Moderator: SebaSTI
Witcher1990 napisał(a):Ktoś już o tym pisał, chyba Żółtodziób- nie wiemy ile dokłada Lotos a ile sam Kościuszko. A tatuś M.K pewnie łoi grubo. Poza tym nikomu nic do tego na co kto wydaje swoje pieniądze. Ja dzisiaj byłem na Impact Festiwal. Obejrzałem Mastodona, Behemotha i jeszcze coś. Bawiłem się (mosh pit+ściany śmierci dla wtajemniczonych) tylko na Slayerze. Po tym zespole wyszedłem obity i obdrapany choć grał jeszcze Korn i Rammstein, gwiazda wieczoru. Za bilet zapłaciłem 210zł i może ktoś mi napisze, że powinienem dać ten bilet komuś innemu, bo bawiłem się tylko na jednej kapeli, a pozostałe zwyczajnie olałem. Jest wielu takich biednych Kajetanów którzy sa fanami każdego zespołu i zrobiliby z tego biletu lepszy użytek niż ja.
Po wynikach Atkinsona z poprzedniego sezonu gdzie nawet Ogi zlał go s2000 czy wynikach Araujo i Nobre było wiadome, że to mini dużo odstaje od konkurencji. Owszem kierowcy nie pokazali wszystkiego, nawet Atko nie robił super wyników w Fieście czy Cytynie ale na pewno były to rezultaty bardziej porównywalne do czołówki.
Więc należało się spodziewać, że auto nie będzie konkurencyjne i że opony też będą słabsze. natomiast NALEŻAŁO się spodziewać że auto będzie DOJEŻDŻAĆ do mety BEZ AWARII i że gumy WYTRZYMAJĄ rajd a nie STOPIĄ się. Jeśli dobrze pamiętam tą mądrą uwagę również wtrącił Żółtodziób.
A skoro tak to lepszą opcją jest przejechać 13 rajdów autem, które choć niekonkurencyjne będzie kończyć rajdy niż 4-5 imprez w lepszej furze. Dlaczego? Dlatego, że młody doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że nie ogarnie wurca w pierwszym sezonie i że nie ma mowy o jakiejkolwiek walce w czołówce. Więc po co mu tip top samochód z każdą nowinką skoro on ma właśnie nawijać km osowe i zbierać doświadczenie z którego tak się śmiejecie. Jak to brzmi pierwszy polak w pełnym sezonie startów w WRC. Co do gadki Michasia to się nie wypowiadam, temat jest drażliwy i wiele zostało powiedziane. Przesadza w wypowiedziach i to grubo na tym skończmy.
Co do Kajtka to mam nadzieję, że zamiast ciągle biadolić jak on to nie ma kasy i chce jeździć za granią s2000 zrobi coś w tym kierunku. Grzyba stać na wurca, Rzeźnika na Nke, Ogryzka na C2, Kołtuna na rundy wrc czy nawet tego gościa z CEFT na Francję bodaj (Domżała chyba jechal Francję?)
Natomiast Kajetan ciągle tylk o biadoli i biadoli. No sory z całą sympatią go gościa i jego kibiców ale robicie z niego ofiarę (a czasem wręcz ofermę) złej polityki Lotosu. To on składa w firmie projekt na co chce kasę i ile i tak jak mówiłem inni mogą dlaczego 3krotny MISTRZ POLSKI NIE POTRAFI wykorzystać tego faktu i zebrać kasy jeśli nie na s2000 w Polsce to na N/R za granicą?
Witcher1990 napisał(a):Grzyba stać na wurca, Rzeźnika na Nke, Ogryzka na C2, Kołtuna na rundy wrc czy nawet tego gościa z CEFT na Francję bodaj (Domżała chyba jechal Francję?)
woocasch napisał(a):A co do Kajta, to też tego nie potrafię zrozumieć, że posiadając 3 tytyłu MP i dosyć udany start w Janner w tym roku, nie udało mu się przekonać/znaleźć sponsorów na jakiś międzynarodowy program.
d-z rallyfans napisał(a):woocasch napisał(a):A co do Kajta, to też tego nie potrafię zrozumieć, że posiadając 3 tytyłu MP i dosyć udany start w Janner w tym roku, nie udało mu się przekonać/znaleźć sponsorów na jakiś międzynarodowy program.
Może w ogóle nie próbował szukać nowych ani przekonywać obecnych sponsorów, albo ma wokół siebie ludzi którzy są słabi w szukaniu kasy.
d-z rallyfans napisał(a):woocasch napisał(a):A co do Kajta, to też tego nie potrafię zrozumieć, że posiadając 3 tytyłu MP i dosyć udany start w Janner w tym roku, nie udało mu się przekonać/znaleźć sponsorów na jakiś międzynarodowy program.
Może w ogóle nie próbował szukać nowych ani przekonywać obecnych sponsorów, albo ma wokół siebie ludzi którzy są słabi w szukaniu kasy.
MSG Racing napisał(a): mentalnosć (czemu ma dawać na twoje przyjemnosci? ) bo gdzie i kiedy będzie jego reklama? A TV?
Jest tylko kilka firm z poza swiata motoryzacyjnego, które mają mądrych włascicieli umiejących i potrafiących wykorzystać wizerunek zespołu rajdowego do swojej reklamy.
Domson napisał(a):b) Citroen weźmie Kubicę do fabryki do 1. składu i LOTOS nie będzie potrzebny ( lecz myślę, że będą Kubicę w taki czy inny sposób sponsorować tak czy siak, bo nikt im takiej reklamy nie zapewnia jak Robert)
wanderer napisał(a):To nie musi byc takie proste. Kubica to marka sama w sobie, ale Citroen tez juz raczej nie bardzo chce inwestowac w tych, ktorzy jeszcze sie ucza. Dlatego bez dodatkowych sponsorow moze byc ciezko. Zreszta, trudno sobie wyobrazic by Lotos mial w przyszlym roku zrezygnowac z kogos takiego jak Kubica. To byloby jak strzal we wlasne kolano.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości