do udanych. Ciekaw jestem jak w dalszej części sezonu będzie sobie radził Evans, czy pociśnie czy to już jego szczyt możliwości. Szkoda mi Latvali, wreszcie jeździ jak przystało na zawodnika tej klasy, ale to je rally.
Kolejny ciekawy sezon przed nami. Najmocniejszy jak na razie jest właśnie Tanak, który połączył szybkość z bezbłędną jazdą. Lappi dobrze, bo już myślałem, że trochę odpuścił, ale zobaczymy jak w dalszej części sezonu. Evans jak na śnieg to całkiem nieźle.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
Co do Latvali to chyba ciężko go pochwalić po rajdzie, w którym wylądował w zaspach na tyle czasu. Perfekcyjny rajd Tanaka, widać tempo i pewność w jeździe skoro nie bał się atakować również na PS. Mądry i szybki rajd w wykonaniu Lappiego, przywiózł bardzo ważne punkty. Reszta pojechała na swoim poziomie albo zanotowała przygody przekreślające dobry wynik. Widać też wyraźnie, że trójka: Tanak, Ogier, Neuville jest o krok przed wszystkimi.