Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Zajcev » sobota, 22 sty 2005, 19:40

No i mamy prawie po 2 etapie .

OS9 :

1. Loeb 9 sek przed Panizzim
2. Panizzi 7 sek przed Gardemesiterem :(
3. Gardemesiter 3 sek przed Gronholmem
3. Gronholm 2 sek przed SOlbergiem

i po os :
Loeb prawie 2 minuty przed Gronholmem ,
Gronholm 14 sek przed Gardemesterem
i Gardemester 9 sek przed Solbergiem .

Czekamy na 3 etap :)
Zajcev
N4

Postprzez ZiG » sobota, 22 sty 2005, 20:16

Zwrociliscie uwage, ze aktualnie w generalce pierwszysch 5 miejsc zajmuja kolejno rozne fabryki! W pierwszej osemce mamy nawet Skode, wiec punkty bylyby przyznane dla kazdego z producentow gdyby kolejnosc utrzymala sie jeszcze 5 odcinkow :wink: Bardzo ciekawa sytuacja bo, juz dawno tak rowno wszyscy nie jechali. Jednak Monte jest specyficznym rajdem i nie mozna na jego podstawie prorokowac "rozkladu sil" na nastepnych eliminacjach. Mimo to jest jakas iskierka nadziei, ze nie bedzie w tym roku walki 4 mocarnych teamow z 2 nic nie znaczacymi.
Z drugiej strony gdyby nie wypadek Duvala to Cytryny drastycznie by odskoczyly reszcie kierowcow i powtorzylaby sie sytuacja z Monte 2003.
Jak oni to robia ze Xsary sa takie niedoscignione ?!
Wygrywa ten kto popełnia najmniej bledow ;)
ZiG
N1

Postprzez Łukasz » sobota, 22 sty 2005, 20:40

No pięknie, dzisiaj to się działo więcej niż można by się spodziewać - Duval wydzwonił, Schwarz również i to chyba dość poważnie w skutkach dla niego samego, Auriol odpadł, Panizzi piąty po drugim etapie przed Markko Martinem. Tylko Loeb niezmiennie ciśnie i podąża po zwycięstwo. Trochę rozczarowany jestem Gronholmem, myślałem że trochę pociśnie Loeba :cry: . A najmilej zaskoczył mni Panizzi - oby tak dalej.
Łukasz
N3

Postprzez Zajcev » sobota, 22 sty 2005, 20:46

Tak jak mówi kto kogo zaskoczył to naprawde niespodziewałem się że Toni Gardemeister aż tak dobrze pojedzie ... czy ktoś z was się tego spodziewał , przeglądałem tak sobie inne tematy , wypowiedzi , że Ford schodzi na psy , bierze słabych kierowców itp. każdemu trzeba dać szanse Toni taką otrzymał i oby tak dalej ...
Zajcev
N4

Postprzez Wilu » sobota, 22 sty 2005, 21:22

Troszkę szkoda strat Alexa na 9 oesie, choć tyle, że błąd go nie wykluczył z dalszej walki. Pobodnie Kresta urwał koło ale meta etapu jest. Auriol bidulek, musiał odpuścić po awarii 206, szkoda.

mam nadzieję, że jutro coś chłopaki ponaciskają. szczególnie Gardemeister może jeszcze zaatakować, ale czy czuje się na siłach. marny występ Marko Martina.

Jest wielka szansa, że wszyscy Czesi zapunktują !!!.
Wilu
N4

Postprzez TommiCrazy » sobota, 22 sty 2005, 21:43

ZiG napisał(a):. Mimo to jest jakas iskierka nadziei, ze nie bedzie w tym roku walki 4 mocarnych teamow z 2 nic nie znaczacymi.
!

oby się to sprawdziło, poziom się chyba wyrównał pomiedzy wiekszoscią choc coś pachnie że cytryny nadal są najlepsze
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Wilu » sobota, 22 sty 2005, 23:07

Jak to jest z tymi wynikami, to nie wiem. Wygląda na to jednak, że zarówno Bengue jak i Kresta stracili swe dobre pozycje. yhm.
Wilu
N4

Postprzez solota » sobota, 22 sty 2005, 23:26

moim zdnaiem sensacją jest Mitsubishi :D

taka jazda na pierwszym rajdzie nowym autem i na pirelli to sukces 8)
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 22 sty 2005, 23:37

KuziFanMyslenice napisał(a):Tak jak mówi kto kogo zaskoczył to naprawde niespodziewałem się że Toni Gardemeister aż tak dobrze pojedzie ... czy ktoś z was się tego spodziewał , przeglądałem tak sobie inne tematy , wypowiedzi , że Ford schodzi na psy , bierze słabych kierowców itp. każdemu trzeba dać szanse Toni taką otrzymał i oby tak dalej ...

Ja bardzo ucieszyłem się z tego, że Ford Toniego zatrudnił. Pomyślałem: szczęście się do niego w końcu uśmiechnęło. Wiedziałem, że to przełomowy moment jego kariery. W momencie, gdy podpisał umowę z owalem, poczułem, że wreszcie mam komu kibicować w RSMŚ.

Spodziewałem się po Tonim szóstego miejsca w Monte, choć po cichu liczyłem na powtórkę wyniku z jego debiutu w fabrycznym WRC. Może się uda.

W dalszej części sezonu myślę, iż będzie dość częstym gościem na podium (minimum sześć razy). Spodziewam się, że odniesie w tym sezonie choć jedno zwycięstwo na szutrze. Tego jemu i sobie życzę. :)
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 23 sty 2005, 00:14

Niesamowicei ciekawy rajd.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Zajcev » niedziela, 23 sty 2005, 09:47

Psycholog_Rajdowy napisał(a):W dalszej części sezonu myślę, iż będzie dość częstym gościem na podium (minimum sześć razy). Spodziewam się, że odniesie w tym sezonie choć jedno zwycięstwo na szutrze. Tego jemu i sobie życzę. :)

Oj miło by było na to popatrzeć jak Toni sięga po 1 zwycięstwo w MŚ , ale puki co trzeba siedzieć na tym na czym siedzi czyli , żeby niestracił 3 miejsca i licze zę zaatakuje Gronholma , oby z dobrym skutkiem .

22. 01. 21:17 RZ 9 GARDEMEISTER Toni / HONKANEN Jakke (st. č. 3) "V kluzkých pasážích jsem jel zbytečně opatrně."

Czy ktoś wie co to znaczy ?:) Bo jak widze w informacjach nazwisko Toniego to się boję , że coś złego ... :)

EDIT :
Jak tak patrze na wyniki z OS to szkoda tych strat na początku , bo poźniej cały czas prawie przed Gronholmem wyjątkami są os1 , 2 , 4 i 8 Widać jeszce się wkręcał do autka :) tak to cały czas przed Gronholmem , szkoda tej straty , ale mam nadzieje , że wyprzedzi Marcusa ...
Zajcev
N4

Postprzez Zajcev » niedziela, 23 sty 2005, 10:11

Neichciało mi się edytować posta po 50 razy :)

Solberg zaatakował :/ 5 sek przed Gardemeisterem i 9 sek za Gronholem :( 2 os z 3 dotychczasowych wygrał :/
:(
Zajcev
N4

Postprzez Wilu » niedziela, 23 sty 2005, 10:50

na klasycznym Turini zakończyli Solberg, który opuścił trasę oraz Gronholm, który urwał koło. a Roman 1 oesowe zwycięztwo dla forda, się Wilson ucieszy.
Wilu
N4

Postprzez rajdowa_kobitka » niedziela, 23 sty 2005, 11:03

nie tylko Wilson się uczieszy- ja też :)))))) Nareszcie coś optymistycznego z samego rana... całkiem ciekawy początek sezonu-KRESTA GOOO!!!! Gronholm i Solbergrg ponoć uderzyli w to samo miejsce i obaj urwali koła... Stohl 5-ty :) no pięknie- oby tylko wszyscy dojechali do mety bo się połowa wykruszyła.
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 23 sty 2005, 11:09

:shock: Solberg coś ty narobił :( Pierwsze niemiłe zaskoczenie w tym rajdzie :(
Zgadzam sę z Psychologiem, to przełomowy moment w karierze Gardemesitera.
Na OS 12 Panizzi znowu nieźle 3 miejsce! Bengue 5. platz Kresta zwyciężcą! Ale się pomieszalo woohoho :shock: Co się stalo z Gronholmem? Jest daleko z 5 minutamia straty... :?
Wychodzi na to, że Gardemester będzie drugi pomimo słabego czasu. :twisted:
A Panizzi i Kresta za nim :!: Ale się namieszało, kto by pomyślał jeszcze niedawno...
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata