Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Monte Carlo

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 19 sty 2012, 19:25

Niech Kościuszko kiedyś przyzna że z jego winny nie ukończył rajdu albo że spadł a nie ciągle narzeka na auto albo silną konkurencję któżi jadą u siebie to przyznam Wam rację! A tak nawiasem Bryan już przeskoczył go,ale zapomniałem on jedzie u Siebie. Niech Kościuszko nawet zdobędzie mistrza Świata ale niech zmieni swoje wypowiedzi. Szkoda Ogiera :(
Jarek55511
S1600

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 19 sty 2012, 19:45

viper napisał(a):mając pewne 10 pkt.

25 pkt. ;)
Loeb1987
A6

Postprzez viper » czwartek, 19 sty 2012, 19:51

Jasne, sorry :D .
viper
S2000

Postprzez havk » czwartek, 19 sty 2012, 20:04

co tu by sie dzialo jakby Kosciuszko wypakowal.. to dopiero by spadla na niego krytyka. A on ma duzo doswiadczenia w MS i wie co robi. Jedzie w Monte pierwszy raz. Ma ambicje na mistrza, a te 25 p na poczatek sezonu powinno tez dac pewien komfort psychiczny. Ok nie jest to zawodnik pokroju Bouffiera, ale co z tego? Powinien z tego powodu dac sobie spokoj? A oska o ile nie ma sniegu to z N-ka na takich trasach tez mozna pewnie powalczyc. Ciekawy jestem jakie dzisiaj byly warunki.. Wczoraj bylo sporo sniegu, a dzisiaj?
havk
N3

Postprzez corados » czwartek, 19 sty 2012, 20:11

Monte to jest jednak klasyk... Tłumy ludzi na trasie jak za starych dobrych lat, auta i kampery parkowane wzdłuż oesu, ciastka serowane wszystkim kierowcom za darmo przez właścicieli jednej z okolicznych cukierni o czym wspominał Gac,to wszystko tworzy atmosferę rajdowego święta. Co do samej rywalizacji "Bonaparte" rozdaje karty a reszta walczy o miejsca od drugiego w dół, cieszy mnie postawa Nowikowa myśłałem,że przejedzie max jedną pętlę, a tutaj Żenia jak na razie bardzo rozważnie oby tak dalej, to w następnym sezonie byc może Putin kupi mu miejsce w fabryce :mrgreen:

Eurosport trochę przegina z tym snookerem :evil: pasjonujacym niczym skoki synchroniczne do wody, jak tak mają traktowac WRC i odbębniac półgodziną relację bez przekazu live to może i Richards miał rację,mówiąc że nie jest to najlepsze rozwiązanie.
corados
A6

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 19 sty 2012, 20:33

Ja pisałem że DS jest lepszy od Nki bo ma sekwencje taka jak w starych WuRCach i jest lżejszy i na suchym i kretym asfalcie będzie szybszy. A jak narzeka że ma za ciężkie auto to mógł się przesiąść do Subaru wkońcu jest lżejszy od Lancera.
Jarek55511
S1600

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 19 sty 2012, 20:41

corados napisał(a):Eurosport trochę przegina z tym snookerem :evil: pasjonujacym niczym skoki synchroniczne do wody

Dziwisz im się? mają kontrakt podpisany.
Loeb1987
A6

Postprzez Kondzio » czwartek, 19 sty 2012, 21:15

corados napisał(a):Eurosport trochę przegina z tym snookerem :evil: pasjonujacym niczym skoki synchroniczne do wody

Chyba nie miałeś okazji grać w snookera :roll:
Kuzi GO!!
Kondzio
N2

Postprzez Karol » czwartek, 19 sty 2012, 21:25

Nie rozumiem takiej beznadziejnej krytyki wobec Juniora przez niektórych. Jedzie jako jedyny w stawce PCWRC, 25 punktów za zwycięstwo dają świetny start do rywalizacji w reszcie rajdów. Kościuszko nie jedzie ostatni, jakby to mogły sugerować wypowiedzi niektórych, ale plasuje się na 19 pozycji, podczas gdy w rajdzie jedzie jeszcze 59 załóg. Prowadzi w swojej klasie, przed Burrim, który jest dobrym kierowcą, z ogromnym doświadczeniem, na pewno jeżdzącym na porównywalnym (bądź niewiele niższym) poziomie do Kościuszki. Tak jak zauważył Loeb1987, chyba nie wszyscy wiedzą kto to jest Cedric Robert, nie uważam by można było wieszać psy za bycie przez niego objechanym w mocnej, zwinnej ośce. Mając realną ocenę umiejętności (potrafi jeździć na przyzwoitym poziomie, ale znaczącej roli w WRC nie odegra, chyba nikt orientujący się w temacie nie powie, że jest to materiał na kierowcę fabrycznego) polaka, na pewno nie jedzie na 100 % swoich możliwości, ale bez przesady - nie wozi się. Teksty o tym, że to nie rajdy terenowe, że po co jedzie jak ma się wozić - proszę Was. Tak jak już zresztą było napisane, jeszcze większa krytyka byłaby gdyby wypakował.
Postawa Ogiera mnie nie dziwi, konkretniej jego czasy, na partiach z lodem przewaga mocy w wrc nic nie znaczy, na osach z lepsza droga juz strata była większa, dodajmy do tego topowe s2000 i topowego kierowcę. Brak superally dla mnie jest fantastyczną decyzją, widowisko tylko na tym zyskuje.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 19 sty 2012, 21:57

S2000 w czołówce nie wyglądało ładnie... :?
Ogier przeszarżował, ale cóż... To dość normalne. W przyszłości będzie mniej konsekwentna stawka - jak dawniej. Popatrzcie sobie w wikipedii na wyniki z początku lat 00 albo końca 90. Dużo "Ret" (retired) w czołówce. I porównajcie sobie z obecnymi sezonami. Jest różnica ;)

Szkoda że w czołówce nudy, ale to Latvala zepsuł zabawę. Pozostaje podziwiać dyspozycję Loeba i tempo Evgeny. Naprawdę dobrze jedzie.

corrados napisał(a):Żenia jak na razie bardzo rozważnie oby tak dalej, to w następnym sezonie byc może Putin kupi mu miejsce w fabryce :mrgreen:

Miejsce w fabryce to jedno, ale jeszcze Lada wejdzie do WRC i zorganizują rajd Rosji :mrgreen:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » czwartek, 19 sty 2012, 22:01

Matthias Schmidt napisał(a):S2000 w czołówce nie wyglądało ładnie... :?
Ogier przeszarżował, ale cóż... To dość normalne. W przyszłości będzie mniej konsekwentna stawka - jak dawniej. Popatrzcie sobie w wikipedii na wyniki z początku lat 00 albo końca 90. Dużo "Ret" (retired) w czołówce. I porównajcie sobie z obecnymi sezonami. Jest różnica ;)

Szkoda że w czołówce nudy, ale to Latvala zepsuł zabawę. Pozostaje podziwiać dyspozycję Loeba i tempo Evgeny. Naprawdę dobrze jedzie.

corrados napisał(a):Żenia jak na razie bardzo rozważnie oby tak dalej, to w następnym sezonie byc może Putin kupi mu miejsce w fabryce :mrgreen:

Miejsce w fabryce to jedno, ale jeszcze Lada wejdzie do WRC i zorganizują rajd Rosji :mrgreen:

W tamtych latach nie było loeba. Jak byś go wywalił tez byś miał nie raz retired :D
viper
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 19 sty 2012, 22:42

Racja, aczkolwiek obecnie znaacznie rzadziej kierowcy nie kończą rajdów. Jest to spowodowane SR, większą wytrzymałością samochodów i... nie wiem czym jeszcze.

Przegięciem była "forma" Colina w 1999 roku - to tak a propos nie kończenia rajdów.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 19 sty 2012, 22:59

Karol napisał(a):Nie rozumiem takiej beznadziejnej krytyki wobec Juniora przez niektórych. Jedzie jako jedyny w stawce PCWRC, 25 punktów za zwycięstwo dają świetny start do rywalizacji w reszcie rajdów. Kościuszko nie jedzie ostatni, jakby to mogły sugerować wypowiedzi niektórych, ale plasuje się na 19 pozycji, podczas gdy w rajdzie jedzie jeszcze 59 załóg. Prowadzi w swojej klasie, przed Burrim, który jest dobrym kierowcą, z ogromnym doświadczeniem, na pewno jeżdzącym na porównywalnym (bądź niewiele niższym) poziomie do Kościuszki. Tak jak zauważył Loeb1987, chyba nie wszyscy wiedzą kto to jest Cedric Robert, nie uważam by można było wieszać psy za bycie przez niego objechanym w mocnej, zwinnej ośce. Mając realną ocenę umiejętności (potrafi jeździć na przyzwoitym poziomie, ale znaczącej roli w WRC nie odegra, chyba nikt orientujący się w temacie nie powie, że jest to materiał na kierowcę fabrycznego) polaka, na pewno nie jedzie na 100 % swoich możliwości, ale bez przesady - nie wozi się. Teksty o tym, że to nie rajdy terenowe, że po co jedzie jak ma się wozić - proszę Was. Tak jak już zresztą było napisane, jeszcze większa krytyka byłaby gdyby wypakował.
Postawa Ogiera mnie nie dziwi, konkretniej jego czasy, na partiach z lodem przewaga mocy w wrc nic nie znaczy, na osach z lepsza droga juz strata była większa, dodajmy do tego topowe s2000 i topowego kierowcę. Brak superally dla mnie jest fantastyczną decyzją, widowisko tylko na tym zyskuje.

Po pierwsze jak sam napisałeś jedzie jako jedyny w stawce PWRC. Nie napisałem że jedzie ostatni,ale jak ktoś napisał że może nawet przegrywać z C2 R2 to rozumiem to tak że jakby nie miał konkurencji mógłby dojechać nawet ostatni. W tym roku niema narazie dużej konkurencji w PWRC bo tylko Ligato mi się wydaje że jest głównym konkurentem Kościuszki i z nim będzie mu trudno wygrać,ale dawno nie jeździł. Po drugie ja wiem kto to jest Cedrik Robert i wiem że z nim można przegrać. A jeśli chodzi o Ogiera to zgadzam się z Tobą w 100%. A jeśli chodzi o newsa z Petterem to myślę że miał dowieź wynik i dlatego go Sordo objechał a jak Malcom zobaczył że stracili drugie miejsce to zezwolił Petterowi żeby cisnął
Jarek55511
S1600

Postprzez gumarally » piątek, 20 sty 2012, 00:24

ale po co ta dyskusja jedzie po 25 pkt. i niech tak jedzie nawet jak by mial byc na ostatnim miejscu . nic nikomu niemusi udowadniac bo jak wczesniej wspomniano jedzie sam w PWRC , pare razy nieprzemyslana jazda pozbawil siebie i nasz tytulu mistrza swiata.
co do reszty to Seba jedzie a reszta walcz jedni o 2 miejsze inni o 4'te. Peterowi pozwolono walczyc ciekawie sie zapowiada :wink:
gumarally

Postprzez kubazakskoda » piątek, 20 sty 2012, 01:03

szkoda Ogiera , liczylem po cichu na pudło ;) przy ewentualnym niefarcie jego kolegów. Ale cóż , facet walczył o skarpetę , cisnął strasznie co widac po na filmach.Moze lepiej jechac z takim ryzykiem , testowac siebie i samochód niż wlec się bezpiecznie w 2 giej dziesiatce ?? chyba seb i JM wybrali tą samą droge ...
kubazakskoda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata