Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez tomson » niedziela, 10 lut 2013, 16:58

To teraz Loeba zobaczymy we Francji czy wcześniej? uciekły mi z pamięci imprezy które ma jechać :oops:

A rajd? hmm, przyznam szczerze, że przecierałem oczy jak Ogier wkładał wszystkim w piątek, pocisnął w sobotę i jak stary wyjadacz kontrolował dziś tempo, po czym na PS ogień. W skrócie to był, techniczny nokaut VW i pokaz umiejętności Ogiera. Interesujący będzie ten sezon, nie wierzę, że reszta ferajny tanio sprzeda skórę i jeszcze wiele zwrotów akcji będziemy oglądać :)
tomson
N2

Postprzez Hubertos » niedziela, 10 lut 2013, 17:13

Argentyna, Francja
Hubertos
A6

Postprzez marrcus » niedziela, 10 lut 2013, 17:30

rety dajcie se siaan z tym przeliczaniem s/km bo to chyba od wróżki te dane co ile.
eWRC to najlepiej wyniki podane, rally-base sa komentarze od razu z mety no i wrc na splity

Sieg heil !
No to tera jestem spokojny, jest zamiennik Sebastiana, będzie miał kto lać tych finów, znów zbyt wiele nie powygrywają :lol:
Zanosi sie na ładną dominację. Co mnie jeszcze cieszy Hirvo nie był 4 na PS, mimo przycięcia w wuja. Loeb za to zdobył heha Sordo też 0. :roll:
Brawo Ostberg odrobił ta kare i przyjechał na swoim miejscu.
Nowikow głupio sie rozbil no ale rajd trudny.
Al Rajhi Yazeed rewelacyjnie. Sołowow ładnie, Kościuszki to jak kelner.
marrcus
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 10 lut 2013, 17:31

tomson napisał(a): Interesujący będzie ten sezon, nie wierzę, że reszta ferajny tanio sprzeda skórę i jeszcze wiele zwrotów akcji będziemy oglądać :)

Tego się trzymajmy, będzie ciekawie! ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Bad-i » niedziela, 10 lut 2013, 18:12

scooby14444 napisał(a):Ogier pokazał klasę i tyle - po prostu nowy dominator (chyba go znienawidzicie :lol: :lol: ).

Kurde rzeczywiście....... Już go chyba nienawidzę, ale zaraz jedno pytanie. Co On takiego zdominował ten Twój "dominator"?
Bad-i
N3

Postprzez kremer » niedziela, 10 lut 2013, 18:43

No własnie bez przesady jak Ogr zdobędzie z 4 tytuły to wtedy będziemy go porównywać i mowic, że jest dominatorem. LOEB nie miał czasem jechać jeszcze Świnlandii tzn Finlandiiii ???????????
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez wanderer » niedziela, 10 lut 2013, 19:05

Bad-i napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Ogier pokazał klasę i tyle - po prostu nowy dominator (chyba go znienawidzicie :lol: :lol: ).

Kurde rzeczywiście....... Już go chyba nienawidzę, ale zaraz jedno pytanie. Co On takiego zdominował ten Twój "dominator"?

Zdominował cały rajd w stylu Loeba. Pierwszego dnia wypracował sobie przewagę czasową i przez kolejne dwa dni już tylko kontrolował sytuację. A poza tym wygrał najwięcej oesów.

tomson napisał(a):To teraz Loeba zobaczymy we Francji czy wcześniej? uciekły mi z pamięci imprezy które ma jechać :oops:

Była jeszcze mowa o Argentynie, ale to jeszcze nie jest potwierdzone.
Ostatnio edytowano niedziela, 10 lut 2013, 19:07 przez wanderer, łącznie edytowano 1 raz
wanderer
A6

Postprzez speedyzxz » niedziela, 10 lut 2013, 19:07

Hirvo by się obraził że zmniejszają mu szanse na wygranie w domowej rundzie ;p
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez scooby14444 » niedziela, 10 lut 2013, 19:09

Bad-i napisał(a):

Może i trochę za wcześnie, ale jednak wszystko wskazuje na to że będzie dominatorem.
Który kierowca spoza skandynawii wygrał Szwecję: Loeb i Ogier
Którzy kierowcy byli w stanie rozpocząć sezon przynajmniej 1 i 2 miejscem w Monte i Szwecji: Ogier, Loeb, Gronholm, Makinen, Sainz, Vtanen, Blomqwist.
Sami mistrzowie świata - w większości wielokrotni.
Któy kierowca był w stanie seryjnie wygrywać rajdy z Loebem - Ogier 2011.
Trzeba być ślepym żeby nie widzieć że Ogier to następca Loeba.
Ostatnio edytowano niedziela, 10 lut 2013, 19:21 przez scooby14444, łącznie edytowano 2 razy
scooby14444
N3

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 10 lut 2013, 19:12

Rajd calkiem ciekawy i przede wszystkim zaskakujacy. Ogier potwierdzil ze jest wysmienitym zawodnikiem, dodatkowo Polo R WRC na pewno jest konkurencyjne i - co tu duzo ukrywac - swietnie skrojone pod Seba II. Dominacja Ogiera w tym rajdzie moze byc rzutem na najblizsza przyszlosc, bo skoro tutaj nie zlapali go Latvala, Ostberg, czy Hirvo (w jego przypadku mam na mysli slabe czasy) to gdzie indziej beda mogli?? Obawiam sie, ze to moze byc dominacja, natomiast rajdy to rajdy, wiec pewnosci poki co nie ma. Snieg zaciera roznice miedzy samochodami, byc moze Polo na szutrach jeszcze nie jest tak mocne jak Fiesty i DS3. Tez rzecz jasna nie jest powiedziane ze Ogier bedzie wygrywac rajd za rajdem nawet jesli Polo bedzie konkurencyjne. Latvala in minus. Spodziewalem sie ze tutaj akurat moze byc wyzej od Ogiera. Nie myslalem o zwyciestwie, ale wydawalo mi sie ze podium moze byc jak najbardziej. Zawiodlem sie, ale JML chyba jeszcze nie czuje tego samochodu zbyt dobrze. Mikko tez bardzo in minus. Juz blad w jego przypadku bardzo niedobrze wrozy na przyszlosc (obawiam sie powtorki z 2010), a pozniejsze czasy... OK, moze nie cisnal na maksa, no ale juz Power Stage. Czwarte miejsce slabo jak na to, ze typowalem go na zwyciezce. Sordo - niczego innego sie nie spodziewalem, ale moze na asfaltach zdola cos wygrac, a na szutrze gdzies lapnie sie na podium. Ostberg niezle, bardzo dobrze walczyl, chociaz zabraklo tego czegos. Liczylem na to, ze chociaz Loeba dopadnie, a tu nic. Szkoda bledu Novikova, ale gosc i tak dobrze zapowiada sie na przyszlosc. Neuville dojechal piaty - bardzo dobry wynik. Z Hanninena drugiego Gronholma nie bedzie, pewnie ciezko bedzie mu pojechac w kolejnych rundach. Co wiecej? Juz chyba nic. Wiemy jeszcze jedno - Loeb juz nigdy nie bedzie liderem klasyfikacji generalnej.
Calkiem interesujaco sledzilo sie ten rajd, ale jestem zawiedziony, bo trzymalem kciuki za Skandynawie. Najbardziej in minus zaskoczyl mnie Hirvo.

A na Meksyk juz teraz obstawilbym Ogiera na 1 miejsce.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kremer » niedziela, 10 lut 2013, 20:55

Szczególnie po dużych testach w MEX dwa miechy temu to pewnie będą fruwać :) Dojdzie Mikkelsen jeszcze.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 10 lut 2013, 21:42

Mikkelsen zacznie sezon w Portugalii a nie w Meksyku. I to tez nie jest jeszcze pewne.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez adasm » niedziela, 10 lut 2013, 23:07

scooby14444 napisał(a):Któy kierowca był w stanie seryjnie wygrywać rajdy z Loebem - Ogier 2011.
Trzeba być ślepym żeby nie widzieć że Ogier to następca Loeba.

dokładnie, jestem tego samego zdania
adasm

Postprzez filantrop » niedziela, 10 lut 2013, 23:15

wiechu100 napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):To jest Golf i dojczwagen :D

Nie wiem ile Ty masz lat ale az mnie telepie jak widze, ze piszesz golf. Golf to wieswagen i zygac mi sie chce jak go widze, a Polo to mniej popularny model i dobrze, ze on posluzyl jako baza pod rajdowke. Prosze pisz Polo albo chociaz Vw

człowieku co ty się tak spinasz? co ty myślisz że ten koleś jest tak ograniczony jak ty i nie wie że to jest polo???wie, i ci to jeszcze napisał!

sam miałem kilka golfów i wcale nie uwarzam żeby to był wieśwagen! wieśwagenem na pewno jest auto w którym siedzi wieśniak...przypuszczam że twoje auto to wieśwagen...
filantrop
N2

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 lut 2013, 23:40

filantrop napisał(a):
wiechu100 napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):To jest Golf i dojczwagen :D

Nie wiem ile Ty masz lat ale az mnie telepie jak widze, ze piszesz golf. Golf to wieswagen i zygac mi sie chce jak go widze, a Polo to mniej popularny model i dobrze, ze on posluzyl jako baza pod rajdowke. Prosze pisz Polo albo chociaz Vw

człowieku co ty się tak spinasz? co ty myślisz że ten koleś jest tak ograniczony jak ty i nie wie że to jest polo???wie, i ci to jeszcze napisał!

sam miałem kilka golfów i wcale nie uwarzam żeby to był wieśwagen! wieśwagenem na pewno jest auto w którym siedzi wieśniak...przypuszczam że twoje auto to wieśwagen...

Ales mi pojechal :D Nie twierdze, ze tego nie wie. Nastepnym postem wniesc cos merytorycznego do rozmowy
P.S. A jak miales kiedys kilka golfow to Ci gratuluje, naprawde super. Ja mam gust bardziej wyarafinowany
wiechu100
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata