66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mad Max » wtorek, 16 cze 2009, 10:32

Po za "WRC" specjalny dodatek Rajdu Polski ukaże się w magazynie "Motor" 22.06 - może tam będzie można coś więcej opisane
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Newmann » wtorek, 16 cze 2009, 11:28

Mam takie pytanko. Czy można gdzieś dostać jakieś rajdowe koszulki Hołka, Kościuszki? Chodzi o to żeby ładnie kibicować, żeby było widać :!:
Prędkość była OK, tylko zakręt za ciasny
Newmann
N2

Postprzez Andrzej » wtorek, 16 cze 2009, 11:52

wrc22 napisał(a):
bercik napisał(a):
nahram1 napisał(a):
Andrzej napisał(a):Ja potrzebuję pomocy w zlokalizowaniu tego miejsca z 1:32 tego filmu:
http://www.mototube.pl/film/921/rajd-po ... ma-akcja-/
Wie ktoś może gdzie to jest?

Z tego co się orientuję to jest odcinek Grabówka. Wg nowej mapy jakieś 2km od punktu 1 w kierunku startu.

Ja również myślę że to Grabówka. Stałem tam w tamtym roku.

To na pewno jest Grabówka. W sumie fajna miejscówka bo dużo widać i nie ma krzaków.

+ namiocik się gdzieś zmieści na pewno.Może mi ktoś to miejsce zaznaczyć na mapie? Myślę ,że nie tylko mnie się to przyda.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Mociag » wtorek, 16 cze 2009, 11:57

Andrzej napisał(a):
wrc22 napisał(a):
bercik napisał(a):
nahram1 napisał(a):
Andrzej napisał(a):Ja potrzebuję pomocy w zlokalizowaniu tego miejsca z 1:32 tego filmu:

Z tego co się orientuję to jest odcinek Grabówka. Wg nowej mapy jakieś 2km od punktu 1 w kierunku startu.

To na pewno jest Grabówka. W sumie fajna miejscówka bo dużo widać i nie ma krzaków.

+ namiocik się gdzieś zmieści na pewno.Może mi ktoś to miejsce zaznaczyć na mapie? Myślę ,że nie tylko mnie się to przyda.

Patrząc po on-boardach to jest początek OS, ale nie jestem w 100 % pewny.
http://www.youtube.com/videomotorsport Obrazek
Mociag
N3

Postprzez Zigzaz » wtorek, 16 cze 2009, 12:11

Czy ktoś orientuje się w jakiej cenie (i czy w ogóle będą) bilety jednorazowe? Przy założeniu, że zostaję na oesie cały dzień i kupuję jedną wejściówkę może bardziej opłaca się właśnie to rozwiązanie niż karta kibica za 150 pln. Niestety nie mogę nigdzie zdobyć info na ten temat.
PS. Nie chodzi mi o karnet jednodniowy, tylko o bilet jednorazowy.
Zigzaz

Postprzez Andrzej » wtorek, 16 cze 2009, 12:18

Zigzaz napisał(a):Czy ktoś orientuje się w jakiej cenie (i czy w ogóle będą) bilety jednorazowe? Przy założeniu, że zostaję na oesie cały dzień i kupuję jedną wejściówkę może bardziej opłaca się właśnie to rozwiązanie niż karta kibica za 150 pln. Niestety nie mogę nigdzie zdobyć info na ten temat.
PS. Nie chodzi mi o karnet jednodniowy, tylko o bilet jednorazowy.

Też liczyłem na takie rozwiązanie ,bo moim zdaniem jeżdżenie między oesami mija się z celem.Istnieje niestety tylko karnet całodniowy.Chyba,że na miejscu będą wejściówki na jeden oes,w co wątpię.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Zigzaz » wtorek, 16 cze 2009, 12:22

Hm, no w sumie racja, organizator też pewnie wpadł na to, że mu się to nie będzie opłacać. W każdym razie wysłałem też zapytanie w tej sprawie ze strony rajdu, może ktoś odpowie, to poinformuję.

ALE: na stronie rajdu w dziale FAQ jest taki oto zapis:
Czy bilety można będzie kupić w dniu rajdu czy należy to zrobić poprzez sklep na Państwa stronie www ?
Bilety (zarówno jednorazowe jak i całodniowe oraz na cały weekend) będą dostępne także podczas rajdu w wybranych punktach w Mikołajkach i okolicach. Informacja o punktach dystrybucji pojawi się w dziale KIBICE tuż przed Rajdem.
Zigzaz

Postprzez bercik » wtorek, 16 cze 2009, 12:49

Mociag napisał(a):
Andrzej napisał(a):
wrc22 napisał(a):
bercik napisał(a):
nahram1 napisał(a):

Patrząc po on-boardach to jest początek OS, ale nie jestem w 100 % pewny.

http://www.youtube.com/watch?v=L1Ys0lnpLo0 na tym filmiku to tak od 1:08 do 1:22 są miejsca z wcześniejszego linka o który pytasz. Od podbicia do prawego w siodle. Na tym siodle byłem i było całkiem fajnie.
bercik
A5

Postprzez Andrzej » wtorek, 16 cze 2009, 13:02

Zigzaz napisał(a):Hm, no w sumie racja, organizator też pewnie wpadł na to, że mu się to nie będzie opłacać. W każdym razie wysłałem też zapytanie w tej sprawie ze strony rajdu, może ktoś odpowie, to poinformuję.

Czy bilety można będzie kupić w dniu rajdu czy należy to zrobić poprzez sklep na Państwa stronie www ?
Bilety (zarówno jednorazowe jak i całodniowe oraz na cały weekend) będą dostępne także podczas rajdu w wybranych punktach w Mikołajkach i okolicach. Informacja o punktach dystrybucji pojawi się w dziale KIBICE tuż przed Rajdem.

To teraz przydało by się dowiedzieć do czego upoważnia bilet jednorazowy i czy nie będzie problemu ze zdobyciem takiego biletu. Można się nieżle naciąć nie zamawiając rallypass'a przez internet.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez borzem » wtorek, 16 cze 2009, 13:26

bilety jednorazowe w cenie 30zł bedą dostepne przed OS-ami. odpowiedź od organizatora na podobne pytanie:

"Można się spokojnie opalać, nikt nie będzie nikogo wyrzucał z trasy.
Można
więc zostać na drugi przejazd, pod warunkiem, że nie opuści Pan trasy.
Jeśli
wyjdzie Pan poza ochroniarzy sprzedających bilety, trzeba będzie kupić
drugi
bilet. "
borzem

Postprzez młody_FFRT » wtorek, 16 cze 2009, 13:26

W zeszłym roku można było kupić wejście na 1 oes wyglądało to tak że na drodze dojazdowej do oesu była ustawiona bramka i sprzedawali wejściówki tym co nie mieli rally passa kosztowało to chyba 10 zł z tego co pamiętam ale czy tak będzie w tym roku to nie mam pojęcia ale chyba powinno takie coś być
www.sport-klatka.pl
http://www.youtube.com/user/JimmyWRC
młody_FFRT
N2

Postprzez Mad Max » wtorek, 16 cze 2009, 13:27

Andrzej napisał(a):
Zigzaz napisał(a):Hm, no w sumie racja, organizator też pewnie wpadł na to, że mu się to nie będzie opłacać. W każdym razie wysłałem też zapytanie w tej sprawie ze strony rajdu, może ktoś odpowie, to poinformuję.

To teraz przydało by się dowiedzieć do czego upoważnia bilet jednorazowy i czy nie będzie problemu ze zdobyciem takiego biletu. Można się nieżle naciąć nie zamawiając rallypass'a przez internet.

jak by wam się chciało poczytać kilka stron wcześniej to byście wiedzieli że są bilety po 30PLN do kupienia przed odcinkiem upoważniające do obejrzenia dwukrotnie tego samego odcinka, jak macie ochotę jeździc to kupujecie karnet dniowy lub na cały rajd, a jak chcecie siedziec na jednym odcinku to kupujecie ten za 30PLN
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez TGR » wtorek, 16 cze 2009, 13:27

Ludzie wejdźcie sobie na stronę rajdu, przeczytajcie powoli i wszystko będzie jasne. Bilet jednorazowy /dzienny/ upoważnia tylko do wstępu na odcinki w danym dniu plus strefę serwisową. Nie zawiera on karty parkingowej za którą trzeba osobno zapłacić. Chcę zobaczyć taką osobę, która ma ochotę zaliczyć więcej niż dwa przejazdy tego samego oesu. Gratuluję pomysłu. Dlatego organizator nie przewiduje sprzedaży wejściówki na jeden oes. Dodatkowe wejściówki są na czwartkowy i niedzielny super oes.
TGR
A5

Postprzez bladybyk » wtorek, 16 cze 2009, 13:35

Kurcze, już byłem pewny, że karnet to jedyna opcja, a teraz okazuje się, że są bilety jednorazowe...

I już sam nie wiem - czy cały dzień siedzieć na jednym oesie, czy zobaczyć jeden przejazd i później na drugą pętlę wbić się na inny. Nigdy nie planowałem w ten sposób rajdu, tylko zawsze była gonitwa między oesami. Jeden oes - 2 przejazdy zaspokoi głód, czy lepiej się przemieścić gdzieś?
bladybyk

Postprzez Zigzaz » wtorek, 16 cze 2009, 13:41

TGR napisał(a):Ludzie wejdźcie sobie na stronę rajdu, przeczytajcie powoli i wszystko będzie jasne. Bilet jednorazowy /dzienny/ upoważnia tylko do wstępu na odcinki w danym dniu plus strefę serwisową. Nie zawiera on karty parkingowej za którą trzeba osobno zapłacić. Chcę zobaczyć taką osobę, która ma ochotę zaliczyć więcej niż dwa przejazdy tego samego oesu. Gratuluję pomysłu. Dlatego organizator nie przewiduje sprzedaży wejściówki na jeden oes. Dodatkowe wejściówki są na czwartkowy i niedzielny super oes.

No to teraz zaprzeczyłeś tym wszystkim, którzy piszą, że jednak są bilety na każdy odcinek. Nie mówimy o bilecie całodniowym tylko jednorazowym na dany os.
Zigzaz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata