Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Monte Carlo

Postprzez oldtimer » sobota, 21 sty 2012, 13:53

Żeby zakończyć temat powiem że do napisania skłoniło mnie to że kiedyś usłyszałem jak kibice zachwycali się jakie to sukcesy odnosi Miszcz wykreowany według mnie przez media. :shock: Zasadne jest więc pytanie zadane przez wrc 1600-
ile rajdów w klasyfikacji generalnej wygrał dotychczas Junior(chodzi o wszystkie rajdy nie tylko MŚ)?
To byłoby na tyle w tym temacie.
oldtimer
N3

Postprzez marrcus » sobota, 21 sty 2012, 14:34

oldtimer wiesz... Sordo też nie wygrał
marrcus
N3

Postprzez wanderer » sobota, 21 sty 2012, 14:44

marrcus napisał(a):oldtimer wiesz... Sordo też nie wygrał

Kościuszko wygrał jeszcze w 2009 kiepsko obsadzony Azzano Rally we Włoszech, a Sordo ma na koncie jakieś 7 zwycięstw w mistrzostwach Hiszpanii. To było w czasach gdy startował za kierownicą Citroena C2 1600. Poza tym porównywanie Kościuszki do kogoś kto wygrał ponad 100 oesów w WRC jest nie na miejscu. :roll:
wanderer
A6

Postprzez wiechu100 » sobota, 21 sty 2012, 14:50

Matthias Schmidt napisał(a):Może Ty byś wolał, ale na pewno większość kierowców jakby miała wybrać między RSMP a PWRC, wybrałaby PWRC.

Napewno nie mam na mysli RSMP jak juz dwa razy powiedzialem. Mam na mysli IRC, ERC. A jako ost post o Kosciuszce to powiem, ze jest wykreowanym przez media najlepszym drajwerem w PL i to mi przeszkadza. Bo ktos nie interesujacy sie rajdami pozwala sobie wpajac takie bzdury... Wazniejszy tytul niz walka. Niech robi co chce, jego kasa. To jest moja opinia na ten temat. Moja i tylko moja, mam prawo. Tylko niech nie robia z niego the best kierowcy bo to jest dalekie od prawdy.
wiechu100
N3

Postprzez posejdon » sobota, 21 sty 2012, 15:33

Przepraszam, że się wtrącę ale według mnie, jeżeli chodzi o Kościuszkę, to adrenalina jest bo jak na Bemowie można pół samochodu urwać to na Monte tym bardziej (może nawet i cały :lol: ). Niech sobie jedzie jak najspokojniej po ten komplet punktów i niech ma.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez wiechu100 » sobota, 21 sty 2012, 15:41

posejdon napisał(a):Niech sobie jedzie jak najspokojniej po ten komplet punktów i niech ma.

Dokladnie, niech robi co chce. Ja tylko wyrazam swoje zdanie
wiechu100
N3

Postprzez scooby14444 » sobota, 21 sty 2012, 15:49

Kościuszko jeździ w PWRC, bo nie oszukujmy się na tytuł Mistrza Polski nie ma żadnych szans. A tak znalazł niszę w której dzięki kasie (no bo przecież nie umiejętnościom) może wyjeździć tytuł Mistrza Świata. Najbardziej wkurzają jednak układy finansowe (i wsparcie Lotosu) dla przeciętniaka który nigdy nie odniósł żadnego spektakularnego sukcesu w rajdach. Większość osób z wiadomych względów nie jest zadowolona, bo wolała by widzieć w MŚ zawodnika króry reprezentował by Polskę w bardziej ambitny sposób niż turystyczne wożenie tyłka po odcinkach specjalnych, zwłaszcza że kasa idzie ze spólki Skarbu Państwa.
scooby14444
N3

Postprzez jaczylibodzio » sobota, 21 sty 2012, 16:03

Jedno pytanie... Czego oczekujecie od Kościuszki na tym rajdzie? Jakoś sobie w klasie radzi, mimo tego że nie ma możliwości wyboru pełnej gamy opon w przeciwieństwie do innych. Co jeszcze musi zrobić? Objechać wszystkie S2000? Niech każdy kto tak marudzi ruszy głową i pomyśli chociaż przez chwilę czy wybrał by na jego miejscu kolcowane gumy czy twarde, podczas gdy reszta pociska na intermediach bo są akurat idealne na panujące warunki.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez fluff » sobota, 21 sty 2012, 16:17

Wroccie do tematu MC, MK komentujcie moze w temacie o nim.
Wchodzac w ten temat oczekuje info o rajdzie, a nie wywodow czy MK jest supero czy blee.
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez posejdon » sobota, 21 sty 2012, 16:21

jaczylibodzio napisał(a):Jedno pytanie... Czego oczekujecie od Kościuszki na tym rajdzie? Jakoś sobie w klasie radzi, mimo tego że nie ma możliwości wyboru pełnej gamy opon w przeciwieństwie do innych. Co jeszcze musi zrobić? Objechać wszystkie S2000? Niech każdy kto tak marudzi ruszy głową i pomyśli chociaż przez chwilę czy wybrał by na jego miejscu kolcowane gumy czy twarde, podczas gdy reszta pociska na intermediach bo są akurat idealne na panujące warunki.

Oczywiście masz rację. Całkowicie się zgadzam chociaż Monte to specyficzny rajd jeżeli chodzi o opony. Ale wszystko wyjdzie w trakcie sezonu. Oby nie powtórzyło się to co było kilka lat temu: regularnie startowało trzech zawodników a Junior ledwo co uciułał punktów na drugie miejsce (zresztą wygrał wtedy koleś, który dziś jest dziesiąty). Mam nadzieję, że Ligato nie będzie zbyt wysoką poprzeczką.
fluff - robi się trochę OT a tam już jadą.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez woytek » sobota, 21 sty 2012, 16:25

Podobno wiszą ciemne chmury na Col de Turini i trochę pada śnieg...
woytek
N3

Postprzez posejdon » sobota, 21 sty 2012, 16:42

Loeb powiedział, że śniegu nie widział. Może później coś spadnie.
Delecour bez wspomagania a Campana bez intercomu.
Ostatnio edytowano sobota, 21 sty 2012, 16:44 przez posejdon, łącznie edytowano 1 raz
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez kubazakskoda » sobota, 21 sty 2012, 16:43

jak sprawdzic pogodę na dzisiejsze osy to zero szans na jakiekolwiek opady a temp sporo powyżej 0. Coś czuje ze nic sie zabardzo nie zmieni .
Większosć z Was pragnełoby jakieś zmiany na miejscu 1 , Chyba Loeb jak zaden mistrz nie jest zbyt lubiany na tym miejscu choć cięzko u niego jakies wady znalezc ;)

tak patrze na 9 miejsce anderssona , jak on tam sie znalazł protonem, jak dojedzie na tym miejscu to bedzie prawdziwa sensacja...
Ostatnio edytowano sobota, 21 sty 2012, 17:04 przez kubazakskoda, łącznie edytowano 1 raz
kubazakskoda

Postprzez posejdon » sobota, 21 sty 2012, 16:48

Też myślę, że jak ktoś nie wydzwoni albo się nie popsuje to nic się nie zmieni. Ja stawiam na drugie miejsce Solberga ale jak mówiłem - mało możliwe.

EDIT: Jednak się stało - Prokop w dychu.

EDIT2: P-G nie dojedzie 9. Prokop go cyknie. Kościuch na mecie - uff.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 21 sty 2012, 17:49

Ciekawa walka. Mikko szaleje, ale i Petter ładnie się broni. Dołożył Hirvo ponad 8 sek na SS15. Jeśli nie będzie dramatów wieczorem, Mr. Hollywood powinien dojechać na trzecim miejscu. Na drugie nie ma raczej szans, choć Dani trochę zwolnił.
Wieczorne oesy będą pewnie najbardziej emocjonujące, łatwo popełnić błąd, więc może być rzeźnia. Zobaczymy co się wydarzy.

wiechu100 napisał(a):Mam na mysli IRC, ERC

Akurat w ERC też wielkiej konkurencji nie ma. :roll:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata