Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 19:15

Ogier jest niesamowity... Kurcze, boje sie o Loeba w Argentynie i we Francji :/
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez deiman » sobota, 9 mar 2013, 19:17

Na wrc jeszcze nie ma jego czasu. Wklej link
deiman
A5

Postprzez marrcus » sobota, 9 mar 2013, 19:22

deiman

spanikował na widok Nowikowa, zahamował za mocno i wjechał w skarpę

Dobrze że Latvala zmienił pozycje startową, tera Novikow czyści dzięki temu Kościuszko ma ciut większa szansę sie obronić.
Ciekawe czy Atkinson dogoni Blocka bo Guerra ma małe szanse.

Po odpadnięciu Ostberga zainteresowanie rajdem spadło u mnie niemal do 0 :evil:
marrcus
N3

Postprzez tomson » sobota, 9 mar 2013, 19:26

KO Ogiera, techniczne KO... Obstawiałem po czasach 30:30.-- pojechał 30:21.4 :lol: ciekawe czy dojedzie do mety z tym tempem :?:

Popatrzcie na straty w generalce od 4-go miejsca... Początek dnia dopiero.
tomson
N2

Postprzez hubertus_89 » sobota, 9 mar 2013, 19:37

- Odcinek był OK - mówił na mecie os 15 Sebastien Ogier. - Jechałem na luzie, naprawdę nie cisnąłem. Niczego nie testuję. Samochód jest perfekcyjny. Z pewnością będę teraz kontrolował Mikko. Nadal jestem szybszy - co mogę zrobić?

to co by było gdyby cisnął??? :shock:
hubertus_89
N1

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 19:38

marrcus napisał(a):Po odpadnięciu Ostberga zainteresowanie rajdem spadło u mnie niemal do 0

Mam dokladnie to samo! Ciekawe czy Sordo utrzyma sie na 4 a Neuville na 5 miejscu. Sordo strasznie duzo czasu traci, Neuville ma jakies klopoty...
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez piotrg » sobota, 9 mar 2013, 20:03

- Odcinek był OK - mówił na mecie Sebastien Ogier. - Jechałem na luzie, naprawdę nie cisnąłem. Niczego nie testuję. Samochód jest perfekcyjny. Z pewnością będę teraz kontrolował Mikko. Nadal jestem szybszy - co mogę zrobić?

Nie darzyłem go wcześniej specjalną sympatią ale po takich tekstach to się chyba szybko zmieni :lol:
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez wanderer » sobota, 9 mar 2013, 20:05

Matthias Schmidt napisał(a):Mam dokladnie to samo! Ciekawe czy Sordo utrzyma sie na 4 a Neuville na 5 miejscu. Sordo strasznie duzo czasu traci, Neuville ma jakies klopoty...

Mnie ciekawi, czy Sordo z taką jazdą utrzyma się w zespole Citroena. Po trzech tegorocznych startach teraz inaczej patrzę na jego wyniki w Mini. I na miejscu Mattona zacząłbym szukać numeru telefonu do Hanninena albo Pettera Solberga.
wanderer
A6

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 20:39

A ja uwazam ze Matton moze zalowac, ze wybral Sordo zamiast Ostberga. Kurcze, jeszcze kilka lat temu Dani byl kierowca ktory potrafil byc szybszy od Loeba na asfaltach a i na szutrach niezle sobie radzil. Teraz jest za Ogierem, Hirvo, Ostbergiem, Neuville - chyba nawet Novikov jest od niego szybszy.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » sobota, 9 mar 2013, 22:17

Matthias Schmidt napisał(a):A ja uwazam ze Matton moze zalowac, ze wybral Sordo zamiast Ostberga. Kurcze, jeszcze kilka lat temu Dani byl kierowca ktory potrafil byc szybszy od Loeba na asfaltach a i na szutrach niezle sobie radzil. Teraz jest za Ogierem, Hirvo, Ostbergiem, Neuville - chyba nawet Novikov jest od niego szybszy.

Teraz to kzdy mądry, ale myśle, ze 99% wzięło, by Sordo na początku sezonu. Z reszta ja bym zrobił tak samo, a kto by powiedział , ze Hirvonen praktycznie nie masz na MŚ, bo ja go w ciemno obstawialem po poprzednim sezonie, ale taki jest sport i o to chodzi.
viper
S2000

Postprzez Witcher1990 » sobota, 9 mar 2013, 22:33

Wlasnie, Witcher1990 najpierw zobacz na wlasne oczy, potem komentuj. Moim zdaniem jechal linia jak wszyscy. Oczywiscie, mogl miec lepszy wzrok, refleks i dohamowac, ominac czy cos. Mogl tez przeskoczyc nad ... :lol:

Rok temu tłumaczył się tak samo pokrętnie i miał dwie wersje wydarzeń.
Poza tym jedno nie wyklucza drugiego- nawet jeśli to nie był jego błąd to ewidentnie za mocno przycina zakręty i widać to na każdym onboardzie. Bokami też ostro chodzi momentami.
To samo było w ubiegłym sezonie chyba w NZ gdzie po cięciu wpadł w koleinę i skończył zagrzebany w polu. To samo było w Portugalii- odpadł Seb, a on i Solberg byli na prowadzeniu i Pan Latvala stwierdził, że Fiesta będzie lepiej wyglądać z 3 kołami. O czym my tutaj mówimy
Witcher1990
A6

Postprzez Domson » sobota, 9 mar 2013, 22:34

W takim tempie Novikova, jeszcze jeden długi oes i po p10 Michała. Cały plan w łeb :D
Domson
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 9 mar 2013, 22:37

Padł pomysł czatu zobaczmy jak to działa, zapraszam ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl/WRChat.php
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez gregortest » sobota, 9 mar 2013, 22:41

Prokop klepnął miszcza prawie minutę na 30 km...Benito ponad minutę....
To albo auto nie jedzie, albo przepałował...
Atko się rozkręca...mam cichą nadzieję, że to nie jego ostatni rajd w tym sezonie.
On naprawdę jest szybki.
Co będzie na Otates2?????, który ma ponad 41 km.....
gregortest
A5

Postprzez Mateox » niedziela, 10 mar 2013, 00:17

Latvala się bierze do pracy :D Szkoda tego poczatku bo mogła być walka między VW :)
Mateox
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata