Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Monte Carlo

Postprzez woytek » czwartek, 19 sty 2012, 16:28

Po odejściu Loeba będzie walczyć o tytuł trzech:
Citroen - Neuville
Ford - Latvala
Volkswagen - Ogier
woytek
N3

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 19 sty 2012, 16:29

Po takich spięciach Ogier długo nie wróci do Citroena. Co do debiutantów to mają mega trudny rajd. Więc z oceną warto się wstrzymać.
Ciekawi mnie Sordo. Mini jest słabsze od Forda i Citroena, ale Sordo się chyba obudził. Więc może to on będzie następcą Loeba :)
Loeb1987
A6

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 19 sty 2012, 16:35

Neuville na razie chyba nie jest przygotowany na walkę o tytuł, a Loeb ponoć kończy karierę po 2012.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez havk » czwartek, 19 sty 2012, 16:36

Loeb1987 napisał(a):Czyli jednak nie macie pojęcia o rajdach. Meeke lał naszych w C2R2 na szutrze :lol: to na asfalcie objechałby ich jak dzieci. Idąc tym tokiem myślenia to Dytko, Czopik, Kuchar, Lubiak i Kajetanowicz są słabi.

Meeke lal naszych na szutrze w C2R2? Ale kogo? http://www.ewrc-results.com/final.php?e ... olski-2006 W generalce byl 10, oske wygral z Fryczem i Kosciuszka w S1600. I nie jestem pewny czy byl to Citroen C2 w specyfikacji R2. Jesli sie nie myle to byl on zgloszony w klasie A6 i byl lzejszy od obecnych R2, ale nie jestem pewny co do tego. Tak czy inaczej tempo pokazal niesamowite.
Ostatnio edytowano czwartek, 19 sty 2012, 17:04 przez havk, łącznie edytowano 1 raz
havk
N3

Postprzez jaczylibodzio » czwartek, 19 sty 2012, 16:36

Oby, przydało by się wreszcie trochę walki, bo teatr jednego aktora jest już nudny. Kto wie, może wskoczy eurosport, będą relacje, może wreszcie będzie walka, może będzie się coś działo.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 19 sty 2012, 16:37

Matthias Schmidt napisał(a):a Loeb ponoć kończy karierę po 2012.

Nie licz na to ;)
Loeb1987
A6

Postprzez roboM » czwartek, 19 sty 2012, 16:41

woytek napisał(a):Po odejściu Loeba będzie walczyć o tytuł trzech:
Citroen - Neuville
Ford - Latvala
Volkswagen - Ogier
Swieta prawda,
Ja bym jeszcze dopisał : Mini- Sordo/Meek (jak znajda kase)

Loeb1987 napisał(a):Mini jest słabsze od Forda i Citroena, ale Sordo się chyba obudził
Mysle ze Seb juz nie jedzie na limicie i bedzie kontrolował czas do konca rajdu pierwsza trojka na oesie bedzie dla niego OK. Sordo od zawsze był szybki na asfalcie a mini jest dobre jezeli chodzi o wyczucie kontroli miedzy barierkami z betonu wiec chłopak jedzie ile fabryka dała.

Co do samych aut mam wrazenie ze silnikowo sa szybsze niz te z 2011 widac to po DS3 i Fiescie jak ida dobrze nawet z donych parti obrotów a co do Mini mysle ze ma teraz tyle mocy i momentu co rywale na poczatki sezonu 11 i juz całkiem ładnie na wysokich biegach oddycha ten silnik.
roboM
N1

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 19 sty 2012, 17:09

Loeb napisał(a):Nie licz na to

Loeb, nawet mnie nie wkurzaj :D :lol:

A tak na serio - może być to prawdą, może nie być. Znowu pewnie dowiemy się w drugiej połowie. Jestem zdania, że jeśli Loeb przegra w tym roku tytuł to odejdzie. No a jak zdobędzie 9.... To pewnie powalczy o 10, choć też nie na pewno.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 19 sty 2012, 17:36

jaczylibodzio napisał(a): A ja pozwolę sobie na odważne wróżenie z fusów, że po erze Loeba nastąpi era Ogiera. Ale to osobiste przemyślenia, a do tego daleko :)

Ja już to kiedyś tu pisałem :wink:
Co do kierowców w WRC których pokonuje Ogier to myślę o nich tak samo jak o Kościuszce który dostaje na oesach baty od osiek i nie tylko od Roberta który jest świetnym kierowca(pamiętam jak u nas jechał Rajd sportingiem)ale dostaje od Chardonnet w Clio R3 i od Latour w DS3. Nie wiem to też mistrze ośki? Ogier mi przypomina Bugalskiego w Xsarze Kit Car co wygrał z WRC. I śmiała wypowiedź Ogiera po OS 6: "Myślę,że podium w normalnych warunkach nie jest możliwe". Miał ochotę na podium! Poprostu mistrz. Po odejściu Loeba będą nowi kierowcy napewno Ogier, Latvala-jak Colin, Tanak, Neuviell, Mikkelsen. Mam nadzieję że Mini dowiezie 3-miejsce bynajmniej. A zaskakuje mnie Novikow myślałem że odpadnie. I Bryan odrabia straty.
Jarek55511
S1600

Postprzez marrcus » czwartek, 19 sty 2012, 17:53

Odnośnie Ogiera liczącego na podium, to chyba mu się w piździe poprzewracało.
Oczywiście ma tu nadzieje że Solberg/Sordo przynajmniej 1 wyłapuje wraz z Hirvonenem. Pozostaje Novikow z którym może powalczyć w gorszych warunkach czekając aż też wypałuje.
Pozostaje jeszcze Delecur trochę z tylu, a reszta jaka reszta
marrcus
N3

Postprzez jaczylibodzio » czwartek, 19 sty 2012, 18:19

No to koniec rajdu dla Ogiera...
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez marrcus » czwartek, 19 sty 2012, 18:27

Heh jednak to on pierwszy wypałował
marrcus
N3

Postprzez Rock240 » czwartek, 19 sty 2012, 18:29

Szkoda.. ladnie by to wygladalo s2000 w czubie:/
Rock240

Postprzez wrc1600 » czwartek, 19 sty 2012, 18:38

Jarek55511 napisał(a):
okun911 napisał(a):Wszyscy się podniecają, że nasz vicemistrz świata dostaje baty od BB i zaczyna przegrywać z DS3R3T, tylko niech ktoś mi powie po co on ma z nimi walczyć, chyba tylko po to żeby wylecieć gdzieś po drodze. Kościuszko ma być na mecie, może sobie jechać tempem spacerowym i przegrywać nawet z C2R2 byle by dojechał.

Ale żeś dojebał to jakby nie miał rywali w swojej klasie to mógłby być nawet ostatni? To jest strategia? To są rajdy nie jakieś maratony! A jak ktoś nie umie cisnąć i dojechać do mety to co robi w tym cyklu? Podejrzewam że nawet jakby miał DS3 WRC i tak by przegrywał i byłoby gadanie tak jak na Barbórce.

Bez urazy ale piszesz jak pies ogrodnika, zamiast sie cieszyc z tego co jest to chlopaków mieszasz z blotem. To nie play station ze beda jechac na zlamanie karku bo na paru oesach jakas oska ich objechala, im placa za wygrywanie w klasie a nie w generalce. Jak wyglada przerost abicji na umiejetnosciami pokazali Latvala i Ogier a do konca rajdu bedzie wiecej stracenców.
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez viper » czwartek, 19 sty 2012, 18:50

Rock240 napisał(a):Szkoda.. ladnie by to wygladalo s2000 w czubie:/

Kolego nic by ładnie nie wyglądało. To było pewne, ze ogier coś wykona. Tak sie kończy jak ktoś nie ma marginesu i jedzie wszystko. Tym bardziej, ze chciał walczyć z wrc. Jak to sie mówi wyżej d...y nie podskoczysz, wiec nie ma co sie podniecac. Przy okazji dajcie kosciuszcze spokój . Głupi to on by był jak by sie napinal mając pewne 10 pkt. Niech jedzie swoje, a czy to będzie wolno czy szybko to sie okaże na mecie. Na szczecie nie ma superraly wiec meta na pewno będzie bonusem.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata