Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez Maxikitcar » niedziela, 10 lut 2013, 23:59

zaraz zaraz czy golf to ta padlina co jak się w gumiaku naciśnie lewą w hamulec to gaz odcina?
Maxikitcar
N2

Postprzez wiechu100 » poniedziałek, 11 lut 2013, 00:11

Maxikitcar napisał(a):zaraz zaraz czy golf to ta padlina co jak się w gumiaku naciśnie lewą w hamulec to gaz odcina?

Chyba tak. Skonczmy OT :wink:
wiechu100
N3

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 11 lut 2013, 00:18

wiechu100 napisał(a):
filantrop napisał(a):
wiechu100 napisał(a):bla bla blaah

bla bla

bla bla...
Ja mam gust bardziej wyarafinowany

Oho to Calibra zapewne ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez wiechu100 » poniedziałek, 11 lut 2013, 00:21

speedyzxz napisał(a):Oho to Calibra zapewne ;)

Astra :lol: , jak Ty. Co Wy wnosicie tymi gadkami... A tak serio to nie rozumiem po co tak gadac na polo golf itp. To tak jakbym na Ciebie zamiast speedyzxz mowil slowlysss. Mozna? Mozna, tylko czemu ma to sluzyc?
Ostatnio edytowano poniedziałek, 11 lut 2013, 00:41 przez wiechu100, łącznie edytowano 3 razy
wiechu100
N3

Postprzez Agrest » poniedziałek, 11 lut 2013, 00:27

Czy jest tu jakiś admin żeby zrobic porządek bo trolownia sie robi pomału
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez Matthias Schmidt » poniedziałek, 11 lut 2013, 00:52

Gdzie my jestesmy? Poziom dzieci w piaskownicy przynajmniej. Jedno dziecko zabralo drugiemu lopatke i zaczynaja sie wyzwiska typu kto ktoremu bardziej pocisnie. Ogarnijcie sie troche, bo to zenade przypomina. Trolowanie zostawcie sobie na inne portale, wydaje mi sie, ze tutaj nie ma miejsca na to. Nazywanie Polo Golfem i cieszenie sie ze to taki "dojczwagen" tez prezentuje zenujacy poziom dziecka ktore nie ma co sensownego napisac i plecie takie glupoty po to zeby bylo wesolo. A kolejne gadki w stylu wieswagenow rowniez ponizej krytyki :roll:
Panowie, ogarnijcie sie i wrzuccie na luz :-)

A admin jest w ogole na tym Forum? Bo jego aktywnosc jest dobijajaca... :roll:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez ToMi888 » poniedziałek, 11 lut 2013, 00:59

Ogier - zaskoczył mnie, bo gdzie jak gdzie, ale w Szwecji nie liczyłem na jego zwycięstwo. Niemniej cieszę się, że wygrał, w tym roku VW to mój faworyt więc jest dobrze i optymistycznie :D
Loeb - pewnie zrobił co mógł, chociaż zdarzyły mu się i błędy. Ale przynajmniej uratował rajd Citroenowi.
Ostberg - brawa za objechanie Latvali, choć przed rajdem stawiałem, że będzie walczył o zwycięstwo!
Latvala - wciąż się chyba uczy Polo, w kontekście zeszłego roku rajd nieudany; w kontekście Monte - jak najbardziej.
Hirvonen - też mógł walczyć o wygraną, ale popełnił pierwszy większy błąd od dawna. Szkoda, że tu, ale po świetnym 2012 można mu wybaczyć :D
Trochę mnie zdziwiło, że Grondal przegrał z Al-Rajhim WRC2 na śniegu prawdę mówiąc :D

Przy okazji brawa dla Pettera za wygranie edycji historycznej i dla Sołowowa za ten świetny wynik!
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez wiechu100 » poniedziałek, 11 lut 2013, 01:11

Bardzo fajne jest tez to, ze na podium mamy trzech roznych producentow :) I to co lubie u Loeba, nie szuka wymowek jak niektorzy i wprost mowi o perfekcyjnej jezdzie Ogiera i ze nie mogl nic wiecej zrobic. Bedzie go brakowac. Oby reszta stawki wyciagnela pazura i walka o mistrzostwo bedzie bardzo emocjonujaca
wiechu100
N3

Postprzez Ayatol » poniedziałek, 11 lut 2013, 01:42

Panowie ile wy macie lat? Jeden na polo mowi golf, kolejny sie ciezko spina. Obie postawy dosc slabe. Co do posiadanych samochodow to tez indywidualna sprawa kazdego z nas. Ja mam forda i uwazam ze jak na moj fundusz mam fajne auto i mi ono pasuje. Teraz wroce do tematu bo troche robie OT ale denerwuja mnie takie glupie gadki. Latvali kibicuje bo lubie kierowcow z fantazja. Uwazam od dawna ze to max na co go stac. ZAwsze gdy jechal cos wiecej (co u niego lubie) dzwonil. Tu dojechal na swoim miejscu i chwala mu za to. Mam nadzieje ze sie jego forma ustabilizuje i przestanie w koncu dzwonic. Ale napisalem posta! Moj rekord ;)
Ayatol
N1

Postprzez woocasch » poniedziałek, 11 lut 2013, 09:36

Powiem szczerze, że mnie ten rajd nieco zaskoczył. Spodziewałem się dobrej formy dwóch francuzów i ich samochodów, ale nie sądziłem, że to praktycznie między nimi rozegra się ten rajd. Cieszy mnie, że Ostberg wbił się na podium i pokonał JML. A forma VW to jednak mimo wszystko lekkie zaskoczenie, wiele wskazywało, że ich wejście do WRC będzie mocne, ale żeby aż tak? Chociaż wydaje mi się, że większość roboty robi idealne zgranie auta z Ogierem i talent Seba2. Oby tak dobry debiut VW zachęcił innych producentów do wejścia do WRC, Niemcy pokazali że jak się chce i ma się dobrych kierowców to można szybko namieszać w stawce.
A co do pozostałych kierowców Mikko powinien pokazać lepsza skuteczność na szutrach, ale obecnie najgrośniejszym rywalem Ogiera jest Mads i liczę na to, że to on wygra w Meksyku.
A co do polskich zawodników, to podziwiam Kabacińskiego. W tak trudnym rajdzie dojechał bez większych przygód, chyba bez większych przygód. Zrealizował swoje marzenie i za to należy takich ludzi podziwiać. Michał Sołowow, facet ma doświadczenie na śniegu, jednak z drugiej strony zalicza jeden, góra dwa starty na śniegu w roku, a mimo to pokazał, że ogarnia temat. Jednak mimo, że osiągnął 12. miejsce to jego strata jest potężna. W 2002 gdy Kuchar też był na dwunastym miejsu stracił 3 razy mniej czasu. Wiem, że nie można porównywać takich rzeczy, ale daje to trochę do myślenia. Strata ponad 19min w 2002 roku oznaczała miejsce 25, a strata 25min jak u drugiego Michała oznaczała 35 miejsce. Czyżby aż tak spadł poziom MŚ :?:
No i na koniec nasza "gwiazda" w osobie M.K. - hmmm - co bu tu napisać, żeby kogoś nie obrazić, może lepiej nic nie pisać? Wystarczy, że przegrał ponad 5min z Sołowowem i to już pokazuje jak kiepski był to start w wykonaniu Kościuszki. I nie ma co szukać usprawiedliwień w aucie, oponach, notatkach, pilocie czy doświadczeniu. Wymówka zawsze się znajdzie, a dobry zawodnik ich nie szuka tylko jedzie.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez gregortest » poniedziałek, 11 lut 2013, 10:36

Właśnie wracamy z rajdu.
Bardzo udany wyjazd.
Chyba, najlepszy na jakim do tej pory byłem.
Blisko i tanio i ta atmosfera z finami, norwegami i szwedami :D
No takich aparatów, jeszcze nie spotkałem.
W sobotę rano, na Rämmen, stała nie daleko nas, ekipa fanów z krakowa, naszego miszcza.
Chyba jacyś wogóle nie kumaci goście. Może facebookowi fani...?. Nie wiedzieli co i jak, a poza tym zafascynowani kopciuszką.
Troszkę z nimi w przerwie porozmawialiśmy, to dawno tak się nie ubawiłem.
Takich głupot co nam wciskali, to nawet nie dało sięsłuchać - wazelina workami szła.
Potem ich spotkaliśmy na stacji benzynowej - Byli srebrnym mietkiem Vito, na krakowskich blachach - rocznik taki 2008.
Może ktoś wie c oto za ekipa.?
A tak poza tym to co pisałem przed monte i nikt jakoś mi nie wierzył się potwierdziło.
Loeb w parku p opiątkowym dniu jakoś nie był skory do uśmiechu, a jeśli nawet mu się pojawiał to chyba z musu, do kamer.
Chłopaki dają radę, a najlepsza była klasa historyczna.
Obok nas takim Volvo 240 zaparkował w zaspie, bo mu się sprzęgiełko skońxczyło.
Gdyby w polsce była choćby 1/4 takiej frekwencji jak na szwedzkim to wolałbym 100 razy takie auta oglądać.
Sołek pięknie, Kabaciński też dawał radę, widać było przynajmniej dynamikę, a nasz miszcz.....
No cuż ,w miejscach gdzie inni już puszczali hamulec, on jeszcze trzymał. Na dwa razy hamowane i kwadratowo do zakrętu. Zero płynności i dyanamiki.
jak przejechał, to jeden ze szwedów pyta -zepsuty ?
Skrzynia ? - a ja na to że nie wiem, ale on ma tak zawsze.
śmiech i wstyd...On po prostu boi się tego auta, może ma uraz ?
W parku w sobotę, obok namiotu -stanowiska kopciuszki, też za dużo ludzi nie było. Jakoś tak smutno....
Ogólnie porażka. Może coś na szutrach ...ale raczej sie to awariami skończy. Jak na razie to mini mnie zaskoczyło pozytywnie, a kierowca wcale.
I niech nie piszą bredni o ustawieniach centralnego dyfra. Tylko po zmianie skrzyni auto zaczęło szybciej jechać i gość po prostu panikował, co było widać.
Najciekawsze jest to że w niedzielę troszkę lepiej mu szło ,już było widać trochę tej płynności.
W porównaniu do Prokopa, porażka. Czech odrobił lekcję.
Może uda się na portugalię pojechać, choć to daleko i długa wyprawa.
gregortest
A5

Postprzez b182 » poniedziałek, 11 lut 2013, 10:48

O i to jest dobry post z pierwszej ręki! :D
A więc widać, że M. K. nie jedzie:/
b182
N2

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 11 lut 2013, 10:52

Strat nie ma co porównywać, myślę że jesteśmy w takim momencie że czołówka WRC jest bardzo mocno z przodu i właściwie ciężko widzieć kogoś nie rozjeżdżonego wyżej niż na 5 miejscu teraz szansa że pojawi się Carlsson czy Galli którzy rozjeżdżeni nie są i trochu z powodu pecha wjadą na podium jest mniejsza.
Fakt też że obsada chyba trochę słabsza od strony lokalnych kierowców, jak już wspomniałem brakuje Andressona, Sandella, Mikkelsena. Spokojnie by sprawili że RRC w 10 by się nie znalazło, Neuville pewnie by mógłby mieć z nimi problemy
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez filantrop » poniedziałek, 11 lut 2013, 11:11

gregortest napisał(a):Właśnie wracamy z rajdu.
Bardzo udany wyjazd.
Chyba, najlepszy na jakim do tej pory byłem.
Blisko i tanio i ta atmosfera z finami, norwegami i szwedami :D

tanio czyli ile? kamperem byliście czy noclegi w hotelach?
filantrop
N2

Postprzez kremer » poniedziałek, 11 lut 2013, 13:54

Wszystkie dnia Szwecji w HD po angielsku.

http://www.youtube.com/user/WRCforeva?feature=watch
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata