Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez luxxx » środa, 29 maja 2013, 10:20

andrew88 napisał(a):Nowe malowanie samochodu Juniora: http://rallynews.pl/lang.en/no/pnews/7620
Nawet fajne, ciekawe czy Kajetanowi też zmienią.

To jest stare malowanie ;)
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez żółtodziób » środa, 29 maja 2013, 13:42

Gąsior napisał(a):Już jeden polski kierowca jeździ Cytryną :wink: Ale fakt pozostaje - jest to jedyna rozsądna próba ratowania sezonu, zarówno pod względem marketingowym jak i sportowym. Ciekawe jak da się okroić program (co na to FIA). Obstawiam europejskie rundy.
Mozna nas nazywać hejterami, ale o tym jak będzie wyglądać sprawa z tym samochodem to wiedział każdy. W sferze pobożnych życzeń pozostawało liczenie, że w tym roku MI zrobi duży progres w przygotowaniu auta, a i ono samo przyspieszy samoistnie od zeszłego sezonu. Teraz Michałowi pozostało pokazać, że jednak potrafi zapi....... czego naprawdę szczerze mu życzę.

Szału po tym samochodzie nie mozna się było spodziewać, ale można było oczekiwać,że będzie w stanie jechać trochę dłużej niż jeden dzień bez poważnej awarii. Tak jak z normalnymi wozami - od taniego samochodu nie można tyle wymagać ile od droższego, ale od każdego można wymagać, że będzie spełniał swoją funkcję, a nie psuł się co kawałek.
żółtodziób
A8

Postprzez Domson » poniedziałek, 3 cze 2013, 19:23

No i Michał w Sardynii powraca z Fiestaczem. Ciekaw jestem malowania i jakie będzie tempo
Domson
A6

Postprzez wiechu100 » wtorek, 4 cze 2013, 02:47

Domson napisał(a):No i Michał w Sardynii powraca z Fiestaczem. Ciekaw jestem malowania i jakie będzie tempo

Zachowawcze, nauka :wink: Do kogo go teraz porownywac zastanawiam sie. Jak jezdzil Mini to bylo, ze Prokop ma Fieste, teraz bedzie, ze Prokop juz dlugo nia jezdzi. Ja oczywiscie rozumiem, ze auto trzeba poznac i mam nadzieje, ze talem Michala pomoze mu juz od pierwszego startu nawiazac kontakt chociaz z Prokopem a nie reszta sezonu nauka i dzwony. Naprawde fajnie by bylo wreszcie zaciskac kciuki za Naszego
wiechu100
N3

Postprzez luxxx » wtorek, 4 cze 2013, 08:40

wiechu100 napisał(a):
Domson napisał(a):No i Michał w Sardynii powraca z Fiestaczem. Ciekaw jestem malowania i jakie będzie tempo

Zachowawcze, nauka :wink: Do kogo go teraz porownywac zastanawiam sie. Jak jezdzil Mini to bylo, ze Prokop ma Fieste, teraz bedzie, ze Prokop juz dlugo nia jezdzi. Ja oczywiscie rozumiem, ze auto trzeba poznac i mam nadzieje, ze talem Michala pomoze mu juz od pierwszego startu nawiazac kontakt chociaz z Prokopem a nie reszta sezonu nauka i dzwony. Naprawde fajnie by bylo wreszcie zaciskac kciuki za Naszego

W Fieście będzie o tyle lepiej, że będzie miał testy przed rajdem Sardynii...mam nadzieję wielką, że te km pozwolą mu się wjeżdżać w auto. Co do Prokopa, fakt jeździ już drugi rok Fiesta, ale myślę, że Michał da radę.
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez Domson » wtorek, 4 cze 2013, 09:21

Skoro przez opony tracili 1,5 sec, przez samochód drugie tyle, to ja tu oczekuję wysokich lotów :mrgreen: Pół żartem , pół serio. Prokop przesiadł się na Micheliny i nie widać zbytnio u niego poprawy w wynikach

"Znamy kalendarz startów załogi Kościuszko/Szczepaniak. Już w nowym samochodzie zobaczymy ich podczas Rajdu Sardynii, Rajdu Niemiec i Rajdu Wielkiej Brytanii. Załoga weźmie także udział w Rajdzie Polski i Rajdzie Barbórka."

Emocje do pełna FB
Domson
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 4 cze 2013, 12:44

Myślę, że Fieścina Młodego wypasiona też nie będzie i megawyników tym nie zrobi. Rzecz w tym, żeby się ścigać przez cały rajd a nie zastanawiać się co się kiedy zepsuje i czy opony nie skończą sie w połowie rajdu. Same wyniki to jeśli będą lepsze od Prokopa to bedzie bardzo dobrze.
żółtodziób
A8

Postprzez Air Black » wtorek, 4 cze 2013, 12:46

Myślę, że wszyscy, którzy narzekali na Motorsport Italia powinni przemyśleć swoje zachowanie.
Jeżeli w powiedzmy tych samych kwotach (zakładam, że lotos nie dołożył więcej do budżetu niż było, chyba, że na rajd Polski) w msporcie można przejechać 3/4 rajdy a w MI 9 (z okazjonalnymi testami!). Chciał Pan Kościuszko zrobić za śmieszne pieniądze sezon MŚ to i auto było przygotowane w odpowiednim stosunku do kwoty. Jakiego wyniku by teraz nie zrobił słowa dotyczące wadliwego mini można ujrzeć w innym świetle. Jak ktoś wspominał na rundę RSMP też można wypożyczyć lancera za 70 tysięcy i za 130.
Air Black
N3

Postprzez tadeknovak » wtorek, 4 cze 2013, 13:18

Kościuszko przejechał 5 rajdów (z zaplanowanych 13) Na początku sezonu Wielki Ojciec i jego czarny pijar piali z radości że pełny sezon, fabryczne auto itd...Jak trzeba byc naiwnym albo kompletnie głupim żeby teraz zobaczyć że za pieniądze na Mini na kolejne 8 !!! rajdów z Fordem starczy zaledwie na 3 !!!! Jeżeli komuś takiemu Lotos daje pieniądze to albo w Lotosie siedzą ludzie którzy kompletnie nie znają realiów rajdów WRC i cen..albo Grubas ma dar przekonywania albo wręcz opowiadania bajek. A jak teraz to widza ludzie? Jak oceniają Kościuszkę??? Kubicy budżet wystarcza na to co zaplanował, Kajetanowiczowi też. Są wyniki u jednego i drugiego. Oby były i u tego trzeciego...chyba ze znów usłyszymy o nowym aucie, nauce, zbieraniu doświadczeń itd :-)
tadeknovak

Postprzez luxxx » wtorek, 4 cze 2013, 13:29

tadeknovak napisał(a):Kościuszko przejechał 5 rajdów (z zaplanowanych 13) Na początku sezonu Wielki Ojciec i jego czarny pijar piali z radości że pełny sezon, fabryczne auto itd...Jak trzeba byc naiwnym albo kompletnie głupim żeby teraz zobaczyć że za pieniądze na Mini na kolejne 8 !!! rajdów z Fordem starczy zaledwie na 3 !!!! Jeżeli komuś takiemu Lotos daje pieniądze to albo w Lotosie siedzą ludzie którzy kompletnie nie znają realiów rajdów WRC i cen..albo Grubas ma dar przekonywania albo wręcz opowiadania bajek. A jak teraz to widza ludzie? Jak oceniają Kościuszkę??? Kubicy budżet wystarcza na to co zaplanował, Kajetanowiczowi też. Są wyniki u jednego i drugiego. Oby były i u tego trzeciego...chyba ze znów usłyszymy o nowym aucie, nauce, zbieraniu doświadczeń itd :-)

Grubas...? Widzę, że w internecie każdy zgrywa cwania zza klawiatury.

Co do budżetu, auta i wszystkiego w około. KAŻDY z kierowców który dostał by możliwość jazdy całego sezonu MINI ( jaki on nie był ), to każdemu by się oczka zaświeciły bardziej niż latarnie morskie. Skąd mieli wiedzieć, że to konkretnie MINI będzie się, aż tak psuło ?? Wiadomo start MINI 80tyś ojro, a Fiestą (top wersja) 120tyś ojro. Więc mniej startów ale z testami. Budżet Kubicy jest podobny Michałowego, z tym, że Auta kompletnie inne.

I najważniejsza sprawa...Czy Kościuszko zabrał wam chociażby 1gr, że tak psioczycie na jego pieniądze ?? Ma układy to jeździ, ma dojścia to jeździ...co Was to do cholery obchodzi ? Zus zabiera nam wszystkim kasę i tak nie psioczycie...Na prawdę WIĘCEJ LUZU

A nie bronię Michała, bo go lubię, ale jest mi go szkoda. Powiem, ze nie jest on mega super hiper kierowcą...po prostu jeździ i tyle. Nikt nie jest Loebem czy Ogierem
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez rajdmen » wtorek, 4 cze 2013, 13:42

Dawno tu nie pisalem, ale teraz mam swoje przemyslenia i chce sie nimi podzielic,
Moi drodzy, nie mowmy tak ze pewna ilość kasy na MINI starcza na 9 rajdów, a na Fieste z m-sportu na 3 rajdy, nie wiemy jakie sa uklady miedzy zawodnikiem a sponsorem, jedno mozna powiedziec śmiało, to ostatni sezon w którym LOTOS sponsoruje Kosciuszkę, Kubica jednym wynikiem w rajdzie Acropolu zrobił wiecej dla swojego sponsora niz Nasz Mistrz przez te wszystkie sezony, tak wiec w Lotosie nie siedza chyba barany, i umieja liczyc, i w ten sposob fundusze na Kosciuszke sie skonczyly,i tyle, to tyle z moich przemysleń
rajdmen

Postprzez wanderer » wtorek, 4 cze 2013, 13:50

żółtodziób napisał(a):Myślę, że Fieścina Młodego wypasiona też nie będzie i megawyników tym nie zrobi. Rzecz w tym, żeby się ścigać przez cały rajd a nie zastanawiać się co się kiedy zepsuje i czy opony nie skończą sie w połowie rajdu. Same wyniki to jeśli będą lepsze od Prokopa to bedzie bardzo dobrze.

Kosciuszko nie jest kierowca, ktory liczy sie w walce o podium w rajdzie. Tak wiec w jego przypadku nie licza sie jakies niuanse w rajdowce. Wazne aby auto bylo po prostu sprawne tak aby gosc mial mozliwosc cos pokazac. A szczegolnie ciekawe bedzie co pokaze na Polskim. :)
wanderer
A6

Postprzez tadeknovak » wtorek, 4 cze 2013, 15:19

To nie chodzi o to czy komuś z nas cos zabiera czy nie. Chodzi o to ze kierowca rajdowy na takim poziomie powinien podejmować decyzje zgodne z rozsądkiem i realiami a nie lewitować w Matrixie. Masz Luxxxxx informacje skoro wiesz co ile kosztuje, na pewno dokładnie znasz oferty z M-Sportu i Italiamotorsport.Brawo. Ja się tego nie podejmuje ale widzę co na ile i gdzie pozwala jechać. I to samo dotyczy budżetu Kubicy..tu też wielkie brawa za znajomośc kontraktu Kubicy.
tadeknovak

Postprzez Domson » wtorek, 4 cze 2013, 16:23

No budżet Kubicy to napewno nie jest na poziomie Michała, bo jednak kalendarz startów i testów Roberta jest dużo bogatszy. RRC to jak WRC tylko słabsza fura. Utrzymanie kosztuje praktycznie tyle samo. W dodatku do Kubicy dokłada się także Citroen + Lotos, także....
Domson
A6

Postprzez rallyfun » wtorek, 4 cze 2013, 19:43

tadeknovak napisał(a):To nie chodzi o to czy komuś z nas cos zabiera czy nie. Chodzi o to ze kierowca rajdowy na takim poziomie powinien podejmować decyzje zgodne z rozsądkiem i realiami a nie lewitować w Matrixie. Masz Luxxxxx informacje skoro wiesz co ile kosztuje, na pewno dokładnie znasz oferty z M-Sportu i Italiamotorsport.Brawo. Ja się tego nie podejmuje ale widzę co na ile i gdzie pozwala jechać. I to samo dotyczy budżetu Kubicy..tu też wielkie brawa za znajomośc kontraktu Kubicy.

Nie goraczkuj sie tak tylko dlatego ze czegos nie wiesz. Po pierwsze to Lotos decydowal ile i na co przeznaczyc a nie kierowca a po drugie nie jest wielka tajemnica ze w poprzednim sezonie kierowcy dysponowali budzetem min. 1 mln euro na sciganie sie Fiesta z MSport w rundach europejskich.
rallyfun
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata